ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο εισαγγελέας καλεί τα κανάλια για τις εκπομπές με την οπαδική βία

Γίνεται προσπάθεια για να εξηγηθεί τι σημαίνει στις μέρες μας οπαδική βία. Και όλα είναι ρευστά.
Ο εισαγγελέας καλεί τα κανάλια για τις εκπομπές με την οπαδική βία

Η δολοφονία στη Θεσσαλονίκη εξακολουθεί να βρίσκεται στην πρώτη θέση των ειδήσεων και η οπαδική βία μπαίνει στο μικροσκόπιο των Αρχών.

Ο Άλκης Καμπανός και, κατ’ επέκταση, η οικογένειά του που μένει πίσω, βρίσκεται στο μυαλό κάθε φυσιολογικού ανθρώπου.

Ήταν ένας νεαρός, ένα μεγάλο παιδί αν θέλετε, που δολοφονήθηκε για το τίποτα. Ειδικά αν είσαι γονιός, ένα τέτοιο γεγονός είναι ικανό να σε στείλει στα πρόθυρα της τρέλας. Δεν χωνεύεται. Δεν επιτρέπεται να συμβαίνει.

Αλλά και όσοι είναι γνώστες της κατάστασης στους σκοτεινούς δρόμους και τα στενά των μεγαλουπόλεων, δεν πέφτουν από τα σύννεφα.

Τα κοφτερά αντικείμενα κάθε είδους, τα «παραλά», οι ναυτικές κ.λπ. έχουν παρεισφρήσει επί σειρά ετών στους κόλπους των συμμοριών που φέρουν τον κεκαλυμμένο χαρακτηρισμό «οπαδός».

Τι σημαίνει στις μέρες μας οπαδική βία

Όλες αυτές τις μέρες, τα περισσότερα κανάλια στην ελληνική τηλεόραση ετοίμασαν σχετικά αφιερώματα.

Έγινε (και εξακολουθεί να γίνεται) προσπάθεια για να εξηγηθεί τι σημαίνει στις μέρες μας οπαδική βία.

  • Πώς λειτουργούν οι εμπλεκόμενοι
  • Τι κρατούν στα χέρια τους
  • Τι εκφράσεις χρησιμοποιούν

Και άλλα πολλά γύρω απ’ αυτό το σοβαρό ζήτημα που απειλεί την κοινωνία μας. Μία κοινωνία μίσους που οπλίζει ακόμα και μαθητές Γυμνασίου για έναν «αόρατο και κακό σκοπό».

Βέβαια, όταν ένα θέμα είναι τόσο λεπτό, πολλώ δε μάλλον όταν έχουν περάσει παρά λίγες μόνο ημέρες από μία δολοφονία, κάθε λεπτομέρεια πρέπει να μπαίνει στο μικροσκόπιο.

Αληθινοί ή «ηθοποιοί»;

Εν προκειμένω, ο εισαγγελέας έχει καλέσει όλα τα κανάλια που ετοίμασαν αφιερώματα για την οπαδική βία.

Σε αυτά μίλησαν (ή φέρονται να μίλησαν) οπαδοί με αλλοιωμένες φωνές, προκειμένου να αποκαλύψουν στοιχεία γύρω απ’ το φλέγον αυτό θέμα.

Ο εισαγγελέας θέλει να διαπιστώσει κατά πόσο ήταν αληθινά αυτά τα γυρίσματα ή αν φτιάχτηκαν καλοστημένα σενάρια, προκειμένου τα κανάλια να επωφεληθούν εμπορικά.

Ήταν δηλαδή στην πραγματικότητα οπαδοί και γνώστες της πραγματικότητας εκείνοι που φιλοξενήθηκαν στα αφιερώματα ή επρόκειτο για «ηθοποιούς» που έπαιξαν αυτόν τον ρόλο για λόγους τηλεθέασης…;

Ένα από τα πολλά σχετικά τηλεοπτικά θέματα των τελευταίων ημερών:

https://youtu.be/E0rpZbV_gKc

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ο εισαγγελέας καλεί τα κανάλια για τις εκπομπές με την οπαδική βία», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.