ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μαρία Καρυστιανού για την προανακριτική κοροϊδίας που «ξεπλένει» Καραμανλή: «Ύβρις και αλαζονεία, αλλά το ‘’κουκούλωμα’’ δεν θα σας σώσει»

«Τον ξεπλένουν από τα κακουργήματα της διατάραξης ασφάλειας συγκοινωνιών, έκθεσης και ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο»
Μαρία Καρυστιανού για την προανακριτική κοροϊδίας που «ξεπλένει» Καραμανλή: «Ύβρις και αλαζονεία, αλλά το ‘’κουκούλωμα’’ δεν θα σας σώσει»

Την προκλητική επιχείρηση «ξεπλύματος» του Κώστα Αχ. Καραμανλή στηλίτευσε σε ανάρτηση της η Μαρία Καρυστιανού κάνοντας λόγο για ύβρη, αλαζονεία και κατάχρηση εξουσίας από την πλευρά της κυβέρνησης.

Η πρόεδρος του συλλόγου «Τέμπη 2023» εισέπραξε με οργή τη μεθόδευση της κυβέρνησης να ακολουθήσει το μοντέλο Τριαντόπουλου στις βαρύτατες ευθύνες που φέρει ο Κώστας Καραμανλής, καταθέτοντας μια πρόταση Προανακριτικής – παρωδία, όπου ο πρώην υπουργός Μεταφορών παραπέμπεται μόνο για το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος.

Η κ. Καρυστιανού έγραψε συγκεκριμένα:

«Πολύ “ωραία” μας προετοιμάζουν πάλι τα ΜΜΕ για  την επόμενη απόδειξη ότι η Κυβέρνηση δεν υπολογίζει ούτε τους νεκρούς των Τεμπών, ούτε εμάς τους συγγενείς, ούτε τους πολίτες, ούτε τη δικαιοσύνη. Δεν υπολογίζει τίποτε!

Η ΝΔ αναφέρεται θα  εισηγηθεί την παραπομπή του Κωνσταντίνου Καραμανλή για απλό πλημμέλημα παράβασης καθήκοντος!!!!

Τι πιο τρανή απόδειξη της παντοδυναμίας που αισθάνονται απέναντι στους πολίτες και στους νόμους.

Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, ο πρώην Υπουργός Μεταφορών, ο οποίος γνώριζε πολύ καλά  ότι ΔΕΝ υπήρχε σύστημα τηλεδιοίκησης  παρά τα εκατομμύρια ευρώ που είχε δώσει η Ευρωπαϊκή  Ένωση για την υλοποίηση της Σύμβασης 717, ο οποίος λίγες μέρες πριν την τραγωδία διατυμπάνιζε μέσα στη Βουλή ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα ασφάλειας για τα τρένα, ο οποίος ήταν ενήμερος από τα διευθυντικά στελέχη , αλλά και από τους  εργαζόμενους για όλες τις παθογένειες του εγκαταλελειμμένου σιδηροδρόμου και για την επαπειλή δυστυχήματος, και πάρα ταύτα έπαιξε τις ζωές των παιδιών μας στα ζάρια.

Εκείνος έπαιξε, εμείς χάσαμε για πάντα την αγκαλιά των παιδιών μας! 

Οι συνάδελφοί του – Βουλευτές  εν γνώσει τους συμπράττουν στην παράλειψη άσκησης ποινικής δίωξης για τα κακουργήματα που αληθινά τον βαρύνουν, άρα σε κατάχρηση εξουσίας! Ξεπλένοντάς τον από τα κακουργήματα της διατάραξης ασφάλειας συγκοινωνιών, κακουργηματικής έκθεσης και κακουργηματικής ανθρωποκτονίας από ενδεχόμενο δόλο. Πόση απαξίωση, πόση ύβρις, πόση αλαζονεία!  Σταματήσετε να παίζετε με την νοημοσύνη μας !

Το κουκούλωμα αυτή τη φορά δεν θα σας σώσει, γιατί απέναντι σας έχετε όλη την κοινωνία!

Εύχομαι έστω και την τελευταία στιγμή η κυβέρνηση να μετανοήσει, κυβέρνηση  και αντιπολίτευση να συστρατευτούν με την ηθική και να μας συμπεριφερθούν με την εντιμότητα  και τον σεβασμό που μας ΑΞΙΖΟΥΝ».

Πέρα από την εύλογη καταγγελία της Μαρίας Καρυστιανού στο πολιτικό σχέδιο συγκάλυψης που εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια του ελληνικού λαού, ακόμα και η παραπομπή – κοροϊδίας του Κώστα Καραμανλή για πλημμέλημα εκθέτει την κυβέρνηση. Διότι προκύπτει το εξής ερώτημα: Aφού παραπέμπεται τώρα ο πρώην υπουργός, τότε γιατί η Νέα Δημοκρατία τον ενέταξε στα ψηφοδέλτια της, λίγους μήνες μόλις μετά την τραγωδία στα Τέμπη; Υπενθυμίζουμε ότι η προκλητικότατη γραμμή του Μαξίμου τότε, ήταν ότι ο Κώστας Καραμανλής ανέλαβε την… «αντικειμενική πολιτική ευθύνη» και παραιτήθηκε, και άρα «ξεπλύθηκε» και τότε από τις ευθύνες του με ένα τσιτάτο κενού περιεχομένου.

Άρα ο Καραμανλής τότε ήταν «καθαρός» και… «αθωώθηκε» από τις ψήφους των Σερραίων και τώρα το Μαξίμου ανακάλυψε ότι διέπραξε παράβαση καθήκοντος; Γιατί δεν το έκανε από την αρχή; Και μόνο αυτό δείχνει μια φαιδρή παλινωδία που εξηγείται μόνο με μια ευκαιριακή αλλαγή στρατηγικής. Η παραπομπή Καραμανλή είναι απλά ένας «άσσος» στο παιχνίδι της συγκάλυψης που δεν ενεργοποιήθηκε τη… χρυσή εποχή του 41%, αλλά ενεργοποιείται τώρα που στην πρόθεση ψήφου (και όχι στην «εύπλαστη» εκτίμηση ψήφου) η ΝΔ βρίσκεται στο 25%.

Από τη στιγμή που ο Κώστας Καραμανλής αποφεύγει (προσώρας) τις κακουργηματικές κατηγορίες, είναι ολοφάνερο ότι το σχέδιο της κυβέρνησης είναι να πέσει «στα μαλακά» με μια ποινή – χάδι. Σύμφωνα με διαρροές, ο Καραμανλής αναμένεται να προβεί σε δημόσια δήλωση ακριβώς όπως είχε κάνει ο Τριαντόπουλος, αιτούμενος να παραπεμφθεί στον φυσικό δικαστή του κι έτσι να παρακάμψει τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες που θα τον έφερναν σε πολύ δύσκολη θέση.

Η αγανάκτηση για τους νέους τακτικισμούς της κυβέρνησης είναι διάχυτη στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, με χιλιάδες πολιτών να δηλώνουν έτοιμοι να ξανακατέβουν στους δρόμους για να διαδηλώσουν ενάντια στο σχέδιο συγκάλυψης.

Παντελής Λαμψιώτης

Μέλος της συντακτικής ομάδας του Sportime.GR.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κοινωνία: Παύλος Μαρινάκης: «Πυρά» από Liberation και Deutsche Welle για τις νομικές απειλές που εκτόξευσε σε Έλληνα δημοσιογράφο

Παύλος Μαρινάκης: «Πυρά» από Liberation και Deutsche Welle για τις νομικές απειλές που εκτόξευσε σε Έλληνα δημοσιογράφο

Ο δημοσιογραφικός κόσμος της Ευρώπης έφριξε με την αντιθεσμική συμπεριφορά του Παύλου Μαρινάκη - Εκφοβισμός «στη χώρα της δημοκρατίας»

Κοινωνία
Κοινωνία: Συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν: Τουρκική πρόκληση με το «καλημέρα» – Έστειλαν τον υπουργό… Τουρισμού να υποδεχθεί τον Μητσοτάκη

Συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν: Τουρκική πρόκληση με το «καλημέρα» – Έστειλαν τον υπουργό… Τουρισμού να υποδεχθεί τον Μητσοτάκη

Οι αλλεπάλληλες υποχωρήσεις έφεραν μοιραία απαξίωση - Ανεπίτρεπτη μεταχείριση της ελληνικής κυβέρνησης από τους Τούρκους

Κοινωνία
Ελευθέριος Ανδρώνης: Εθνική ξεφτίλα! – Ο Πλεύρης παραδίδει έναν Πόντιο αγωνιστή στα νύχια της Τουρκίας – Διώκεται γιατί καταγγέλλει τα εγκλήματα των Τούρκων!

Εθνική ξεφτίλα! – Ο Πλεύρης παραδίδει έναν Πόντιο αγωνιστή στα νύχια της Τουρκίας – Διώκεται γιατί καταγγέλλει τα εγκλήματα των Τούρκων!

Ένας περήφανος Πόντιος που έμαθε τις ελληνικές ρίζες του και υπέστη ανελέητες διώξεις από τους Τούρκους, κινδυνεύει να εκδοθεί στο καθεστώς Ερντογάν με τη συμβολή της Ελλάδας!

Ελευθέριος Ανδρώνης
Κοινωνία: ΕΛΤΑ: Με τη μέθοδο του «σαλαμιού» προχωρά η διάλυση τους – Λουκέτο σε 11 υποκαταστήματα της περιφέρειας

ΕΛΤΑ: Με τη μέθοδο του «σαλαμιού» προχωρά η διάλυση τους – Λουκέτο σε 11 υποκαταστήματα της περιφέρειας

Η κυβέρνηση παραμένει πιστή στο σχέδιο «ξεπουλήματος» και απονεκρώνει την περιφέρεια, χρυσώνοντας το χάπι με εναλλακτικές «λύσεις»

Κοινωνία
Κοινωνία: Πάνος Ρούτσι: Σοβαρή καταγγελία για «μπράβους» και ψυχολογική βία στους συγγενείς στη δίκη για τα περιβόητα βίντεο

Πάνος Ρούτσι: Σοβαρή καταγγελία για «μπράβους» και ψυχολογική βία στους συγγενείς στη δίκη για τα περιβόητα βίντεο

Ο Πάνος Ρούτσι περιέγραψε μια εξοργιστική συμπεριφορά από τους αντίδικους, με ειρωνείες και χλευασμούς ακόμα και από άγνωστα άτομα

Κοινωνία
Κοινωνία: Η Κομισιόν δεν σταματά να προωθεί τα έντομα στη διατροφή παρά την αποστροφή των πολιτών – Σε ποια προϊόντα ενσωματώνονται

Η Κομισιόν δεν σταματά να προωθεί τα έντομα στη διατροφή παρά την αποστροφή των πολιτών – Σε ποια προϊόντα ενσωματώνονται

Επεξεργασμένες μορφές εντόμων ήδη φτάνουν στο πιάτο ανυποψίαστων πολιτών - Η Κομισιόν στηρίζει σθεναρά την αποκρουστική διατροφική ατζέντα

Κοινωνία
Κοινωνία: Η Τσικνοπέμπτη ακριβαίνει αλλά οι μισθοί μένουν ίδιοι και κάπως έτσι χάνεται η παράδοση

Η Τσικνοπέμπτη ακριβαίνει αλλά οι μισθοί μένουν ίδιοι και κάπως έτσι χάνεται η παράδοση

Η Τσικνοπέμπτη γίνεται ακριβότερη την ώρα που οι μισθοί δεν ακολουθούν

Κοινωνία
Κοινωνία: Του έκλεψαν αυτοκίνητο χρεωστική κάρτα και παπούτσια και ο δράστης πήγε για ψώνια σε περίπτερο στη γειτονιά του

Του έκλεψαν αυτοκίνητο χρεωστική κάρτα και παπούτσια και ο δράστης πήγε για ψώνια σε περίπτερο στη γειτονιά του

Κλοπή στην Πάτρα με αυτοκίνητο χρεωστική κάρτα και παπούτσια, ενώ ο δράστης φέρεται να έκανε αγορές σε περίπτερο στη γειτονιά του θύματος

Κοινωνία
Ελευθέριος Ανδρώνης: Η βιβλιοθήκη του σκότους: Τα βιβλία μαγείας και αποκρυφισμού που αγόραζε ο Επστάιν αποκαλύπτουν το κτηνώδες προφίλ του

Η βιβλιοθήκη του σκότους: Τα βιβλία μαγείας και αποκρυφισμού που αγόραζε ο Επστάιν αποκαλύπτουν το κτηνώδες προφίλ του

Βιβλία για παιδεραστία, σεξουαλική γιόγκα, σκοτεινά τάγματα μαγείας και Καμπαλισμό διάβαζε αποδεδειγμένα ο σατανικός Τζέφρι Επστάιν

Ελευθέριος Ανδρώνης