ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μαρία Καρυστιανού: Κατέθεσε τη «φωνή του λαού» στη Βουλή με το ψήφισμα 1,3 εκατ. υπογραφών – «Η ατιμωρησία δεν συνάδει με τη Δημοκρατία»

Η Μαρία Καρυστιανού μετέφερε το μαζικό αίτημα των πολιτών να πάψει το καθεστώς ατιμωρησίας, την ίδια μέρα που ο Κώστας Αχ. Καραμανλής παρακάμπτει προκλητικά την Προανακριτική
Μαρία Καρυστιανού: Κατέθεσε τη «φωνή του λαού» στη Βουλή με το ψήφισμα 1,3 εκατ. υπογραφών – «Η ατιμωρησία δεν συνάδει με τη Δημοκρατία»

Σε μια κίνηση υψηλού συμβολισμού για τον αγώνα της δικαίωσης, η Μαρία Καρυστιανού κατέθεσε στη Βουλή τα 1,3 εκατομμύρια υπογραφών για την αναθεώρηση του Συντάγματος και την κατάργηση της ασυλίας για τις ποινικές ευθύνες υπουργών και βουλευτών.

Πρόκειται για το κείμενο του διαδικτυακού ψηφίσματος που στήριξαν μαζικά οι Έλληνες πολίτες, το οποίο έχει ως βασικό αίτημα την αναθεώρηση του Συντάγματος κατά τρόπο που θα βάλει τέλος στο καθεστώς ατιμωρησίας που επικρατεί. Μάλιστα σε πρόσφατη ανάρτηση που έκανε η κ. Καρυστιανού συνδέει ευθέως την υπόθεση των Τεμπών με το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, ως απότοκα διαφθοράς και αυθαιρεσίας που ακολούθησαν την ίδια οδό της συγκάλυψης.

«Είναι πάνω από ξεκάθαρο ότι οι ίδιοι δεν θα ελέγξουν τις τεράστιες ποινικές ευθύνες τους (Τέμπη, ΟΠΕΚΕΠΕ και πόσα άλλα σκάνδαλα που είναι ακόμη θαμμένα και πρέπει να βγουν στο φως). Μας κοροϊδεύουν!!», τονίζει στην ανάρτησή της η κ. Καρυστιανού.

Η γυναίκα που έχει γίνει σύμβολο του ανένδοτου αγώνα για δικαιοσύνη, βρέθηκε στη Βουλή μαζί με άλλους συγγενείς θυμάτων και όλοι μαζί κράτησαν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των αδικοχαμένων. «Θέλουμε να σταματήσει η ατιμωρησία. Αναμένουμε το τι θα πράξει η Βουλή με το αίτημά μας», είπε στους δημοσιογράφους η κ. Καρυστιανού.

Το χρονικό σημείο που η πρόεδρος του Συλλόγου «Τέμπη 2023» επέλεξε να καταθέσει τις υπογραφές του ελληνικού λαού, δεν είναι τυχαίο. Σήμερα Δευτέρα (7/7) κατέθεσε ένα απαξιωτικό υπόμνημα κοροϊδίας προς τους θεσμούς ο Κώστας Αχ. Καραμανλής, ακολουθώντας κατά γράμμα το μοντέλο Τριαντόπουλου. Με ένα κείμενο μόλις τριών παραγράφων, ο πρώην υπουργός Μεταφορών παρακάμπτει τη συνταγματική διαδικασία της Προανακριτικής, ζητώντας να παραπεμφθεί στο Δικαστικό Συμβούλιο.

Δηλώνοντας αθώος, ο Κώστας Καραμανλής αναφέρει ότι «με το παρόν σημείωμα μου αρνούμαι ότι έχω τελέσει τη διερευνώμενη πράξη της παράβασης καθήκοντος ή και οποιαδήποτε άλλη αξιόποινη πράξη κατά το προαναφερόμενο διάστημα ή οποτεδήποτε άλλοτε». Ο κ. Καραμανλής δεν είχε καν την πολιτική ευθιξία να παραστεί τυπικά στην Προανακριτική και απαξίωσε πλήρως τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες, γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι θα πέσει στα «μαλακά».

Η κοροϊδία της κυβέρνησης για τους ελεγχόμενους – ποινικά – υπουργούς της, φαίνεται και από το γεγονός ότι ο Κώστας Αχ. Καραμανλής ακολουθεί το μοντέλο Τριαντόπουλου, ενώ ο Μάκης Βορίδης (του οποίου το όνομα εμπλέκεται στη δικογραφία για τον ΟΠΕΚΕΠΕ) αρνείται την παραπομπή του στο Δικαστικό Συμβούλιο. Επομένως επικρατεί μια κατάσταση όπου ο κάθε πρώην υπουργός ελέγχεται με όποιον τρόπο θέλει εκείνος, καταπατώντας προκλητικά κάθε έννοια δικαιοσύνης.

Σε οποιαδήποτε δημοκρατική χώρα που σέβεται το πολίτευμα, η συλλογή 1,3 εκατομμυρίων υπογραφών θα λειτουργούσε ως καταλύτης εξελίξεων και αλλαγών. Όμως η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει δείξει πως δεν διαθέτει καθόλου τέτοιες δημοκρατικές ευαισθησίες, αφού «μπάζωσαν» ακόμα και το μήνυμα που έστειλαν αυτοπροσώπως εκατομμύρια πολιτών σε δύο ιστορικά συλλαλητήρια για τα Τέμπη, σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Η ανάρτηση της Μαρίας Καρυστιανού όπου προανήγγειλε την κατάθεση του αιτήματος στη Βουλή:

«Η 7η Ιουλίου 2025, σηματοδοτεί την επαναφορά της Δημοκρατίας στην Ελλάδα.

Τη Δευτέρα, 07.07.2025 καταθέτουμε στη Βουλή, τις ένα εκατομμύριο τριακόσιες χιλιάδες (1.300.000) υπογραφές που συγκεντρώθηκαν για την αναθεώρηση του Συντάγματος και την κατάργηση της ασυλίας που έχουν οι Πολιτικοί για τις ποινικές ευθύνες τους.

Η ατιμωρησία των Πολιτικών δεν συνάδει ούτε με την Ηθική, ούτε με τον Νόμο, ούτε με τη Δημοκρατία.

Είναι πάνω από ξεκάθαρο ότι οι ίδιοι δεν θα ελέγξουν τις τεράστιες ποινικές ευθύνες τους (Τέμπη, ΟΠΕΚΕΠΕ και πόσα άλλα σκάνδαλα που είναι ακόμη θαμμένα και πρέπει να βγουν στο φως). Μας κοροϊδεύουν!!

Για αυτό και πρέπει να ενεργοποιηθούμε εμείς, οι ΠΟΛΙΤΕΣ, για το κοινό καλό και για να έρθει επιτέλους η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ στη χώρα!

Για να πάρουμε πίσω το ΟΞΥΓΟΝΟ που μας ανήκει!».

Παντελής Λαμψιώτης

Μέλος της συντακτικής ομάδας του Sportime.GR.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κοινωνία: Παύλος Μαρινάκης: «Πυρά» από Liberation και Deutsche Welle για τις νομικές απειλές που εκτόξευσε σε Έλληνα δημοσιογράφο

Παύλος Μαρινάκης: «Πυρά» από Liberation και Deutsche Welle για τις νομικές απειλές που εκτόξευσε σε Έλληνα δημοσιογράφο

Ο δημοσιογραφικός κόσμος της Ευρώπης έφριξε με την αντιθεσμική συμπεριφορά του Παύλου Μαρινάκη - Εκφοβισμός «στη χώρα της δημοκρατίας»

Κοινωνία
Κοινωνία: Συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν: Τουρκική πρόκληση με το «καλημέρα» – Έστειλαν τον υπουργό… Τουρισμού να υποδεχθεί τον Μητσοτάκη

Συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν: Τουρκική πρόκληση με το «καλημέρα» – Έστειλαν τον υπουργό… Τουρισμού να υποδεχθεί τον Μητσοτάκη

Οι αλλεπάλληλες υποχωρήσεις έφεραν μοιραία απαξίωση - Ανεπίτρεπτη μεταχείριση της ελληνικής κυβέρνησης από τους Τούρκους

Κοινωνία
Ελευθέριος Ανδρώνης: Εθνική ξεφτίλα! – Ο Πλεύρης παραδίδει έναν Πόντιο αγωνιστή στα νύχια της Τουρκίας – Διώκεται γιατί καταγγέλλει τα εγκλήματα των Τούρκων!

Εθνική ξεφτίλα! – Ο Πλεύρης παραδίδει έναν Πόντιο αγωνιστή στα νύχια της Τουρκίας – Διώκεται γιατί καταγγέλλει τα εγκλήματα των Τούρκων!

Ένας περήφανος Πόντιος που έμαθε τις ελληνικές ρίζες του και υπέστη ανελέητες διώξεις από τους Τούρκους, κινδυνεύει να εκδοθεί στο καθεστώς Ερντογάν με τη συμβολή της Ελλάδας!

Ελευθέριος Ανδρώνης
Κοινωνία: ΕΛΤΑ: Με τη μέθοδο του «σαλαμιού» προχωρά η διάλυση τους – Λουκέτο σε 11 υποκαταστήματα της περιφέρειας

ΕΛΤΑ: Με τη μέθοδο του «σαλαμιού» προχωρά η διάλυση τους – Λουκέτο σε 11 υποκαταστήματα της περιφέρειας

Η κυβέρνηση παραμένει πιστή στο σχέδιο «ξεπουλήματος» και απονεκρώνει την περιφέρεια, χρυσώνοντας το χάπι με εναλλακτικές «λύσεις»

Κοινωνία
Κοινωνία: Πάνος Ρούτσι: Σοβαρή καταγγελία για «μπράβους» και ψυχολογική βία στους συγγενείς στη δίκη για τα περιβόητα βίντεο

Πάνος Ρούτσι: Σοβαρή καταγγελία για «μπράβους» και ψυχολογική βία στους συγγενείς στη δίκη για τα περιβόητα βίντεο

Ο Πάνος Ρούτσι περιέγραψε μια εξοργιστική συμπεριφορά από τους αντίδικους, με ειρωνείες και χλευασμούς ακόμα και από άγνωστα άτομα

Κοινωνία
Κοινωνία: Η Κομισιόν δεν σταματά να προωθεί τα έντομα στη διατροφή παρά την αποστροφή των πολιτών – Σε ποια προϊόντα ενσωματώνονται

Η Κομισιόν δεν σταματά να προωθεί τα έντομα στη διατροφή παρά την αποστροφή των πολιτών – Σε ποια προϊόντα ενσωματώνονται

Επεξεργασμένες μορφές εντόμων ήδη φτάνουν στο πιάτο ανυποψίαστων πολιτών - Η Κομισιόν στηρίζει σθεναρά την αποκρουστική διατροφική ατζέντα

Κοινωνία
Κοινωνία: Η Τσικνοπέμπτη ακριβαίνει αλλά οι μισθοί μένουν ίδιοι και κάπως έτσι χάνεται η παράδοση

Η Τσικνοπέμπτη ακριβαίνει αλλά οι μισθοί μένουν ίδιοι και κάπως έτσι χάνεται η παράδοση

Η Τσικνοπέμπτη γίνεται ακριβότερη την ώρα που οι μισθοί δεν ακολουθούν

Κοινωνία
Κοινωνία: Του έκλεψαν αυτοκίνητο χρεωστική κάρτα και παπούτσια και ο δράστης πήγε για ψώνια σε περίπτερο στη γειτονιά του

Του έκλεψαν αυτοκίνητο χρεωστική κάρτα και παπούτσια και ο δράστης πήγε για ψώνια σε περίπτερο στη γειτονιά του

Κλοπή στην Πάτρα με αυτοκίνητο χρεωστική κάρτα και παπούτσια, ενώ ο δράστης φέρεται να έκανε αγορές σε περίπτερο στη γειτονιά του θύματος

Κοινωνία
Ελευθέριος Ανδρώνης: Η βιβλιοθήκη του σκότους: Τα βιβλία μαγείας και αποκρυφισμού που αγόραζε ο Επστάιν αποκαλύπτουν το κτηνώδες προφίλ του

Η βιβλιοθήκη του σκότους: Τα βιβλία μαγείας και αποκρυφισμού που αγόραζε ο Επστάιν αποκαλύπτουν το κτηνώδες προφίλ του

Βιβλία για παιδεραστία, σεξουαλική γιόγκα, σκοτεινά τάγματα μαγείας και Καμπαλισμό διάβαζε αποδεδειγμένα ο σατανικός Τζέφρι Επστάιν

Ελευθέριος Ανδρώνης