ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ν. Τζανάκης: Ζητά υποχρεωτικό εμβολιασμό στους άνω των 50, μετά στους άνω των 40 και τέλος σε όλους!

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης ζητά να εφαρμοστεί κλιμακωτός υποχρεωτικός εμβολιασμός, πρώτα στους άνω των 50 ετών, μετά στους άνω των 40 και τέλος σε όλο τον ενήλικο πληθυσμό.
Ν. Τζανάκης: Ζητά υποχρεωτικό εμβολιασμό στους άνω των 50, μετά στους άνω των 40 και τέλος σε όλους!

«Πολιτικές» προτάσεις για το πώς να επιβληθεί η υποχρεωτικότητα σε όλους τους πολίτες ανεξαρτήτου ηλικίας, έκανε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης, ο οποίος τάχθηκε ξεκάθαρα υπέρ του εκβιαστικών μέτρων που εφαρμόζει η κυβέρνηση.

Νίκος Τζανάκης: «Διαβάθμιση για υποχρεωτικό εμβολιασμό σε όλους»

Όπως δήλωσε ο κ. Τζανάκης, θα πρέπει να επεκταθεί η υποχρεωτικότητα «στους πολίτες από 50 ετών και άνω σε πρώτη φάση» και μετά «να γίνει διαβάθμιση για υποχρεωτικό εμβολιασμό από τα 40 και πάνω και μετά από 18 και πάνω».

Δηλαδή η «επιστημονική» θέση ενός καθηγητή Πνευμονολογίας ώστε να καταπολεμηθεί η πανδημία, είναι να πληρώνουν χαράτσια όλοι οι ενήλικοι Έλληνες που δεν έχουν εμβολιαστεί. Αναρωτιέται κανείς σε ποια ιατρική σχολή διδάσκουν ως αντιμετώπιση μιας νόσου, την εφαρμογή κεφαλικού φόρου…

Και μάλιστα οφείλουμε να προσέξουμε πως ως γνήσιος «πολιτικός» σκέφτηκε πως ο εκβιασμός πρέπει να εφαρμοστεί κλιμακωτά (και όχι μονομιάς), ώστε να μην υπάρξουν καθολικές αντιδράσεις, άλλα να εφαρμοστεί ο εξαναγκασμός με τη μέθοδο της σαλαμοποίησης.

Ζητούν υποχρεωτικότητα, παρά το ότι δεν έχει εφαρμοστεί πουθενά αλλού

Παρά το ότι σε καμία άλλη χώρα της Ε.Ε. (πλην της Αυστρίας που θα εφαρμοστεί από την 1η Φεβρουαρίου 2022) δεν έχει επιβληθεί καθολικός υποχρεωτικός εμβολιασμός, ο κ. Τζανάκης ζητά να… πρωταγωνιστήσει η Ελλάδα στην παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων όλου του ενήλικου πληθυσμού.

Πλήθος επιστημόνων και συνταγματολόγων σε όλη τη Γηραιά Ήπειρο φέρουν σοβαρότατες αντιρρήσεις σε ένα τέτοιο σενάριο, άλλα στην Ελλάδα υπάρχει η… άνεση να βγαίνουν ειδικοί σε εκπομπές και να ζητούν καθολικό οικονομικό πογκρόμ για τους πολίτες.

Αντί να δοθεί έμφαση στη σωστή ενημέρωση των πολιτών και στην ενίσχυση του κατεστραμμένου ΕΣΥ, διάφοροι ειδικοί κάνουν «διαγωνισμό» προτάσεων για το ποιος θα ζητήσει το πιο ακραίο και το πιο αντιδημοκρατικό μέτρο.

Στον καιρό της πανδημίας – και όσον αφορά αρκετούς τηλε – ειδικούς  – έχει εκφυλιστεί η φύση του λειτουργήματος του ιατρού. Αντί για προσγειωμένες και ψύχραιμες προτάσεις πρόληψης και χρήσιμες συμβουλές για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού, βλέπουμε να κυριαρχούν μόνο δύο τακτικές. Η άκρατη κινδυνολογία με ασταμάτητες δυσοίωνες προβλέψεις και οι εισηγήσεις για περισσότερη καταπάτηση των δικαιωμάτων.

Ο κ. Τζανάκης συνέχισε λέγοντας πως: «Έχουμε μια γκάμα μέτρων που αν τα τηρήσουμε σωστά, θα έχουμε μείωση των κρουσμάτων», άλλα ισχυρίστηκε πως πρέπει να γίνουν περισσότερες κινήσεις, όπως η λήψη επιπρόσθετων μέτρων σε «κόκκινες» περιοχές και η επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού.

Ασφαλώς δεν παρέλειψε να φουντώσει (για άλλη μια φορά) και το κλίμα της τρομολαγνείας, εκτιμώντας πως στην Ελλάδα θα έχουμε περισσότερους από 20.000 θανάτους από επιπλοκές του κορονοϊού, αν όχι μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, τουλάχιστον στις αρχές του 2022. Πρόβλεψε μάλιστα πως μέχρι τα Χριστούγεννα θα έχουμε ακόμη 1.500 θανάτους.

«Εάν το εμβόλιο δεν επιδρούσε να μειώσει την θνησιμότητα, οι θάνατοι θα ήταν όλοι σε εμβολιασμένους, ενώ τώρα, το 20% του πληθυσμού που είναι ανεμβολίαστο “δίνει” το 90% των ημερήσιων θανάτων, ενώ τα 8 εκατομμύρια εμβολιασμένοι “δίνουν” το 10% των θανάτων, γεγονός που δείχνει την σημασία και την προστασία των εμβολίων» είπε ο κ. Τζανάκης.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ν. Τζανάκης: Ζητά υποχρεωτικό εμβολιασμό στους άνω των 50, μετά στους άνω των 40 και τέλος σε όλους!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.