ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Lockdown: Χαμός με τα πρόστιμα – 18.000 ευρώ σε λαϊκή

Πρώτη μέρα για το νέο lockdown και ήδη τα πρόστιμα πέφτουν βροχή. Ενδεικτικό του τι έγινε το Σάββατο (7/11) αποτελεί η λαϊκή αγορά στην Αγία Μαρίνα Ηλιούπολης.  Η Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου της Αγοράς έπειτα από ελέγχους που πραγματοποίησε επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους 18.000 ευρώ για μη τήρηση αποστάσεων. Παράλληλα, επιβλήθηκε αναστολή δραστηριότητας για οποιαδήποτε συμμετοχή...
Lockdown: Χαμός με τα πρόστιμα – 18.000 ευρώ σε λαϊκή

Πρώτη μέρα για το νέο lockdown και ήδη τα πρόστιμα πέφτουν βροχή. Ενδεικτικό του τι έγινε το Σάββατο (7/11) αποτελεί η λαϊκή αγορά στην Αγία Μαρίνα Ηλιούπολης. 

Η Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου της Αγοράς έπειτα από ελέγχους που πραγματοποίησε επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους 18.000 ευρώ για μη τήρηση αποστάσεων. Παράλληλα, επιβλήθηκε αναστολή δραστηριότητας για οποιαδήποτε συμμετοχή σε λαϊκή αγορά της χώρας για 180 ημέρες σε 12 πωλητές και ανεστάλη η λειτουργία της συγκεκριμένης λαϊκής αγοράς για επτά ημέρες. Οι οδηγίες προς όλους ήταν σαφείς από τη στιγμή που ανακοινώθηκε το δεύτερο lockdown. Να σημειωθεί πως ελέγχθηκαν άλλες τρεις μεγάλες λαϊκές αγορές στο λεκανοπέδιο Αττικής. Εκεί δεν διαπιστώθηκαν παραβάσεις.

Υπενθυμίζεται πως ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλίας, είχε τονίσει μία μέρα νωρίτερα πως οι έλεγχοι θα είναι σαρωτικοί και τα πρόστιμα έχουν διπλασιαστεί. Χαρακτηριστικά είχε αναφέρει: «Από αύριο, σε όλο το 24ωρο θα υπάρχει περιορισμός της κυκλοφορίας, μόνο με sms για τους προβλεπόμενους λόγους. Απευθύνουμε έκκληση για λελογισμένη αξιοποίηση αυτής της δυνατότητας. Οι έλεγχοι θα είναι σαρωτικοί και τα πρόστιμα έχουν διπλασιαστεί».

Όσοι παραβιάζουν τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί για την καταπολέμηση του COVID-19 καλούνται να πληρώσουν πρόστιμο 300 ευρώ και όχι 150 ευρώ που ίσχυε τον Μάρτιο. Αυτό το πρόστιμο δεν αφορά μόνο την παραβίαση των μέτρων για τις μετακινήσεις, αλλά και τη χρήση μάσκας. Στις επιχειρήσεις τα πράγματα είναι διαφορετικά με το ποσό να φτάνει τις 5.000 ευρώ, ενώ τα φυσικά πρόσωπα που έχουν την ευθύνη της λειτουργίας θα πληρώνουν 3.000 ευρώ.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Lockdown: Χαμός με τα πρόστιμα – 18.000 ευρώ σε λαϊκή», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.