ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Lockdown – Λιανεμπόριο: Ανοίγουν κομμωτήρια, βιβλιοπωλεία, λιανεμπόριο με click away

Με τη μέθοδο του click away ανοίγουν τα μαγαζιά. Μπορεί η απεργία της ΕΣΗΕΑ να μετέθεσε κατά μία μέρα τις επίσημες ανακοινώσεις, ωστόσο η κυβέρνηση ετοιμάζεται να ανοίξει τα μαγαζιά, κατά πάσα πιθανότητα από τη Δευτέρα.
Lockdown – Λιανεμπόριο: Ανοίγουν κομμωτήρια, βιβλιοπωλεία, λιανεμπόριο με click away

Τα μαγαζιά ανοίγουν πιθανότατα τη Δευτέρα με click away και SMS στο 13033. Διαβάστε ποιο είναι το σχέδιο της κυβέρνησης.

Με τη μέθοδο του click away ανοίγουν τα μαγαζιά. Μπορεί η απεργία της ΕΣΗΕΑ να μετέθεσε κατά μία μέρα τις επίσημες ανακοινώσεις, ωστόσο η κυβέρνηση ετοιμάζεται να ανοίξει τα μαγαζιά, κατά πασα πιθανότητα από τη Δευτέρα.

Μάλιστα σε όλο τον κυβερνητικό σχεδιασμό κεντρικό ρόλο θα έχει η μέθοδος του click away, δηλαδή τα ψώνια θα γίνονται με ραντεβού, χωρίς να μπαίνουμε μέσα στα μαγαζιά.

Το click away είναι μία μέθοδος που ήδη εφαρμόζεται σε άλλες χώρες, με την οποία εξυπηρετούνται οι καταναλωτές χωρίς να μπαίνουν στα καταστήματα.

Όταν πλέον ανοίξουν τα φυσικά καταστήματα, θα δοθεί η δυνατότητα στις επιχειρήσεις κάποιος να μπορεί να πληρώσει ηλεκτρονικά και να παραλάβει το προϊόν από ειδικά διαμορφωμένο χώρο του καταστήματος.

Πιθανότατα θα απαιτείται SMS, αλλά είναι κάτι που θα φανεί αύριο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Eισήγηση για… διάλυση της οικονομίας από τους λοιμωξιολόγους: Κλειστά μαγαζιά τα Χριστούγεννα!

Η διαδικασία αγορών click away είναι γνωστή εδώ και χρόνια. Πρόκειται επί της ουσίας για την εξ αποστάσεως παραγγελία και πληρωμή των προϊόντων και η μετέπειτα παραλαβή τους από το κατάστημα.

Πρόκειται για μια λύση στην οποία καταλήγει η κυβέρνηση μετά τον έντονο προβληματισμό των λοιμωξιολόγων, ειδικά για την βόρεια Ελλάδα.

Δεν αποκλείεται να ανακοινωθεί άμεσα ότι ανοίγουν τα καταστήματα «μικρής κλίμακας» με πολύ αυστηρούς όρους, την ώρα που από την πλευρά της η Επιτροπή των Ειδικών λέει «ναι» σε κομμωτήρια και βιβλιοπωλεία και ζητά τεράστια προσοχή στις αποφάσεις σχετικά με τις επιχειρήσεις λιανεμπορίου που είναι στις «κόκκινες» περιοχές.

Ειδικότερα, τα δεδομένα που έχουν στα χέρια τους οι επιστήμονες δεν είναι καθόλου καλά για την Βόρεια Ελλάδα και όχι μόνο.

Κοινός παρονομαστής όλων των λοιμωξιολόγων και των καθηγητών της Επιτροπής είναι να μην διαταραχθεί και να μην επιβαρυνθεί στο ελάχιστο το Δημόσιο Σύστημα Υγείας καθώς δεν μπορεί να δεχτεί άλλη πίεση.

«Η ανθρώπινη ζωή είναι πάνω από όλα και μοναδικός μας γνώμονας είναι η προστασία της με κάθε τρόπο», τόνισε χαρακτηριστικά πηγή της Επιτροπής στο iEidiseis και με αυτό το αξίωμα έδωσαν σήμερα στην κυβέρνηση όλα τα τελευταία στοιχεία για την πανδημία του κορονοϊού στην Ελλάδα.

Σε αυτά συμπεριλαμβάνεται αναλυτική λίστα με τις «κόκκινες περιοχές», συγκεκριμένα επιδημιολογικά δεδομένα ανά περιφέρεια/περιοχή, ενώ η τελική τους εισήγησή είναι ότι οι πολίτες αυτών των περιοχών πρέπει με κάθε τρόπο να προστατευθούν.

Αυτό με άλλα λόγια σημαίνει ότι δεν είναι θετικοί στο άνοιγμα του λιανεμπορίου σε αυτές τις περιοχές, μεταξύ των οποίων δεν είναι μόνο η Βόρεια Ελλάδα αλλά και η Αττική, ενώ είναι λιγότερο επιφυλακτικοί στο άνοιγμα κομμωτηρίων και βιβλιοπωλείων.

Σημειώνεται πάντως ότι ήδη η κυβέρνηση εξετάζει το άνοιγμα των καταστημάτων με πολύ αυστηρούς όρους, με ραντεβού και συγκεκριμένα SMS, αλλά ακόμη και να χωριστεί η χώρα σε ζώνες. Κάποια, δηλαδή, καταστήματα να ανοίξουν σε συγκεκριμένες περιοχές και σε άλλες να παραμείνουν κλειστά.

Όλα αυτά πάντως θα αποσαφηνιστούν τις επόμενες ώρες και αναμένεται με ενδιαφέρον τι θα αποφασίσει η κυβέρνηση για την Βόρεια Ελλάδα και τις υπόλοιπες περιοχές που… βράζουν.

Πηγή: ieidiseis.gr

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Lockdown – Λιανεμπόριο: Ανοίγουν κομμωτήρια, βιβλιοπωλεία, λιανεμπόριο με click away», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.