ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Mητροπολίτης Δράμας για το δείπνο στο Προεδρικό Μέγαρο: «Σαν μακαριά έμοιαζε παρά ως εορταστικό δείπνο»

Την 25η Μαρτίου ο Σεβασμιώτατος Mητροπολίτης Δράμας κ. Παύλος έκανε κήρυγμα για την Ελληνική Επανάσταση και όχι μόνο.
Mητροπολίτης Δράμας για το δείπνο στο Προεδρικό Μέγαρο: «Σαν μακαριά έμοιαζε παρά ως εορταστικό δείπνο»

Mητροπολίτης Δράμας: Την 25η Μαρτίου ο Σεβασμιώτατος Mητροπολίτης Δράμας κ. Παύλος έκανε κήρυγμα για την Ελληνική Επανάσταση και όχι μόνο.

Αναφέρθηκε, λοιπόν, ο Μητροπολίτης Δράμας στην Υπέρμαχο Στρατηγό Παναγία, από την οποία όπως είπε άρχισαν όλα, τονίζοντας ότι ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου είναι η γιορτή των γιορτών, η αρχή και το κεφάλαιο από τα οποία εξαρτώνται όλα.

Παράλληλα, τόνισε και εξέφρασε τη λύπη του για το γεγονός ότι στο επίσημο δείπνο στο Προεδρικό Μέγαρο η Παναγία και η διπλή εορτή δεν αναφέρθηκαν καθόλου στην ομιλία που έκανε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

«Αν σήμερα υπάρχουμε ως ελεύθεροι Έλληνες, διατηρώντας τη γλώσσα μας, που συστηματικά κακοποιούμε και την πίστη μας, που μεθοδικά αποβάλλουμε από τη ζωή μας, το οφείλουμε στην Αγία Ορθόδοξη Εκκλησία μας, στο ορθόδοξο φρόνημα των προγόνων μας και στη συνέργεια της Υπεραγίας Θεοτόκου, την οποία το αψευδές στόμα του λαού μας την έκανε δημοτικό τραγούδι. Η ελευθερία για την οποία θυσιάστηκαν δεν ήταν ιδέα απρόσωπη. Ήταν ο ίδιος ο Χριστός. Η Παναγία μας, που τη λησμονούμε…

Mας έδειξαν το επίσημο δείπνο, που πρόσφερε η προεδρία της Δημοκρατίας προς τους υψηλούς προσκεκλημένους. Κατά την έναρξη του δείπνου εψάλη ο Εθνικός μας Ύμνος. Θα πείραζε να ψαλεί το «Τη Υπερμάχω» κοντά στον Εθνικό Ύμνο…

Να δώσουμε το στίγμα ότι η χώρα αυτή είναι Ορθόδοξη και να αποτίσουμε φόρο τιμής σε όλους εκείνους που θυσιάστηκαν για του Χριστού την πίστη την αγία και της πατρίδος την ελευθερία; Γι’ αυτό περισσότερο σαν μακαριά έμοιαζε παρά για εορταστικό δείπνο!», είπε μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Mητροπολίτης Δράμας για το δείπνο στο Προεδρικό Μέγαρο: «Σαν μακαριά έμοιαζε παρά ως εορταστικό δείπνο»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.