ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μανία κατά των ανεμβολίαστων υγειονομικών: Έπεσαν να «φάνε» τον Μ. Γιαννάκο όταν είπε πως πρέπει να επιστρέψουν στο ΕΣΥ!

Όταν ο Μιχάλης Γιαννάκος είπε το αυτονόητο για επιστροφή των υγειονομικών στο ΕΣΥ, όλο το τηλεοπτικό πάνελ της εκπομπής «Πρωινοί τύποι» έπεσε καταπάνω του.

Όταν ο Μιχάλης Γιαννάκος είπε το αυτονόητο για επιστροφή των υγειονομικών στο ΕΣΥ, όλο το τηλεοπτικό πάνελ της εκπομπής «Πρωινοί τύποι» έπεσε καταπάνω του.
Όταν ο Μιχάλης Γιαννάκος είπε το αυτονόητο για επιστροφή των υγειονομικών στο ΕΣΥ, όλο το τηλεοπτικό πάνελ της εκπομπής «Πρωινοί τύποι» έπεσε καταπάνω του.
Συντάκτης: Παντελής Λαμψιώτης Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Αυστηρή γραμμή επαγγελματικής εξόντωσης των ανεμβολίαστων υγειονομικών φαίνεται πως ακολουθούν συντονισμένα τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ και οι γνωστοί τηλε – ειδικοί, όπως φάνηκε για ακόμη μια φορά σε πρωινή εκπομπή όπου κλήθηκε να μιλήσει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος. Συζητώντας για τα προβλήματα του ΕΣΥ με συνομιλητές την Ματίνα Παγώνη, τον Θεόδωρο Βασιλακόπουλο και τους δημοσιογράφους της εκπομπής, ο κ. Γιαννάκος πήρε θέση δηλώνοντας πως πρέπει:

«Να ενισχύσουμε το ΕΣΥ σε προσωπικό, να μονιμοποιήσουμε τους συμβασιούχους υπαλλήλους και να επιστρέψουν οι συνάδελφοι σε αναστολή.

Θα πρέπει να ενισχύσουμε το σύστημα γιατί ο κορονοϊός θα συνεχίσει να δίνει βαριές νοσήσεις και υπάρχουν και τα άλλα νοσήματα στα νοσοκομεία που τα έχουμε εγκαταλείψει. Για παράδειγμα υπάρχουν ασθενείς που έχουν να χειρουργηθούν τρία χρόνια. Οι χημειοθεραπείες στο Μεταξά έχουν αναβληθεί γιατί δεν υπάρχει φαρμακοποιός. Στους Παξούς, ασθενής μεταφέρθηκε σε καρότσα αυτοκινήτου».

Από όλα αυτά που είπε ο κ. Γιαννάκος και δίνουν μια μικρή γεύση της τραγικής κατάστασης που επικρατεί στο ΕΣΥ, οι δημοσιογράφοι και οι καλεσμένοι «ειδικοί» που λειτουργούν ως πλασιέ των σκευασμάτων, επικεντρώθηκαν μόνο στο ενδεχόμενο επιστροφής των ανεμβολίαστων υγειονομικών.

Αδιαφορώντας για το δράμα που περνούν οι χιλιάδες οικογένειες των υγειονομικών σε αναστολή, και λειτουργώντας σαν εκδικητικοί «χωροφύλακες» της αυλής του Θάνου Πλεύρη, δημοσιογράφος σήκωσε το δάχτυλο και είπε πως: «δεν μπορεί να υπάρχει αίτημα να επιστρέψουν αυτοί που δεν έχουν εμβολιαστεί».

Για να λάβει την απάντηση από τον κ. Γιαννάκο πως: «Τώρα με την όμικρον έχει αποδειχθεί ότι το εμβόλιο σε βοηθά από τη βαριά νόσηση, δεν σε βοηθάει όμως από τη νόσηση (σ.σ. δεν την αποτρέπει δλδ) και τη μετάδοση του ιού. Έχουμε 3.000 συναδέλφους οι οποίοι νοσούν πλήρως εμβολιασμένοι, και ταυτόχρονα έχουμε εκατοντάδες που εργάζονται με ενεργή νόσο και υπάρχει τεράστια νοσοκομειακή διασπορά του κορονοϊού». Για να καταλήξει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ λέγοντας ότι: «Οι ανεμβολίαστοι συνάδελφοι θα μπορούσαν αν εργάζονται με συνεχή τεστ».

Αμέσως ξέσπασε… καταιγίδα αγανάκτησης στο πλατό, με τους «ειδικούς» και τους δημοσιογράφους να φέρονται στον κ. Γιαννάκο σα να είπε κάτι το ανεπίτρεπτο.

Η κα. Παγώνη ξεκίνησε τις γνωστές αοριστολογίες, λέγοντας πως δεν πρέπει να κάνουμε όλοι τους γιατρούς και επαναλάμβανε πως «υπάρχουν μελέτες» (χωρίς να κατονομάζει από ποιους προέρχονται, τι λένε αυτές οι μελέτες, και κυρίως… πότε προλαβαίνει να τις διαβάζει η τηλε-γιατρός) που δικαιολογούν την παραφροσύνη του να μένουν εκτός ΕΣΥ οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί, ενώ οι εμβολιασμένοι νοσούν κανονικά και έχουν κάνει τα νοσοκομεία κέντρα διερχομένων του κορονοϊού.

Το ίδιο και ο κ. Βασιλακόπουλος, με αερολογίες και χωρίς επιχειρήματα έσπευσε να πει πως αυτά που λέει ο κ. Γιαννάκος δεν ισχύουν, για να καταλήξει το τηλεοπτικό πάνελ που έβγαλε «καταδικαστική απόφαση» για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς, πως τελικά κρατούνται σε αναστολή… για το καλό τους. Δηλαδή τους πετούν στον δρόμο ενώ είναι υγιείς, τους συμπεριφέρονται με πρόδηλο υγειονομικό ρατσισμό, τους καταδικάζουν σε πείνα, άλλα όλα αυτά γίνονται για το καλό τους.

Βλέπουμε λοιπόν πως η ανήθικη εκδικητική στάση της κυβέρνησης, υιοθετείται και από τους «ακόλουθους», δημοσιογράφους και «ειδικούς» που ξεδιάντροπα φέρουν άποψη και γνώμη για το ψωμί που στερείται από τις οικογένειες αυτών των ανθρώπων. Ανάλγητοι, προκλητικοί και αυθάδεις, δεν μπορούν να απαντήσουν σε επιχειρήματα στοιχειώδους λογικής (όπως αυτά που είπε ο κ. Γιαννάκος) και επειδή η αδικία που γίνεται είναι τόσο εξόφθαλμη, καταφεύγουν σε γραφικότητες και αερολογίες.

Και όλα αυτά, για να μην «γίνει το χατίρι» σε εργαζόμενους που δεν υπάκουσαν στα διατάγματα μιας απολυταρχικής κυβέρνησης που αποφασίζει πραγματικά ό, τι της κάνει κέφι.

 

 

Exit mobile version