ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μαγιορκίνης: «Θα αυξηθούν οι θάνατοι σε λίγες μέρες»

Ο Γκίκας Μαγιορκίνης μίλησε για αύξηση των ενεργών κρουσμάτων που παρατηρήθηκαν στην επικράτεια, αλλά και για πίεση στο σύστημα Υγείας. Ο Γκίκας Μαγιορκίνης ανέφερε πως παρατηρήθηκε αύξηση των ενεργών κρουσμάτων στην επικράτεια ενώ και η πίεση στο σύστημα Υγείας έχει περάσει σε φάση ήπιας αύξησης. «Στην Ελλάδα βάσει των στοιχείων του ΕΟΔΥ, την τελευταία εβδομάδα...
Μαγιορκίνης: «Θα αυξηθούν οι θάνατοι σε λίγες μέρες»

Ο Γκίκας Μαγιορκίνης μίλησε για αύξηση των ενεργών κρουσμάτων που παρατηρήθηκαν στην επικράτεια, αλλά και για πίεση στο σύστημα Υγείας.

Ο Γκίκας Μαγιορκίνης ανέφερε πως παρατηρήθηκε αύξηση των ενεργών κρουσμάτων στην επικράτεια ενώ και η πίεση στο σύστημα Υγείας έχει περάσει σε φάση ήπιας αύξησης.

«Στην Ελλάδα βάσει των στοιχείων του ΕΟΔΥ, την τελευταία εβδομάδα εξακολούθησαν αυξάνονται τα ενεργά κρούσματα σε όλη την επικράτεια με μέτριους ρυθμούς, ενώ και η πίεση στο ΕΣΥ φαίνεται να περνάει σε φάση μικρή αύξησης. Οι μονάδες ΜΕΘ επιβαρύνθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα σε ποσοστό περίπου 20 με 30%. Ο αριθμός των εισαγωγών με Covid-19 σημείωσε περαιτέρω αύξηση που έφτασε το 30%». ανέφερε ο κ. Μαγιορκίνης.

«Η ήπια αύξηση των εισαγωγών αναμένουμε να οδηγήσει σε ήπια αύξηση της πίεσης στις μονάδες ΜΕΘ και στους θανάτους μέσα στις επόμενες μία με δύο εβδομάδες. Προς το παρόν δεν έχουμε δει το αποτύπωμα στους θανάτους. Το περιμένουμε στις επόμενες εβδομάδες» συμπλήρωσε.

Αναφερόμενος στην επιδημιολογική εικόνας της Αττικής τόνισε πως «ο αριθμός των διαγνώσεων εξακολούθησε να δείχνει σημεία σημαντικής αύξησης σε ποσοστό 20 με 30%». Το ποσοστό αυτό είναι σαφώς μικρότερο από το 50% που παρατηρήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα. Αυτό δείχνει πως τα μέτρα που λήφθηκαν τις προηγούμενες εβδομάδες έχουν ήδη δείξει αποτελεσματικότητα. Έχουν επιβραδύνει την επέκταση της επιδημίας».

«Στη Θεσσαλονίκη η επιδείνωση της επιδημίας προχώρησε σε επίπεδα πάνω από 20% με τάσεις σταθεροποίησης. Προς το παρόν δεν καταγράφεται σημαντική αύξηση στις νοσηλείες στη Θεσσαλονίκη. Αναμένουμε ήπια αύξηση τις επόμενες ημέρες» τόνισε.

«Πρέπει να ελαχιστοποιήσουμε τις επαφές με άτομα που μένουν σε άλλα σπίτια. Είναι πολύ σημαντικό στις κοινωνικές μας συναναστροφές να βρισκόμαστε με έναν εξαιρετικά μικρό αριθμό ατόμων, φίλων ή συγγενών. Αν είναι δυνατόν να βρισκόμαστε σε χώρους πολύ καλό αερισμό» ανέφερε ο κ. Μαγιορκίνης.

«Ο χρυσός κανόνας σε αυτήν τη φάση είναι να μειώσουμε την ανάμειξη των νοικοκυριών», κατέληξε.

Πηγή: Enikos.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Lockdown: Σκληρή καραντίνα σε Αχαΐα και Εύβοια ανακοίνωσε ο Χαρδαλιάς!

Πρόστιμα 300 ευρώ: «Παγώνουν» και κρίνεται η νομιμότητα τους!

Corriere della Sera: «Το σχέδιο της Ελλάδας για έναν covid free παράδεισο»

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Μαγιορκίνης: «Θα αυξηθούν οι θάνατοι σε λίγες μέρες»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βασίλης Μπαντής

Γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη, στις 14/12/1996. Το χαμόγελο του Ροναλντίνιο μου έδωσε το πάθος που ζητούσα στον χώρο του αθλητισμού και του ποδοσφαίρου. Ασχολήθηκα ερασιτεχνικά σε τοπικές ομάδες για μερικά χρόνια και έπειτα ήρθε η Αθλητική Δημοσιογραφία. Αποφοίτησα από σχολή δημοσιογραφίας, βρέθηκα σε Metrosport και Thesstoday, όπου έκανα αθλητικό και κοινωνικό ρεπορτάζ αντίστοιχα.