ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μαρία Μενούνος: Συγκλονιστική μαρτυρία για το θαύμα με τους χτύπους στον τάφο του αγίου Νεκταρίου – «Τον άκουσα και έκλαιγα με λυγμούς»!

Η Μαρία Μενούνος έκανε ομολογία πίστης σε όλο τον κόσμο για το διαρκές θαύμα που συμβαίνει στον τάφο του Αγίου Νεκταρίου στην Αίγινα
Μαρία Μενούνος: Συγκλονιστική μαρτυρία για το θαύμα με τους χτύπους στον τάφο του αγίου Νεκταρίου – «Τον άκουσα και έκλαιγα με λυγμούς»!

Το συγκλονιστικό και διαρκές θαύμα που συμβαίνει στον τάφο του αγίου Νεκταρίου στην Αίγινα, μετέφερε σε όλο τον κόσμο η γνωστή παρουσιάστρια και ηθοποιός Μαρία Μενούνος, καταθέτοντας μια συγκινητική ομολογία πίστης που ταυτίζεται απόλυτα με τις αναρίθμητες μαρτυρίες πιστών που καταθέτουν τη ζωντανή παρουσία του Αγίου στις ζωές τους.

Η Μαρία Μενούνος τα τελευταία χρόνια έχει περάσει πολύ δύσκολες στιγμές με την υγεία της και τον θάνατο της μητέρας της, άλλα πάντοτε έβρισκε στήριγμα στην πίστη της στον Θεό που ομολογούσε με κάθε ευκαιρία. Τον περασμένο Ιανουάριο είχε αποκαλύψει ότι διαγνώστηκε με καρκίνο στο πάγκρεας δεύτερου σταδίου και υποβλήθηκε σε επιτυχημένη αφαίρεση του όγκου.

Το 2017, η Μαρία Μενούνος είχε διαγνωστεί με όγκο στον εγκέφαλο, αλλά είχε βγει νικήτρια και από εκείνη την περιπέτεια. Ενώ το 2021 η μητέρα της Μαρίας, Λίτσα Μενούνος, διαγνώστηκε με μία σπάνια μορφή καρκίνου του εγκεφάλου (την ίδια μορφή καρκίνου που αντιμετώπισε και η Μαρία) και τελικά έφυγε από τη ζωή ανήμερα της Ανάστασης.

Η Μαρία Μενούνος έχοντας ως αγαπημένο της προστάτη τον άγιο Νεκτάριο που την βοήθησε να ξεπεράσει τόσο σοβαρές «φουρτούνες» στη ζωή της, είχε ως τάμα να προσκυνήσει τον τάφο του αγίου στο μοναστήρι της Αγίας Τριάδας – Αγίου Νεκταρίου στην Αίγινα, εκεί που ο άγιος με έναν ιδιότυπο και μοναδικό τρόπο «επικοινωνεί» με τους πιστούς που σπεύδουν να λάβουν την ευλογία του.

Όπως μεταφέρουν οι μαρτυρίες δεκαετιών από αναρίθμητους πιστούς που έχουν βρεθεί στον τάφο του αγίου, μπορεί κάποιος να ακούσει έναν υπόκωφο επαναλαμβανόμενο ήχο που αποδίδεται στην ποιμαντορική ράβδο του αγίου! Ο άγιος Νεκτάριος έτσι εκδηλώνει την διαρκή παρουσία του και δείχνει πως δεν παύει να στέκεται ως ισχυρός προστάτης δίπλα σε όσους απευθύνουν τις προσευχές τους σε εκείνον.

Αυτό το συγκλονιστικό θαύμα, έζησε και η Μαρία Μενούνος, και το διέδωσε σε όλο τον κόσμο μέσω μιας ομολογιακής ανάρτησης της στο Instagram. Και μάλιστα όχι μόνο άκουσε τον υπόκωφο και αμυδρό ήχο που πολλοί ακούνε στον τάφο του αγίου, άλλα όταν προσευχήθηκε προς τον άγιο πως θέλει να σιγουρευτεί αν είναι αλήθεια αυτό που ακούει, τότε ο άγιος της «απάντησε» με έναν δυνατό, αδιαμφισβήτητο κρότο που έκανε την Μαρία Μενούνος να φωνάζει από χαρά και αγαλλίαση!

Όπως αναφέρει στη λεζάντα της ανάρτησής της, ήταν για εκείνη μια ανατριχιαστική στιγμή, καθώς άκουσε χτύπους μέσα από τον τάφο, σαν απάντηση από τον Άγιο στις προσευχές της.

Συγκεκριμένα, έγραψε: «Το ταξίδι μου στην Ελλάδα δεν είχε να κάνει μόνο με τη διασκέδαση. Είχα μια αποστολή. Έχω ονειρευτεί να πάω στην Αίγινα. Για όσους δεν το γνωρίζετε- Η Αίγινα είναι ένα μικρό νησί στον Κόλπο της Ελλάδας, που βρίσκεται μόλις 16 μίλια νοτιοδυτικά της Αθήνας. Ο Άγιος Νεκτάριος, ο πολιούχος του νησιού, υπήρξε εξέχουσα προσωπικότητα στην Ελληνορθόδοξη Εκκλησία στις αρχές του 20ου αιώνα και είναι γνωστός για τα θεραπευτικά του θαύματα. Ο Άγιος Νεκτάριος θεωρείται προστάτης άγιος για τους ανθρώπους που πάσχουν από ασθένειες, όπως καρκίνος, καρδιακά προβλήματα, πόνοι στις αρθρώσεις, επιληψία, αρθρίτιδα και πολλά άλλα.

Από τότε που η μαμά μου και εγώ διαγνωστήκαμε με όγκους στον εγκέφαλο, οι φίλοι μας έλεγαν ότι πήγαιναν εκεί για να προσευχηθούν για εμάς. Παρακολουθούσαμε την εκκλησία του Αγίου Νεκταρίου στην Καλιφόρνια, αλλά το να πάμε στην εκκλησία του στην Ελλάδα ήταν πάντα το όνειρο. Ήθελα να πω ευχαριστώ για όλα τα θαύματα και τις θεραπείες με τις οποίες ευλογηθήκαμε. Ήταν η πρώτη μας στάση στο ταξίδι.

Λένε ότι οι πιστοί μπορούν να ακούσουν τον Άγιο Νεκτάριο στον τάφο. Μόλις γονάτισα άκουσα χτύπημα. Αμυδροί θόρυβοι χτυπήματος. Ρώτησα την Joanna τη φίλη μας που μας καθοδηγεί αν ήταν αυτός και είπε ναι. Αλλά δεν μπορούσα να το πιστέψω. Έμεινα με το αυτί στον τάφο για πολύ ώρα. Προσευχήθηκα στον Άγιο Νεκτάριο και είπα “παρακαλώ κάνε το αδιαμφισβήτητο”.  Δεν θέλω να φύγω από εδώ αβέβαιη αν σε “άκουσα”. Καθώς προσευχόμουν για τους ανθρώπους της ζωής μου με καρκίνο, άκουσα ένα τεράστιο κρότο και άρχισα να ουρλιάζω “τον ακούω”! Ήταν σίγουρα αναμφισβήτητο. Έκλαιγα με λυγμούς από χαρά. Ήταν τόσο συγκινητικό καθώς αισθάνομαι ότι έχω τέτοια σχέση μαζί του και αυτό με έκανε να αισθάνομαι ακόμα πιο ευγνώμων για τη σύνδεσή μας.

Δεν θα ξεχάσω ποτέ αυτή τη στιγμή απίστευτου ενθουσιασμού. Έπιασα επίσης τον εαυτό μου να κάθεται στο κρεβάτι του εκεί που ζούσε και να ανατριχιάζει. Όλοι στην ομάδα μας συγκινήθηκαν μέχρι δακρύων σε αυτή την επίσκεψη. Αν πας ποτέ Ελλάδα, πρόσθεσε αυτό στο ταξίδι σου. Ο Άγιος Νεκτάριος βοηθά τόσους πολλούς και έχει χαρίσει τόσα πολλά θαύματα. Μου αρέσει να λέω να πιστεύεις στο απίστευτο γιατί τίποτα δεν είναι πολύ μακριά από το δυνατό όταν πιστεύεις στον Άγιο Νεκτάριο», καταλήγει στην ανάρτηση της.

Αυτές είναι οι θαυμαστές εμπειρίες που αλλάζουν ζωές και μόνο η Ορθοδοξία μπορεί να προσφέρει. Η αποκαλυπτική στιγμή που έζησε η Μαρία Μενούνος με τη ζωντανή παρουσία του αγίου, είναι ένα βίωμα που έχουν καταθέσει χιλιάδες πιστοί. Οι άγιοι είναι δίπλα μας συνεχώς και αρκεί να έχει κανείς καλή προαίρεση για να ανακαλύψει την πολύτιμη παρουσία τους στη ζωή μας.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη MARIA MENOUNOS (@mariamenounos)

Η Μαρία Μενούνος έκανε ομολογία πίστης σε όλο τον κόσμο για το διαρκές θαύμα που συμβαίνει στον τάφο του Αγίου Νεκταρίου στην Αίγινα.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Μαρία Μενούνος: Συγκλονιστική μαρτυρία για το θαύμα με τους χτύπους στον τάφο του αγίου Νεκταρίου – «Τον άκουσα και έκλαιγα με λυγμούς»!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.