ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μητσοτάκης – Προεκλογικό σποτ ΝΔ: Αντί να παραδεχτεί το ξεπούλημα του ΕΣΥ, υπόσχεται «δημόσια δωρεάν Υγεία που μας αξίζει»

Ο πρωθυπουργός όχι μόνο δεν παραδέχεται πως κατέστρεψε το ΕΣΥ, άλλα εμπαίζει τους πολίτες υποσχόμενος καλύτερη «δημόσια δωρεάν Υγεία»
Μητσοτάκης – Προεκλογικό σποτ ΝΔ: Αντί να παραδεχτεί το ξεπούλημα του ΕΣΥ, υπόσχεται «δημόσια δωρεάν Υγεία που μας αξίζει»

Προεκλογικό σποτ – ΝΔ: Αν κάτι χαρακτηρίζει έντονα την πολιτική συμπεριφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη τα τελευταία τέσσερα χρόνια, είναι ότι ποτέ δεν μπορεί να κάνει αυτοκριτική ουσίας και να παραδεχθεί τις καταστροφικές επιλογές που έκανε. Η «μαύρη βίβλος» των έργων Μητσοτάκη που ζημίωσαν τη χώρα και τους πολίτες είναι μεγάλη, και σίγουρα φιγουράρει σε περίοπτη θέση η καταστροφή της δημόσιας υγείας.

Νοσοκομεία κλείνουν ή συγχωνεύονται, ιδιωτικά συμφέροντα εισβάλλουν σε όλες τις υπηρεσίες των δομών υγείας, πολύπειροι γιατροί παραιτούνται μη μπορώντας να αντέξουν τις συνθήκες διάλυσης, οι πολύμηνες λίστες αναμονής για χειρουργεία έχουν γίνει «κανονικότητα», οι εφημερίες λειτουργούν μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, το υγειονομικό προσωπικό παρουσιάζει ένα τεράστιο έλλειμμα 15.000 ατόμων, και αυτά είναι μόνο μερικά από τα έργα και τις ημέρες του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Κι όμως ο πρωθυπουργός όχι μόνο δεν παραδέχεται αυτήν την ολική διάλυση του ΕΣΥ και την εμπορευματοποίηση της υγείας που συντελέστηκε επί των ημερών του, άλλα στο πρώτο προεκλογικό σποτ της ΝΔ παρουσιάζει ως βασικό του στόχο να αποκτήσει η χώρα τη… «Δημόσια δωρεάν Υγεία που μας αξίζει». Και πάνω που λέει ο πρωθυπουργός στο σποτ ότι «κάναμε και λάθη», και νομίζει κανείς ότι θα παραδεχτεί επιτέλους έστω το ένα χιλιοστό από τα εγκλήματα που έγιναν στην υγεία, εκείνος προσθέτει: «κάποιες φορές δεν τολμήσαμε αρκετά». Δηλαδή το πρόβλημα του πρωθυπουργού δεν είναι ότι διέλυσαν την υγεία με την αντιλαϊκή πολιτική που ακολούθησαν, άλλα ότι δεν την διέλυσαν… αρκετά.

Άλλωστε, οι 36.000 θάνατοι από την πανδημία, εκ των οποίων οι περισσότεροι ήταν εκτός ΜΕΘ, είναι το πιο μαύρο «παράσημο» της κυβέρνησης για τη διαχείριση της Υγείας.

Στο βίντεο ο κ. Μητσοτάκης κάθεται σε έναν καναπέ και κάνει απολογισμό του κυβερνητικού του έργου, ενώ  παρουσιάζονται στιγμιότυπα από επισκέψεις του σε διάφορα σημεία της χώρας. Όπως λέει ο ίδιος, μέσα στους τρεις εθνικούς στόχους της επόμενης τετραετίας, αν λάβει η Νέα Δημοκρατία την εντολή των πολιτών, είναι η «Δημόσια δωρεάν Υγεία που μας αξίζει». Οι άλλοι δύο στόχοι είναι «καλύτεροι μισθοί για όλους» και ένα πιο σύγχρονο και αποτελεσματικό κράτος με «ψηφιοποίηση παντού και αξιολόγηση παντού».

Η ανείπωτη τραγωδία στα Τέμπη, έδειξε στον ελληνικό λαό πώς λειτουργεί στο μυαλό του κ. Μητσοτάκη το… «σύγχρονο και αποτελεσματικό» κράτος. Οι ζωές δεκάδων ανθρώπων χάθηκαν στον βωμό του κέρδους και των διαπλεκόμενων συμφερόντων. Η μνήμη είναι εξαιρετικά νωπή, όσο και αν ο πρωθυπουργός συμπεριφέρεται προεκλογικά σαν να συνέβη σε κάποια άλλη χώρα αυτό το αδιανόητο έγκλημα.

Άλλα όσον αφορά τη Δημόσια δωρεάν Υγεία, το να κάνει ο πρωθυπουργός προεκλογική «σημαία» του, τον τομέα στον οποίο προκάλεσε την περισσότερη καταστροφή, πάει πολύ. Ενδεικτικό ότι μέσω ενός επαίσχυντου νομοσχεδίου του Θάνου Πλεύρη, ιδιωτικοποιούν το μοναδικό ογκολογικό κέντρο Παίδων της Αττικής, το «Αγία Σοφία». Ιδιωτικοποίηση όλων των δημόσιων νοσοκομείων και ασθενείς δύο ταχυτήτων, αυτή είναι η Υγεία που μας… αξίζει σύμφωνα με την αντίληψη του πρωθυπουργού.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κοινωνία: Τον μαχαίρωσε για μια θέση πάρκινγκ στο Παγκράτι – Η καθημερινή «τρέλα» της στάθμευσης καταλήγει σε αίμα

Τον μαχαίρωσε για μια θέση πάρκινγκ στο Παγκράτι – Η καθημερινή «τρέλα» της στάθμευσης καταλήγει σε αίμα

Το Παγκράτι, λόγω υπερπληθυσμού και ανεπαρκών υποδομών, έχει μετατραπεί σε πεδίο μάχης για μια θέση στάθμευσης.

Κοινωνία
Κοινωνία: Γαλάζια Σημαία 2025: Η λίστα με τις ασφαλείς παραλίες σε όλη την Ελλάδα

Γαλάζια Σημαία 2025: Η λίστα με τις ασφαλείς παραλίες σε όλη την Ελλάδα

Ανακοινώθηκε η λίστα με τις παραλίες που κέρδισαν Γαλάζια Σημαία για το 2025, επιβεβαιώνοντας την ποιότητα των ελληνικών ακτών και την υψηλή ασφάλεια για χιλιάδες επισκέπτες.

Κοινωνία
Ελευθέριος Ανδρώνης: Eurovision – Κλαυδία: H «Αστερομάτα» χωρά μέσα της ολάκερη την Ελλάδα – Αυτή που κληρονομήσαμε, κι εκείνη που ποθούμε

Eurovision – Κλαυδία: H «Αστερομάτα» χωρά μέσα της ολάκερη την Ελλάδα – Αυτή που κληρονομήσαμε, κι εκείνη που ποθούμε

Η ανατριχίλα που προκάλεσε η «Αστερομάτα» στον καθένα, είναι ο επαναπατρισμός στις αξίες που δεν συνειδητοποιούσαμε πόσο μας λείπουν

Ελευθέριος Ανδρώνης
Κοινωνία: Ασχολείται με… βραχιολάκια ενώ δεν μπορεί να σταθεί πουθενά ο Γεωργιάδης: «Είσαι έμπορος υγείας και ανεπιθύμητος» του φώναζαν στο νοσοκομείο Καλαμάτας

Ασχολείται με… βραχιολάκια ενώ δεν μπορεί να σταθεί πουθενά ο Γεωργιάδης: «Είσαι έμπορος υγείας και ανεπιθύμητος» του φώναζαν στο νοσοκομείο Καλαμάτας

Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονταν για την υποστελέχωση του νοσοκομείου και ο Γεωργιάδης τους έλεγε ότι πρέπει να του πουν και... ευχαριστώ

Κοινωνία
Κοινωνία: Ξεφτίλα: Η Ακρόπολη είχε αθλητικά παπούτσια για «σπόνσορα»! – Για «drone show» των 380 ευρώ γίναμε παγκοσμίως ρεζίλι και το ΥΠΠΟ δεν γνώριζε τίποτα!

Ξεφτίλα: Η Ακρόπολη είχε αθλητικά παπούτσια για «σπόνσορα»! – Για «drone show» των 380 ευρώ γίναμε παγκοσμίως ρεζίλι και το ΥΠΠΟ δεν γνώριζε τίποτα!

Παπούτσι «πατούσε» την Ακρόπολη - Αντί να απολογηθεί για το αίσχος, το ΥΠΠΟ απειλεί με μηνύσεις - Με ευτελές ποσό δόθηκε η άδεια για το «show» από επιτροπή που υπάγεται στο υπουργείο Οικονομικών!

Κοινωνία
ExtraTime: Το πιο σαδιστικό όργανο βασανιστηρίου της Ευρώπης το κατέστρεψε η Αγία Αικατερίνη!

Το πιο σαδιστικό όργανο βασανιστηρίου της Ευρώπης το κατέστρεψε η Αγία Αικατερίνη!

Δεμένοι σε έναν ξύλινο τροχό, με τα άκρα τεντωμένα και τα κόκαλα να θρυμματίζονται – ο τροχός του μαρτυρίου ήταν μια δημόσια επίδειξη τρόμου. Και όμως, μια γυναίκα, μια Αγία, στάθηκε απέναντί του.

ExtraTime
Κοινωνία: Σάλος με τη «μουλωχτή» τροπολογία Φλωρίδη που ανοίγει παράθυρο για «οικογενειακές» offshore εταιρείες πολιτικών

Σάλος με τη «μουλωχτή» τροπολογία Φλωρίδη που ανοίγει παράθυρο για «οικογενειακές» offshore εταιρείες πολιτικών

Τροπολογία αίσχους που πέρασε νύχτα στη Βουλή, ανοίγει δρόμο για διακίνηση μαύρου χρήματος μέσω συγγενών πρώτου βαθμού!

Κοινωνία
Κοινωνία: Λεφτά υπάρχουν μόνο για τους πλούσιους: Χρέη 13 δισ. στο δημόσιο έχουν οι τράπεζες, αλλά η κυβέρνηση τα χαρίζει και κυνηγά τον φορολογούμενο πολίτη

Λεφτά υπάρχουν μόνο για τους πλούσιους: Χρέη 13 δισ. στο δημόσιο έχουν οι τράπεζες, αλλά η κυβέρνηση τα χαρίζει και κυνηγά τον φορολογούμενο πολίτη

Με τις πλάτες της κυβέρνησης, μέσω του «αναβαλλόμενου φόρου» οι 4 συστημικές τράπεζες απολαμβάνουν ένα σκανδαλώδες πλαίσιο «φοροδιαφυγής»

Κοινωνία
Κοινωνία: Τέμπη: Ξέσπασμα από τον πατέρα της Ελπίδας, Χρήστο Χούπα – «Το πόρισμα Καρώνη αγοράστηκε κατά παραγγελία»

Τέμπη: Ξέσπασμα από τον πατέρα της Ελπίδας, Χρήστο Χούπα – «Το πόρισμα Καρώνη αγοράστηκε κατά παραγγελία»

«Ρίχνουν άπλετο σκοτάδι με κάθε κίνησή τους - Δικαίωση για εμένα είναι να πάει ο Κώστας Καραμανλής στη φυλακή»

Κοινωνία