ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μεγάλη Πέμπτη: Η μέρα που η Θεία Ευχαριστία δόθηκε στον άνθρωπο

Την Μεγάλη Πέμπτη στο τραπέζι του Μυστικού Δείπνου ο Ιησούς γονάτισε και έπλυνε τα πόδια των μαθητών του. Λίγο μετά τους αποκάλυψε πως ένας απ’ όλους θα τον προδώσει. Εκείνο το βράδυ, του Μυστικού Δείπνου, είχαμε την σύσταση του Μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας, με τον Χριστό να κόβει ένα άρτο σε κομμάτια και τα προσφέρει...

Συντάκτης: Διονύσης Αντωνέλλος Χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό

Την Μεγάλη Πέμπτη στο τραπέζι του Μυστικού Δείπνου ο Ιησούς γονάτισε και έπλυνε τα πόδια των μαθητών του. Λίγο μετά τους αποκάλυψε πως ένας απ’ όλους θα τον προδώσει.

Εκείνο το βράδυ, του Μυστικού Δείπνου, είχαμε την σύσταση του Μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας, με τον Χριστό να κόβει ένα άρτο σε κομμάτια και τα προσφέρει στους μαθητές. «Λάβετε, φάγετε, τούτο εστί το σώμα μου», τους είπε ενώ υψώνοντας ένα κύπελλο κρασί, τους είπε «πείετε εξ αυτού πάντες, τούτο γαρ εστί το αίμα μου».

Ακολούθησε η προδοσία του Ιούδα για 30 αργύρια και η σύλληψη του Χριστού στον κήπο της Γεσθημανής όπου πήγε να προσευχηθεί, γνωρίζοντας ότι έρχεται το τέλος της επίγειας ζωής του.

Πώς πρόδωσε τον Ιησού ο Ιούδας; Με ένα φιλί ενώ λίγο μετά κυνηγημένος από τύψεις, αυτοκτόνησε.

«Μάχαιραν έδωκας, μάχαιραν θα λάβεις»

Τη φράση «μάχαιραν έδωκας, μάχαιραν θα λάβεις» είπε ο ο Ιησούς στον μαθητή του Πέτρο, όταν εκείνος κατά την διάρκεια της σύλληψης του Χριστού, έκοψε το αφτί ενός δούλου που συνόδευε τους στρατιώτες.

Exit mobile version