ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Lockdown: «Κλειδώνει» το άνοιγμα των σχολείων – Τι γίνεται με τις μετακινήσεις ενόψει Πάσχα

Την ελάφρυνση των μέτρων εξετάζει η κυβέρνηση, με την ημερομηνία για το άνοιγμα των σχολείων να φαίνεται πως έχει «κλειδώσει», ενώ ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο άρσης της απαγόρευσης για μετακίνηση σε άλλο νομό.
Lockdown: «Κλειδώνει» το άνοιγμα των σχολείων – Τι γίνεται με τις μετακινήσεις ενόψει Πάσχα

Lockdown: Την ελάφρυνση των μέτρων εξετάζει η κυβέρνηση, με την ημερομηνία για το άνοιγμα των σχολείων να φαίνεται πως έχει «κλειδώσει», ενώ ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο άρσης της απαγόρευσης για μετακίνηση σε άλλο νομό.

Στην ελάφρυνση του lockdown προσανατολίζεται η κυβέρνηση, με την ημερομηνία για άνοιγμα των σχολείων να φαίνεται πως έχει «κλειδώσει» για τις 12 Απριλίου με τους μαθητές να υποβάλλονται σε self test.

Η επιτροπή εμπειρογνωμόνων συνεδριάζει και αναμένεται να παρευρεθεί εκεί και η Νίκη Κεραμέως.

Τα αποτελέσματα των τεστ θα καταχωρούνται σε ειδική πλατφόρμα του υπουργείου υγείας ενώ σε περίπτωση που υπάρξει τεστ θετικό στον κορωνοϊό τότε θα υπάρχει δωρεάν επανέλεγχος.

Οι τελικές αποφάσεις για το άνοιγμα των λυκείων αναμένονται μετά την συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων αυτή την εβδομάδα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες στην συνεδρίαση της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη στις 10 το πρωί, θα παρευρίσκεται και η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Παράλληλα, αναμένεται να εξεταστεί και το ενδεχόμενο να ανοίξουν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό ενόψει Πάσχα, κάτι όμως που όλα δείχνουν πως θα αργήσει να συμβεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αποφάσεις αναμένεται να παρθούν τη Μεγάλη Εβδομάδα.

Εάν λοιπόν το επιτρέψει η επιδημιολογική εικόνα ίσως επιτραπεί να κάνουμε Πάσχα στο χωριό χωρίς όμως ψυχαγωγικές εκδηλώσεις και με την εστίαση κλειστή.

Θυμίζουμε πως ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος σημείωσε ότι θα πρέπει να γίνει μόνο μεταξύ περιοχών που βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο επικινδυνότητας. «Έχω την αίσθηση ότι η μετακίνηση των ανθρώπων από την κυρία κατοικία τους στη δευτερεύουσα κατοικία τους, εφόσον βρίσκονται σε περιοχές του ίδιου επιδημιολογικού φορτίου θα διευκόλυνε ώστε να έχουμε λιγότερους συνωστισμούς τα Σαββατοκύριακα στα μεγάλα αστικά κέντρα. Αλλά μόνο αυτοί και υπό αυτή την προϋπόθεση», κατέληξε.

Βατόπουλος σε ΣΚΑΙ: «Δύσκολο το Πάσχα στο χωριό – Βλέπουμε για τα σχολεία»

Θεσσαλονίκη – Κορονοϊός: Σε μεγάλη… πίεση τα νοσοκομεία – 800 οι νοσηλευόμενοι

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Lockdown: «Κλειδώνει» το άνοιγμα των σχολείων – Τι γίνεται με τις μετακινήσεις ενόψει Πάσχα», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μάριος Σταμπουλής

Ο Μάριος Σταμπουλής γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 23/5/1996. Από μικρός είχε πάθος με τον αθλητισμό, όμως τελικά τον «κέρδισε» η αθλητική δημοσιογραφία. Είναι τελειόφοιτος σχολής δημοσιογραφίας και πριν το Sportime στο οποίο βρίσκεται από τον Φεβρουάριο του 2020 εργάστηκε στο sdna.