ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λουκέτο στην εστίαση στις 16 Νοεμβρίου – Τα μέτρα στήριξης που ζητούν

H Ένωση Εστιατορίων και Συναφών Αττικής, με πανελλήνιο κλείσιμο των μαγαζιών την Τρίτη 16 Νοεμβρίου, ζητά να παρθούν μέτρα, για να αποτραπούν τα «λουκέτα» και το χάσιμο πολλών θέσεων εργασίας.

H Ένωση Εστιατορίων και Συναφών Αττικής αποφάσισε να βάλει λουκέτο στην εστίαση, στις 16 Νοεμβρίου και ζητά μέτρα στήριξης.
Αντιδρούν οι υπεύθυνοι στην εστίαση
Συντάκτης: Γιώργος Διπλοΐδης Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

H Ένωση Εστιατορίων και Συναφών Αττικής αποφάσισε να βάλει λουκέτο στην εστίαση, στις 16 Νοεμβρίου και ζητά μέτρα στήριξης.

Έτσι την επόμενη Τρίτη 16 Νοεμβρίου, θα κλείσουν όλα τα καταστήματα στην Ελλάδα. Ώστε όπως επισημαίνεται στην σχετική ανακοίνωση, να αποφευχθούν τα λουκέτα και το χάσιμο πολλών θέσεων εργασίας.

Τα μέτρα που ζητάνε για να στηριχθεί η εστίαση είναι:

Να μην επιστραφούν οι προκαταβολές που έχουν πάρει
Να συνεχιστεί η επιδότηση ενοικίου
Να γίνει επαναφορά της αναστολής των συμβάσεων εργασίας.
Να πραγματοποιηθεί απαλλαγή από την καταβολή δημοτικών τελών.
Να μειωθεί το ΦΠΑ στο 6%.
Να συνεχιστεί η επιδότηση των δόσεων δανείων και να υπάρξουν νέες χρηματοδοτήσεις ανάλογες εκείνων του 2020 και των αρχών του 2021.

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς, μίλησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και είπε πως κάποιες επιχειρήσεις δεν έχουν λάβει σωστή ενημέρωση για τον έλεγχο των παραστατικών που θα πρέπει να πραγματοποιούν.

Ενώ σημείωσε ακόμα πως στο take away, δεν είναι απαραίτητο να πραγματοποιείται έλεγχος των πελατών. Επειδή αν μπαίνει κάποιος με μάσκα, παίρνει το προϊόν του και αποχωρεί δεν υπάρχει πρόβλημα.

Αν παραμείνει στο χώρο τότε πρέπει να ελεγχθεί σύμφωνα με την ΚΥΑ που υπάρχει. Τέλος τόνισε πως τα νέα μέτρα φέρνουν πολύ μεγάλη μείωση στους πελάτες για τα καταστήματα.

Χαρακτηριστικά σημείωσε πως υπήρξε πανελλαδικά μείωση του τζίρου 30 με 50% το περασμένο Σαββατοκύριακο. Δηλαδή τις δύο πρώτες μέρες εφαρμογής των νέων μέτρων, που έχουν σαν στόχο να μειωθεί η εξάπλωση που έχει ο κορονοϊός μέχρι τώρα.

Exit mobile version