ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μεγάλη απεργία σε όλη τη χώρα – Τι ισχύει με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Πώς θα λειτουργήσουν τα ΜΜΜ με τη μεγάλη πανελλαδική απεργία την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου
Μεγάλη απεργία σε όλη τη χώρα – Τι ισχύει με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Μεγάλη πανελλαδική απεργία έχει προκηρυχθεί για σήμερα, Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου, με τους εργαζόμενους, να βγαίνουν στους δρόμους ενάντια στο εργασιακό νομοσχέδιο από την Ελληνική Κυβέρνηση.

Οι αποφάσεις του Υπουργείου Εργασίας, οδήγησαν την  Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ), την ΑΔΕΔΥ, το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, το ΠΑΜΕ, την ΠΕΝΕΝ, την ΕΕΕΚΕ, την ΠΟΕΔΗΝ, την ΕΙΝΑΠ, την ΟΕΝΓΕ καθώς κι άλλες οργανώσεις και σωματεία εργαζομένων να αντιτεθούν άμεσα προκειμένου να μπει φρένο στα όποια σχέδια.

Απεργία: Τι ισχύει με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Φυσικά, όπως είναι ήδη γνωστό, στη σημερινή 24ωρη απεργία, θα συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς με αποτέλεσμα να υπάρχουν στάσεις εργασίας αλλά και ορισμένες αλλαγές στα δρομολόγια.

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με τη διοίκηση της ΣΤΑΣΥ, δεν θα λειτουργήσουν οι Γραμμές 1, 2 & 3 του Μετρό, λόγω των απεργιακών κινητοποιησεων σωματείων εργαζομένων ενώ το Τραμ θα λειτουργήσει από την έναρξη της κυκλοφορίας ως τις 13:30.

Από εκεί και πέρα, τα λεωφορεία αναμένεται να κινηθούν κανονικά, όπως ανακοίνωσε ο ΟΑΣΑ ενώ όσον αφορά τα Τρόλεϊ, το τοπίο δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη και μέχρι να αποφασίσει η Ένωση τα δρομολόγια δεν θα πραγματοποιούνται.

Τέλος, στον Προαστιακό θα υπάρξει στάση εργασίας από τις 21:00 έως τα μεσάνυχτα της Πέμπτης ενώ αξίζει να σημειωθεί πως όσα μέσα κινηθούν κανονικά, αναμένεται να υπάρχουν ορισμένες καθυστερήσεις στα δρομολόγια τα οποία θα εκτελούνται πιο αραιά.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Μεγάλη απεργία σε όλη τη χώρα – Τι ισχύει με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Λευτέρης Παυλίδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.