ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μαρία Καρυστιανού: «Ήταν να πάρουν το πρώτο τρένο αλλά δεν πρόλαβαν…» – Το συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ που προβλήθηκε ανήμερα της μαύρης επετείου για τα Τέμπη

«Η κόρη μου ταξίδευε με την κολλητή της...» - Το ντοκιμαντέρ της Ανθής Βούλγαρη στο Mega παρουσιάζει μια πολύμηνη έρευνα για τα Τέμπη
Μαρία Καρυστιανού: «Ήταν να πάρουν το πρώτο τρένο αλλά δεν πρόλαβαν…» – Το συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ που προβλήθηκε ανήμερα της μαύρης επετείου για τα Τέμπη

Έγκλημα στα Τέμπη: Αύριο Τετάρτη 28/02 συμπληρώνεται ένας χρόνος από το αυτό που έμεινε στη συνείδηση του λαού ως έγκλημα των Τεμπών, το οποίο κόστισε τη ζωή σε 58 ανθρώπους και 27/02 προβλήθηκε στο Mega ένα συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ που αφορά την τραγωδία.

Στο ντοκιμαντέρ παρουσιάζεται το δράμα που ζουν οι συγγενείς και οι τραυματίες, στον αγώνα να διαχειριστούν το πένθος τους, αλλά και να διεκδικήσουν τη δικαίωση για τον άδικο χαμό των αγαπημένων τους. Η δημοσιογράφος Ανθή Βούλγαρη, δίνει βήμα στους συγγενείς, τους διασώστες, τους πραγματογνώμονες και παρουσιάζει το αποτέλεσμα μιας πολύμηνης έρευνας. Με αφηγηματική προσέγγιση, το ντοκιμαντέρ αποτυπώνει την αλήθεια εκείνης της νύχτας και τα πρωτόγνωρα συναισθήματα που έφερε η αποφράδα ημέρα που ξημέρωσε.

Ξεχωριστή παρουσία στο ντοκιμαντέρ, η Μαρία Καρυστιανού που πριν ένα μήνα συγκλόνισε το πανελλήνιο με τη συνταρακτική κατάθεσή της στην Εξεταστική για τα Τέμπη.

Ο τίτλος του ντοκιμαντέρ είναι «Μαμά Έρχομαι», και στο Mega προβλήθηκε το σχετικό τρέιλερ με απόσπασμα στο οποίο η Μαρία Καρυστιανού μιλάει στην Ανθή Βούλγαρη για τη μοιραία απόφαση της 20χρονης κόρης της, Μάρθης Ψαροπούλου, να επιβιβαστεί στο δρομολόγιο του Intercity 62.

Με μια σειρά από συγκυρίες που μοιάζουν να συνθέτουν ένα ακατανόητο παιχνίδι της μοίρας, η νεαρή Μάρθη χωρίς να το γνωρίζει έχασε όλες τις ευκαιρίες που της παρουσιάστηκαν για να μην μπει στο τρένο του θανάτου. Αυτό εξομολογείται στο ντοκιμαντέρ με λυγισμένη φωνή η Μαρία Καρυστιανού που ζει καθημερινά με τη βασανιστική σκέψη του «τι θα είχε γίνει αν δεν…».

«Ταξίδευε με την κολλητή της, μαζί τα έκαναν όλα. Ήταν τρεις κολλητές που ήταν συνέχεια μαζί. Το ένα κοριτσάκι ευτυχώς είχε φύγει την προηγούμενη ημέρα. Οι δυο τους αποφάσισαν να κάτσουν μία ημέρα ακόμα στην Αθήνα και να γυρίσουν. Και μάλιστα ήταν να πάρουν το πρώτο τρένο. Αλλά επειδή δεν πρόλαβαν να ξυπνήσουν να πάνε, πήραν μετά το επόμενο…».

Το «Μαμά Έρχομαι», είναι οι δυο τελευταίες λέξεις που σίγουρα άκουσαν πολλές μητέρες στο τηλέφωνο, όταν μίλησαν με τα παιδιά τους που ταξίδευαν με το μοιραίο τρένο. Και μετά η σιωπή. Η άλλη άκρη της γραμμής σίγησε για πάντα.

Με ιδιαίτερο συμβολισμό και η ώρα προβολής του ντοκιμαντέρ, αφού όπως είπαμε προβλήθηκε περασμένα μεσάνυχτα στις 00:10, ξημερώνοντας ακριβώς στον έναν χρόνο από την τραγωδία που στοίχειωσε την Ελλάδα.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Μαρία Καρυστιανού: «Ήταν να πάρουν το πρώτο τρένο αλλά δεν πρόλαβαν…» – Το συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ που προβλήθηκε ανήμερα της μαύρης επετείου για τα Τέμπη», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.