ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μάνδρα: Τέσσερα χρόνια από την πλημμύρα που στοίχισε την ζωή σε 25 άτομα

Σαν Σήμερα πριν από τέσσερα χρόνια έλαβε χώρα η φονική πλημμύρα στην Μάνδρα Αττικής, από την οποία βρήκαν τον θάνατο 25 άνθρωποι.
Μάνδρα: Τέσσερα χρόνια από την πλημμύρα που στοίχισε την ζωή σε 25 άτομα

Μάνδρα: Στις 15 Νοεμβρίου του 2017, μία δυνατή βροχόπτωση είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους 25 άτομα.

Γιατί από αυτήν, η οποία έπληξε και την Δυτική Αττική, δημιουργήθηκε μία πλημμύρα που «έπνιξε» την όλη περιοχή.

Ενώ είχε σαν αποτέλεσμα να υπάρξουν πολλές καταστροφές και να χαθούν πολλές ανθρώπινες ζωές. Η αυτοψία που πραγματοποιήθηκε μετά ήταν κατατοπιστική για το μέγεθος της καταστροφής.

Καθώς έδειξε πως 1064 κτήρια καταστράφηκαν από τα οποία 794 ήταν κατοικίες, τα 126 χώροι εργασίας, τα οχτώ κτήρια που ανήκαν στο δημόσιο και 136 αποθήκες και υπόγεια.

Για την υπόθεση η δίκη είναι σε εξέλιξη. Τον Ιούλιο όμως το Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών, επιδίκασε το ποσό των 270.000 στην οικογένεια ενός 29χρονου, για λόγους «ψυχικής οδύνης».

Ο 29χρονος ξεκίνησε εκείνη την μέρα στις έξι το πρωί, όπως κάθε μέρα από το σπίτι του στα Άνω Λιόσια, για να πάει στον χώρο εργασίας του.

Σε εταιρεία που εργαζόταν στην Αθήνα. Ωστόσο όταν ήταν στο ύψος της Μάνδρας, παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά του υπερχειλισμένου ρέματος Σούρες και χάθηκε.

Με την σορό του να εντοπίζεται τρεις μέρες αργότερα στις εκβολές του ποταμού στην Ελευσίνα.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Μάνδρα: Τέσσερα χρόνια από την πλημμύρα που στοίχισε την ζωή σε 25 άτομα», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.