ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο Π.Σ.Ε.Α.Α. υπερασπίζεται τα πτυχία του ΤΕΦΑΑ – «Απαξιώνονται οι γυμναστές από τις αποφάσεις των υπουργείων»

Προκλητικές είναι οι αποφάσεις των υπουργείων ενάντια στους επαγγελματίες γυμναστές με πτυχία ΤΕΦΑΑ.
Ο Π.Σ.Ε.Α.Α. υπερασπίζεται τα πτυχία του ΤΕΦΑΑ – «Απαξιώνονται οι γυμναστές από τις αποφάσεις των υπουργείων»

Η υποβάθμιση των πτυχίων του ΤΕΦΑΑ συνεχίζεται από την πολιτεία με τον Π.Σ.Ε.Α.Α. να συνεχίζει με τη σειρά του τον αγώνα κατά της απαξίωσης που αποδεικνύει ξανά και ξανά η πολιτεία.

Η σκανδαλώδης απόφαση που πήρε ο Λευτέρης Αυγενάκης για τα πτυχία των ΤΕΦΑΑ και τους προπονητές ποδοσφαίρου ξεσήκωσαν θύελλα αντιδράσεων.

Η πολιτεία όμως συνεχίζει να αδιαφορεί για τους επαγγελματίες γυμναστές δείχνοντας ξανά και ξανά πως το το μόνο που την ενδιαφέρει είναι το οικονομικό συμφέρον.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Επαγγελματιών Αθλητισμού και Άσκησης αντιτίθεται ανοιχτά με τις αποφάσεις του Υφυπουργείου αθλητισμού και του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Οι ανακοινώσεις δε σταματάνε με μία εκδήλωση «κέρδους», όπως χαρακτηρίζουν, από ιδιωτικά γυμναστήρια να αποτελεί την αφορμή για την ανάδειξη του προβλήματος ξανά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Πανελλήνιου Συλλόγου Επαγγελματιών Αθλητισμού και Άσκησης για εκδήλωση ιδιοκτητών γυμναστηρίων για την εκγύμναση πολιτών με «εκπαιδευτές»: 

«”Τόσα δίνω… πόσα θες;”

Η Άσκηση διαπιστωμένα θωρακίζει την υγεία, προλαμβάνει και αποκαθιστά μεγάλο αριθμό σωματοψυχικών διαταραχών, εμφυσάει την άμιλλα, κοινωνικοποιεί το άτομο και διασκεδάζει τον πολίτη. Προτείνεται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και οι κυβερνήσεις αναπτυγμένων κρατών υποστηρίζουν έμπρακτα ανάλογες δημόσιες δράσεις για την υλοποίηση προγραμμάτων άσκησης. Η πρόληψη τελικά στοιχίζει λιγότερο από τη θεραπεία και η ευρωστία διασφαλίζει την ευεξία και την παραγωγικότητα του εργαζόμενου.

Με χαρά διαπιστώνουμε ότι αριθμός ιδιωτικών γυμναστηρίων της επικράτειας καλεί (https://athensfitnessfestival.gr/el/) το ερχόμενο Σαββατοκύριακο τους πολίτες της Αθήνας να μεταβούν στην πιο όμορφη παραλία της Αττικής για να γυμναστούν.

Δημιουργεί όμως περίσκεψη ότι η πρόσκληση των ιδιοκτητών γυμναστηρίων που διοργανώνουν την εκδήλωση, συνεχίζοντας την πολιτική απαξίωσης και πληθωρισμοποίησης του επαγγέλματος των γυμναστών καλούν τους πολίτες να ασκηθούν από εκπαιδευτές και OXI από γυμναστές πανεπιστημιακού επιπέδου, έναντι γενναίου αντιτίμου. Σημειώνεται ότι ο πρωτεργάτης της εκδήλωσης κ. Γ. Ξηρός είναι ιδιοκτήτης της σχολής StudioOne που έναντι υψηλής αμοιβής από εκπαιδευομένους δήθεν τους καταρτίζει με ταχύρρυθμα (συχνά διάρκειας ενός Σαββατοκύριακου) σεμινάρια fitness, τα οποία δεν έχουν καμία επιστημονική πιστοποίηση.

Η εκδήλωση αυτή δεν αποτελεί προσπάθεια διάδοσης της άσκησης στους πολίτες αλλά ένα πανηγυράκι (fitness festival) γρήγορου κέρδους.

Είναι θλιβερό ότι δύο φορείς της πολιτείας, η Περιφέρεια Αττικής και το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, έχουν θέσει υπό την αιγίδα τους το συγκεκριμένο “Business festival” που προάγει την διαφήμιση και κερδοφορία ιδιωτικών σχολών χωρίς επιστημονική πιστοποίηση που το συμφέρον τους είναι συχνά αντίθετο με το κοινωνικό καλό.

Δεν αντιτιθέμεθα στην ιδιωτική πρωτοβουλία ή στην αρωγή των προσπαθειών αυτής από κρατικούς φορείς, αλλά στην προκλητική υποστήριξη ιδιωτικών σχολών που παράγουν εργαζόμενους χαμηλού κόστους για να παρέχουν υπηρεσίες χαμηλής ποιότητας που είναι συχνά επικίνδυνες για την σωματική και ψυχική υγεία των πολιτών. Είμαστε αντίθετοι στην εξαπάτηση με τη βούλα του κράτους των πολιτών που δεν γνωρίζουν ή δεν κατανοούν την έλλειψη ουσιαστικής επιστημονικής κατάρτισης αυτών των δήθεν «εκπαιδευτών».

Στην μεγαλύτερη περιφέρεια της Ελλάδος και στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού υπενθυμίζουμε ότι στη χώρα η οποία είναι ουραγός σε αγοραστική δύναμη στην Ευρώπη και πρωταθλητής στην παχυσαρκία δεν υπήρχε και δεν υπάρχει ούτε εθνικό σχέδιο ούτε μέριμνα για την άσκηση, την υγεία και την ευρωστία του ελληνικού λαού.

Κυρίες και κύριοι Υπουργοί της Παιδείας, του Αθλητισμού αναλάβετε επιτέλους τις ευθύνες σας για την ευρωστία, ευεξία, αναψυχή και την υγεία του ελληνικού λαού. Είναι θέμα εθνικής σημασίας.

Αγαπητοί ιδιοκτήτες των γυμναστηρίων, το επιχειρηματικό σας σχέδιο θα εξυπηρετηθεί καλύτερα εάν υπάρχει ολόπλευρα μορφωμένος γυμναστής στο γυμναστήριο και εθνικό σχέδιο για την άσκηση του Έλληνα πολίτη. Το κράτος πρέπει να καθορίζει την αγορά και την κοινωνία και όχι η αγορά την κοινωνία και το κράτος. Φτάνει πια με τους εκπαιδευτές Άσκησης που δεν έχουν επιστημονική κατάρτιση και είναι επικίνδυνοι για την σωματική και ψυχική υγεία των πολιτών.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Π.Σ.Ε.Α.Α.»

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ο Π.Σ.Ε.Α.Α. υπερασπίζεται τα πτυχία του ΤΕΦΑΑ – «Απαξιώνονται οι γυμναστές από τις αποφάσεις των υπουργείων»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.