ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μαγαζιά: Πιθανό το σενάριο να κλείνουν 17:00 με απαγόρευση κυκλοφορίας στις 18:00

Ο Γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο τα μαγαζιά να κλείνουν στις 17:00.
Μαγαζιά: Πιθανό το σενάριο να κλείνουν 17:00 με απαγόρευση κυκλοφορίας στις 18:00

Ο Γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο τα μαγαζιά να κλείνουν στις 17:00.

Σε δηλώσεις που έκανε ο Γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης τόνισε πως ούτε που θέλει να σκέφτεται το ενδεχόμενο να κλείσει το λιανεμπόριο, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο τα μαγαζιά να κλείνουν στις 17:00.

Πιο συγκεκριμένα τόνισε: «Δεν θέλω να σκέφτομαι το κλείσιμο του λιανερμπορίου. Προσπαθούμε να κρατήσουμε ενεργό τον πνεύμονα της λιανικής πώλησης γιατί χρηματοδοτεί τα οικονομικά του κράτους και το κράτος καλύπτει διάφορες δαπάνες», μιλώντας στο MEGA.

Σε ερώτηση εάν η αύξηση των κρουσμάτων μπορεί να φέρει πάλι το κλείσιμο στο λιανεμπόριο απάντησε: «Mια μέρα δεν καθορίζει τις αποφάσεις. Θα περιμένουμε και τις επόμενες μέρες την πορεία της νόσου και την επιβάρυνση του συστήματος υγείας. Να δούμε πως θα πάει η νόσος και αναλόγως θα πράξουμε.

Tο click away και το click inside περιόρισαν την κινητικότητα, αν πρέπει να περιοριστεί κι άλλο η κινητικότητα, θα το αποφασίσουν η κυβέρνηση και οι ειδικοί».

Σε ό,τι αφορά στο ενδεχόμενο τα καταστήματα λιανεμπορίου στην Αττική να κλείνουν στις 17:00, γνωστοποίησε πως οι συνθήκες στην Αττική είναι διαφορετικές σε σύγκριση με τις επαρχιακές πόλεις, σε μια σειρά δραστηριοτήτων, όπως η εργασία αλλά τόνισε πως αυτό το ενδεχόμενο δεν μπορεί να αποκλειστεί.

Τέλος εξήγησε που αποσκοπεί η αυστηροποίηση των προστίμων για το take away: «Θεραπεύσαμε ή ρυθμίσαμε το ζήτημα για αυτούς οι οποίοι έπαιρναν το προϊόν και κάθονταν στο ίδιο σημείο εντός του χώρου με άλλους 3-4. Αυτό έρχεται σε αντίθεση με την τήρηση των μέτρων. Για τους χώρους που έχει ευθύνη η επιχείρηση μπήκε η ρύθμιση» είπε, και πρόσθεσε: «δεν πρέπει να συνωστιζόμαστε μπροστά στα καφέ και στα εστιατόρια.

Έτσι θεσπίσαμε διοικητικό πρόστιμο. Όποιος επαγγελματίας κάνει καλά τη δουλειά του δεν χρειάζεται να αγχώνεται. Να απομονώσουμε τα φαινόμενα που μας οδήγησαν να πάρουμε αυτό το μέτρο. Να ξεχωρίσουμε τους σωστούς και τους τυπικούς από αυτούς που καταχρηστικά κρατούσαν κόσμο έξω από τις επιχειρήσεις του».

Ποτσετίνο: «Αναλαμβάνω την ευθύνη αλλά θέλουμε χρόνο»

Survivor αποχώρηση 3/2: Αυτός ο παίκτης είναι το μεγάλο φαβορί για να αποχωρήσει από το παιχνίδι!

Απίθανες προσφορές και σούπερ πακέτα σε παιδικά περιοδικά και παραμύθια στο Magbox.gr.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Μαγαζιά: Πιθανό το σενάριο να κλείνουν 17:00 με απαγόρευση κυκλοφορίας στις 18:00», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Γιώργος Διπλοΐδης

Είμαι ο Γιώργος Διπλοΐδης και γεννήθηκα στην Θεσσαλονίκη. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και ψυχολογία αλλά με κέρδισε η πρώτη. Από μικρός ήμουν με μία μπάλα στο χέρι, έτσι αποφάσισα να πιάσω την... πένα. Έχω την ευτυχία να έχω την... αίσθηση κάθε μέσου, Ραδιόφωνο (Radio Sport 98.7, Libero 107.4, Fair Play 96.1, Radio North 98.0), Εφημερίδα (Σπορ του Βορρά, Goal News, Fair Play Arena Press), ιστοσελίδες (Sfina.gr, eurobasket.com) και τηλεόραση (4Ε Τηλεόραση, Βεργίνα). Στο ξεκίνημα της πορείας μου, πριν από 20χρόνια περίπου, άρχισα να πρωτοδιαβάζω το Sportime. To οποίο μου έκανε την τιμή να γράφω γι' αυτό λίγο καιρό πριν φύγει το 2020. Καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ και την γενικότερη ειδησεογραφία, ενώ προσπαθώ να δίνω το... άρωμα των εξελίξεων από την πόλη μου.