ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΜΕΤΡΟ: «Τέλος» τα χάρτινα εισιτήρια – Τι θα συμβεί

Πλησιάζει το τέλος εποχής για τα χάρτινα εισιτήρια στα ΜΜΜ - Πώς θα πληρώνουν οι επιβάτες
ΜΕΤΡΟ: «Τέλος» τα χάρτινα εισιτήρια – Τι θα συμβεί

Ένα νέο σύστημα ετοιμάζει το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, με σκοπό την ευκολότερη εξυπηρέτηση των επιβατών στα μέσα μαζικής μεταφοράς και ταυτόχρονα την εκμηδένιση του ποσοστού των «τζαμπατζήδων».

Όπως αναφέρουν τα Παραπολιτικά, εντός ολίγων ετών τα χάρτινα εισιτήρια θα αποτελέσουν παρελθόν, εγκαινιάζοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο- και ολοκληρωμένα- την ψηφιακή εποχή στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Η πρόσβαση μέσω των χάρτινων εισιτηρίων θα αντικατασταθεί από τα κινητά τηλέφωνα και τις τραπεζικές κάρτες, σύμφωνα με όσα προανήγγειλε ο αρμόδιος υπουργός, Χρήστος Σταϊκούρας.
Στους επιβάτες θα δοθεί η δυνατότητα χρήσης ενός App, μέσω του οποίου θα πληρώνουν με την τεχνολογία NFC.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο, αντί για εισιτήριο, θα τοποθετούν το κινητό τους σε ειδικό σημείο (παρόμοιο με το αντίστοιχο POS κατά τις αγορές) και έτσι οι μπάρες πρόσβασης στους συρμούς θα ανοίγουν.

Ο υπουργός Υποδομών επισήμανε ότι το εν λόγω έργο αφορά την εισαγωγή της χρήσης τραπεζικών καρτών και κινητών τηλεφώνων για τις μετακινήσεις, ενώ η κάρτα θα αποτελεί το μέσο κομίστρου είτε σε φυσική μορφή (πλαστική) είτε σε άυλη (κινητό τηλέφωνο).

Ταυτόχρονα, το σύστημα προβλέπει και επιβραβεύσεις για τους επιβάτες, καθώς διά των τακτικών εκκαθαρίσεων που θα είναι σε θέση να πραγματοποιεί θα μπορεί να χρεώνει τους επιβάτες το φθηνότερο οικονομικό πακέτο που είναι διαθέσιμο βάσει της πολιτικής κομίστρου του ΟΑΣΑ.

Από την πλευρά του το μέλος του ΔΣ του Συνδικάτου Εργαζομένων στον ΟΑΣΑ, Φώτης Νικολακόπουλος, υπογράμμισε ότι είναι ένα θετικό βήμα, καθώς στο δίκτυο λεωφορείων και τρόλεϊ λόγω των πολλών στάσεων είναι δύσκολο να γίνεται προμήθεια εισιτηρίου στους επιβάτες σε κάθε στάση.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «ΜΕΤΡΟ: «Τέλος» τα χάρτινα εισιτήρια – Τι θα συμβεί», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Λευτέρης Παυλίδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.