ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λουκέτο αύριο στην εστίαση – Σε απόγνωση οι επιχειρηματίες – Καμία μέριμνα από την κυβέρνηση!

Πανελλαδική απεργία από την εστίαση, με πολύ σοβαρά παράπονα προς την κυβέρνηση.
Λουκέτο αύριο στην εστίαση – Σε απόγνωση οι επιχειρηματίες – Καμία μέριμνα από την κυβέρνηση!

Σε απεργιακό… κύμα μπαίνει αύριο, Τρίτη 16 Νοεμβρίου η Ελλάδα, αφού όλη η εστίαση, βάζει… λουκέτο για μία ολόκληρη μέρα.

Οι επιχειρηματίες έχουν φτάσει σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και για ακόμα μία φορά η κυβέρνηση είναι απούσα και δεν κάνει σωστά τη δουλειά της.

Έτσι παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους και την Τρίτη διαμαρτύρονται για τα μέτρα που τέθηκαν σε ισχύ για τον περιορισμό της μετάδοσης COVID19.

Η ΠΟΕΣΕ αναφέρει σε ανακοίνωση της:

«Η εστίαση ψυχορραγεί. Τα λουκέτα και η απώλεια θέσεων εργασίας είναι προ των πυλών. Την Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2021 ενώνουμε τις δυνάμεις μας και κλείνουμε τα μαγαζιά μας για 24 ώρες σε όλη την Ελλάδα.

Επίδοση ψηφίσματος την ίδια μέρα στον κ. Πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου στις 12.00. Σεβόμενοι την δημόσια υγεία, αναζητάμε βιώσιμα μέτρα στήριξης για να μπορέσουμε να επιβιώσουμε εμείς και οι χιλιάδες εργαζόμενοί μας»

Ενώ στη συνέχεια αναφέρει ξεκάθαρα και αναλυτικά τα αιτήματα που υπάρχουν:

  1. Αναπροσαρμογή των προστίμων και μετατόπισή τους και στον παραβάτη.
  2. Μεταβολή επιστρεπτέας προκαταβολής σε ΜΗ επιστρεπτέα.
  3. Συμμετοχή στην λήψη αποφάσεων με συμμετοχή στις αρμόδιες επιτροπές.
  4. Επιδότηση ενεργειακού κόστους και ενοικίου.
  5. Επιδότηση εργοδοτικών εισφορών ή αναστολή των συμβάσεων εργασίας.
  6. Απαλλαγή από την καταβολή δημοτικών τελών.
  7. Μείωση του ΦΠΑ στο 6%.
  8. Συνέχιση της επιδότησης των δόσεων δανείων.
  9. Νέες χρηματοδοτήσεις ανάλογες εκείνων του 2020 και των αρχών του 2021.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Λουκέτο αύριο στην εστίαση – Σε απόγνωση οι επιχειρηματίες – Καμία μέριμνα από την κυβέρνηση!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Στέλιος Ανδρικάκης

Ο Στέλιος Ανδρικάκης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 23/5/1992. Από μικρή ηλικία άρχισε την ενασχόληση του με διάφορα αθλήματα και κυρίως με την κολύμβηση, ωστόσο το άνοιγμα του ραδιοφώνου σε μία αθλητική εκπομπή άλλαξε τελείως την οπτική και τα «θέλω» του. Η αγάπη του για την αθλητική δημοσιογραφία και το ραδιόφωνο άρχισε να μεγαλώνει και έτσι το Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ στο οποίο φοίτησε ήταν μονόδρομος. Μετά από την πορεία του σε αρκετά sites, ήρθε η πρόταση από το Sportime, στο οποίο και βρίσκεται από το 2018 μέχρι και σήμερα.