ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μίκης Θεοδωράκης | Αθάνατος

Στην Κρητική γη αναπαύεται από σήμερα ο Μίκης Θεοδωράκης η κηδεία του οποίου έγινε το μεσημέρι στον Γαλατά Χανίων στην Κρήτη.
Μίκης Θεοδωράκης | Αθάνατος

Μίκης Θεοδωράκης: Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη (9/9) η κηδεία του σπουδαίου μας Έλληνα μουσικοσυνθέτη, Μίκη Θεοδωράκη, ο οποίος αναπαύεται πλέον στη γη της Κρήτης και πιο συγκεκριμένα στο χωριό, Γαλατάς Χανίων, όπως ακριβώς ήταν η επιθυμία του.

Στη κηδεία του παρευρέθηκε πλήθος κόσμου με μια λαοθάλασσα να αποχαιρετά όπως του έπρεπε τον Μίκη Θεοδωράκη, λέγοντας το ύστατο χαίρε σε έναν από τους μεγαλύτερους Έλληνες που γέννησε αυτός ο τόπος.

Η αρχή έγινε στο λιμάνι της Σούδας καθώς με το πλοίο της γραμμής (όπως είχε ζητήσει ο ίδιος) έφτασε λίγο μετά τις 06:00 η σορός του μεγάλου μουσικοσυνθέτη.

Κατά την υποδοχή της σορού υπήρχαν έντονα συναισθήματα από τους παρευρισκόμενους. Συγκίνηση, χειροκρότημα, δάκρυα αλλά και κάποιους να τραγουδούν ορισμένα από τα κομμάτια που έγραψε ο Μίκης Θεοδωράκης και που έγραψαν ιστορία.

Εν συνεχεία ξεκίνησε αυτοκινητοπομπή (περίπου στις 07:20) στο κέντρο της πόλης με κατάληξη τον Μητροπολιτικό Ναό τον εισοδίων της Θεοτόκου. Φυσικά από πίσω ακολουθούσε ο κόσμος, ο οποίος όσο περνούσε η ώρα, τόσο γινόταν περισσότερος. Ενενήντα έξι βρακοφόροι (όσοι και τα χρόνια του Μίκη Θεοδωράκη) και πλήθος κόσμου την υποδέχθηκαν στη Δημοτική Αγορά των Χανίων.

Από τη Δημοτική Αγορά, η σορός του Μίκη Θεοδωράκη μεταφέρθηκε στη Μητρόπολη Χανίων, όπου τέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα, το οποίο διήρκησε έως τις 12:00.

Στις 13:00, η σορός επίσης με πομπή αυτοκινήτων μεταφέρθηκε στον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου στο χωριό Γαλατάς στα Χανιά, όπου σε στενό κύκλο εντός του ναού τελέστηκε η εξόδιος ακολουθία.

Κατόπιν ακολούθησε η ταφή του  στο κοιμητήριο του χωριού, όπως είχε ζητήσει ο Μίκης Θεοδωράκης προκειμένου να βρεθεί δίπλα στον πατέρα του και τον αδελφό του που αναπαύονται εκεί επίσης.

Να αναφέρουμε ότι στην τελετή της κηδείας του Μίκη Θεοδωράκη, στον Γαλατά Χανίων, έδωσαν το παρών η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, εκπρόσωποι της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας αλλά και ο Βαγγέλης Μαρινάκης, εφοπλιστής, ιδιοκτήτης του Mega και μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Μίκης Θεοδωράκης | Αθάνατος

Μίκης Θεοδωράκης | Αθάνατος

Μίκης Θεοδωράκης | Αθάνατος

Μίκης Θεοδωράκης | Αθάνατος

Μίκης Θεοδωράκης | Αθάνατος

Μίκης Θεοδωράκης | Αθάνατος

Μίκης Θεοδωράκης | Αθάνατος

Μίκης Θεοδωράκης | Αθάνατος

Μίκης Θεοδωράκης | Αθάνατος

Μίκης Θεοδωράκης | Αθάνατος

Διαβάστε επίσης:

Μίκης Θεοδωράκης: Συγκλόνισε η κόρη του Μαργαρίτα ερμηνεύοντας «Το παλικάρι»

Μίκης Θεοδωράκης: Συγκίνησε ο Γερμανός διευθυντής ορχήστρας Henning Zierock έξω απο τη Μητρόπολη Χανίων

Μίκης Θεοδωράκης: Γιατί ο Διονύσης Σαββόπουλος χαιρέτησε στρατιωτικά τον Μίκη

Χρήστος Μαγγίνας

Ο Χρήστος Μαγγίνας γεννήθηκε στις 16/08/1996 στην Αλεξανδρούπολη και είναι απόφοιτος ΑΕΙ. Από μικρή ηλικία είχε το πάθος της ενασχόλησης με την αθλητική δημοσιογραφία. Από τον Ιανουάριο του 2021 ανήκει στην ομάδα του Sportime.gr.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κοινωνία: Επίθεση με σενάριο του μυαλού του έκανε ο Πορτοσάλτε στην Καρυστιανού: «Ξεφτίλα αν ανακοινώσει κόμμα στη μέρα της τραγωδίας»

Επίθεση με σενάριο του μυαλού του έκανε ο Πορτοσάλτε στην Καρυστιανού: «Ξεφτίλα αν ανακοινώσει κόμμα στη μέρα της τραγωδίας»

Καταπληκτικό επίπεδο δημοσιογραφίας - Ο Πορτοσάλτε διαδίδει φήμες που φαντάζεται ο ίδιος και μετά επιτίθεται σύμφωνα με αυτές

Κοινωνία
Ελευθέριος Ανδρώνης: Mercosur: Πέρασε η συμφωνία – ταφόπλακα για την αγροτιά – Η ΕΕ ψήφισε την ερήμωση της υπαίθρου και το δηλητήριο στο πιάτο μας

Mercosur: Πέρασε η συμφωνία – ταφόπλακα για την αγροτιά – Η ΕΕ ψήφισε την ερήμωση της υπαίθρου και το δηλητήριο στο πιάτο μας

Την ώρα που οι ΗΠΑ στρέφονται προς την παραδοσιακή διατροφή, η ΕΕ εισάγει «θάνατο» από τη Λατινική Αμερική και τελειώνει τους αγρότες

Ελευθέριος Ανδρώνης
Κοινωνία: Σοκ στην Πιερία: Κτηνοτρόφος αυτοκτόνησε αφού του θανάτωσαν 1000 πρόβατα – Άλλο ένα τραγικό θύμα του απάνθρωπου πρωτοκόλλου της ευλογιάς

Σοκ στην Πιερία: Κτηνοτρόφος αυτοκτόνησε αφού του θανάτωσαν 1000 πρόβατα – Άλλο ένα τραγικό θύμα του απάνθρωπου πρωτοκόλλου της ευλογιάς

Ο 59χρονος αυτόχειρας ήταν απαρηγόρητος μετά τον χαμό των ζώων του - Τον βρήκε απαγχονισμένο ο αδερφός του

Κοινωνία
Κοινωνία: Ιωάννα Κ. Λάππα: ‘Ενα μελοποιημένο ποίημα με τίτλο: Γλαύκος, ο Γενναίος Βασιλιάς της Λυκίας

Ιωάννα Κ. Λάππα: ‘Ενα μελοποιημένο ποίημα με τίτλο: Γλαύκος, ο Γενναίος Βασιλιάς της Λυκίας

Η Ιωάννα Κ. Λάππα επιμελήθηκε ένα μελοποιημένο ποίημα με τίτλο: Γλαύκος, ο Γενναίος Βασιλιάς της Λυκίας.

Κοινωνία
Κοινωνία: Το 2025: μια χαμένη χρονιά για την πολιτική, όχι όμως για την κοινωνία

Το 2025: μια χαμένη χρονιά για την πολιτική, όχι όμως για την κοινωνία

Το 2025 δεν θα μείνει στην ιστορία της Χώρας μας ως χρονιά προόδου. Περισσότερο θα καταγραφεί ως μια περίοδος πολιτικής αδράνειας, θεσμικής κόπωσης και κανονικοποίησης της αδικίας.

Κοινωνία
Κοινωνία: Αγρότες: Σε διχαστικά τρικ και απειλές επιμένει η κυβέρνηση – «Ενάντια στην κοινωνία κάθε ώρα κινητοποιήσεων»

Αγρότες: Σε διχαστικά τρικ και απειλές επιμένει η κυβέρνηση – «Ενάντια στην κοινωνία κάθε ώρα κινητοποιήσεων»

Ο Παύλος Μαρινάκης κουνά το δάχτυλο στους αγρότες και προειδοποιεί με βίαιες επεμβάσεις της αστυνομίας

Κοινωνία
Κοινωνία: Δηλώσεις ντροπής της Δ. Μιχαηλίδου για Καρυστιανού: «Πως χρησιμοποιεί τον πόνο της ως πολιτικό βατήρα προσωπικής εξέλιξης;»

Δηλώσεις ντροπής της Δ. Μιχαηλίδου για Καρυστιανού: «Πως χρησιμοποιεί τον πόνο της ως πολιτικό βατήρα προσωπικής εξέλιξης;»

Η Δόμνα Μιχαηλίδου «αποφάσισε» ότι οι χαροκαμένοι γονείς δεν αρμόζει να πολιτεύονται, αλλά θα πρέπει μόνο να θρηνούν άπραγοι

Κοινωνία
Κοινωνία: Άγγελος Συρίγος: Προσπάθησε να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα για τη διπλωματική γκάφα Μητσοτάκη με Βενεζουέλα – «Δεν είναι καθηγητής Διεθνούς Δικαίου»

Άγγελος Συρίγος: Προσπάθησε να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα για τη διπλωματική γκάφα Μητσοτάκη με Βενεζουέλα – «Δεν είναι καθηγητής Διεθνούς Δικαίου»

Η άγνοια δεν είναι δικαιολογία για έναν πρωθυπουργό με πλήθος συμβούλων - Ο Άγγελος Συρίγος προσπάθησε να δικαιολογήσει τον Μητσοτάκη, αλλά τον εξέθεσε χειρότερα

Κοινωνία
Ελευθέριος Ανδρώνης: «Που βαδίζει η Γαλλία μου;» – Διαδικτυακή εφαρμογή των Γάλλων χαρτογραφεί «live» τον ισλαμικό εποικισμό της χώρας τους

«Που βαδίζει η Γαλλία μου;» – Διαδικτυακή εφαρμογή των Γάλλων χαρτογραφεί «live» τον ισλαμικό εποικισμό της χώρας τους

Χιλιάδες συντηρητικοί Γάλλοι χρησιμοποιούν το application «mafrance.app» για να παρακολουθούν την πληθυσμιακή αλλοίωση της Γαλλίας

Ελευθέριος Ανδρώνης