ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών και Οινουσσών Μάρκος: Ο νόμος για τον γάμο των ομοφύλων δεν εκφράζει αγάπη

«Πιστεύω ακράδαντα και το λέω από την ποιμαντική μου διακονία».
Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών και Οινουσσών Μάρκος: Ο νόμος για τον γάμο των ομοφύλων δεν εκφράζει αγάπη

Την άποψη πως ο νόμος για τον γάμο των ομοφύλων «δεν εκφράζει αγάπη», εξέφρασε σε συνέντευξή του ο Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών και Οινουσσών Μάρκος.

«Πιστεύω ακράδαντα και το λέω από την ποιμαντική μου διακονία ότι μία τέτοια κίνηση δεν εκφράζει ούτε αγάπη, στα πρόσωπα αυτών των ανθρώπων, των δυστυχισμένων ανθρώπων, οι οποίοι νομίζουν ότι δικαιώνονται με μία ρύθμιση», ανέφερε εκτός των άλλων ο Σεβασμιότατος.

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Χίου αιτιολόγησε την θέση του, σημειώνοντας πως όταν είσαι πραγματικά πνευματικός πατέρας δεν αφήνεις το παιδί σου να «βρίσκεται σε μία κατάσταση η οποία είναι επιβλαβής».

«Γιατί δεν εκφράζει αγάπη; Γιατί όταν είσαι πραγματικά πνευματικός πατέρας, πνευματικός γονιός και αγαπάς το παιδί σου και δεις ότι το παιδί σου βρίσκεται σε μία κατάσταση η οποία είναι επιβλαβής για την υγεία του για την ζωή του δεν μπορείς να αφήνεις το παιδί σου να βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση», είπε.

«Η Εκκλησία αγαπάει τους ανθρώπους περισσότερο από τον καθένα και που βρίσκονται σε αυτή την κατάσταση», υπογράμμισε ο Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών και Οινουσσών Μάρκος.

«Πρέπει να τους δώσουμε να καταλάβουν ότι βρίσκονται σε ένα σφάλμα, σε ένα αμάρτημα. Η λέξη σφάλμα μεταφράζεται στα αρχαία ελληνικά αμάρτημα», συμπλήρωσε.

Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών και Οινουσσών Μάρκος: Ο νόμος για τον γάμο των ομοφύλων δεν εκφράζει αγάπη

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών και Οινουσσών Μάρκος: Ο νόμος για τον γάμο των ομοφύλων δεν εκφράζει αγάπη», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.