ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μαγιορκίνης: «Ακόμα και για τις μεταλλάξεις, τα παιδιά είναι λιγότερο μεταδοτικά από τους ενήλικες»

Ο καθηγητής Επιδημιολογίας, Γκίκας Μαγιορκίνης, τόνισε ότι τα μέτρα που πάρθηκαν για τον έλεγχο της πανδημίας άρχισαν να αποδίδουν
Μαγιορκίνης: «Ακόμα και για τις μεταλλάξεις, τα παιδιά είναι λιγότερο μεταδοτικά από τους ενήλικες»

Κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για τον κορονοϊό, ο καθηγητής Επιδημιολογίας, Γκίκας Μαγιορκίνης, τόνισε ότι τα μέτρα που πάρθηκαν για τον έλεγχο της πανδημίας άρχισαν να αποδίδουν με την επιδημία να σταθεροποιείται στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη.

Απαντώντας σε ερώτηση για την αύξηση των κρουσμάτων των μεταλλάξεων του κορονοϊού, ο Γκίκας Μαγιορκίνης εξήγησε πως: «τις μεταλλάξεις τις παρακολουθούμε στενά και τα στοιχεία που παίρνουμε από το Ηνωμένο Βασίλειο σχετικά με την αύξηση της μεταδοτικότητας μιλάνε για περίπου 15 με 20% αύξηση σε όλες τις ηλικιακές ομάδες»

Και συμπλήρωσε: «Δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη υπογραφή που να φαίνεται ότι είναι πιο έντονη στα παιδιά. Τα παιδιά εξακολουθούν να έχουν τη χαμηλότερη μεταδοτικότητα από όλες τις ηλικιακές ομάδες. Ακόμα και για τις μεταλλάξεις, φαίνεται ότι είναι λιγότερο μεταδοτικά από τους ενήλικες».

«Κάθε Τετάρτη παρακολουθούμε τον χάρτη και λαμβάνουμε υπόψιν μας και τις μεταλλάξεις για όποιες αποφάσεις. Προς το παρόν δεν έχουμε δει κάποια έκρηξη κρουσμάτων των μεταλλάξεων στην Ελλάδα, ωστόσο το παρακολουθούμε πολύ στενά», ανέφερε ο κ. Μαγιορκίνης.

Αναφερόμενος στα ποσοστά επικράτησης των μεταλλαγμένων στελεχών, ο επίκουρος καθηγητής Ιατρικής του ΕΚΠΑ ανέφερε πως «το βρετανικό στέλεχος του ιού έχει το μεγαλύτερο ποσοστό αυτήν τη στιγμή, ενώ το νοτιοαφρικανικό είναι περιχαρακωμένο σε ελάχιστες περιοχές».

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Μαγιορκίνης: «Ακόμα και για τις μεταλλάξεις, τα παιδιά είναι λιγότερο μεταδοτικά από τους ενήλικες»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.