ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο Σωτήρης Τσιόδρας που απέτυχε παταγωδώς στη διαχείριση της πανδημίας, τώρα… επιστρέφει ως επικεφαλής νέας επιτροπής!

Ο πρωτεργάτης των καταστροφικών lockdown και της παταγώδους αποτυχίας στην αντιμετώπιση της πανδημίας, τώρα ορίζεται... επικεφαλής επιτροπής της Ιατρικής Σχολής Αθηνών.
Ο Σωτήρης Τσιόδρας που απέτυχε παταγωδώς στη διαχείριση της πανδημίας, τώρα… επιστρέφει ως επικεφαλής νέας επιτροπής!

Ο…  «Άρχων Οφφικιάλιος» Σωτήρης Τσιόδρας επιστρέφει και πάλι. Δεν υπήρχε περίπτωση να μείνει εκτός των εξελίξεων της πανδημίας, αφού ο ίδιος ήταν ένας εκ των πρωταγωνιστών στη (κάκιστη) διαχείριση της. Και αφού θεωρεί πως μάλλον άφησε… μισοτελειωμένο το καταστροφικό έργο του, αποφάσισε να το συνεχίσει από νέο «πόστο».

Η νέα επιτροπή

Ως επικεφαλής δηλαδή, μιας νέας επιτροπής εμπειρογνωμόνων για την «ακαδημαϊκή οχύρωση της χώρας στην περίοδο της πανδημίας». Αυτή η νέα επιτροπή (κάποτε λέγαμε πως η Ελλάδα γέμισε από «προέδρους», σήμερα μάλλον γεμίζει από «επιτροπές») συγκροτείται από την Ιατρική Σχολή Αθηνών, και λέγεται πως έχει στόχο να ενισχύσει την ακαδημαϊκή «άμυνα» απέναντι στη πανδημία, ενόψει της κρίσιμης χειμερινής περιόδου.

Μάλιστα θα απαρτίζεται από 50 αναγνωρισμένους καθηγητές όλων των ειδικοτήτων (λοιμωξιολόγους, πνευμονολόγους, επιδημιολόγους, παιδιάτρους, μικροβιολόγους κλπ) και σύμφωνα με ομόφωνη απόφαση της διοίκησης της Σχολής, επικεφαλής θα οριστεί ο γνωστός μας Σωτήρης Τσιόδρας.

Αυτή η επιτροπή θα αποτελεί ένα ακαδημαϊκό όργανο που θα γνωμοδοτεί σε ερωτήματα της Ιατρικής Σχολής, θα συμμετέχει σε κλινικές μελέτες, θα επεξεργάζεται θέματα έρευνας, θα εισηγείται κοινά πρωτόκολλα για την αντιμετώπιση των ασθενών με Covid, θα πραγματοποιεί δράσεις ενημέρωσης κα. Επιπλέον, θα συνεργάζεται με τα αρμόδια υπουργεία, όποτε αυτό της ζητηθεί.

Από που και ως που κατάλληλος ο κ. Τσιόδρας;

Το ζήτημα που προκύπτει είναι το πώς και το γιατί εκλέχθηκε ως επικεφαλής, ένας εκ των πρωτεργατών για τη καταστροφή της χώρας που συντελείται τα δύο τελευταία έτη. Ο «ακαταδίωκτος» Σωτήρης Τσιόδρας, στο πλάι του «σκληρού» Νίκου Χαρδαλιά, έγινε εισηγητής των σκληρότερων lockdown της Ευρώπης. Ο ένας κούναγε απειλητικά το δάχτυλο και ο άλλος έλεγε συνεχώς «κάντε υπομονή, οι… επόμενες 2 εβδομάδες θα είναι κρίσιμες».

Οι δύο εβδομάδες έγιναν σχεδόν 2 χρόνια, με 14.000 νεκρούς και απογοητευτικά νούμερα στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

Κι όλα έγιναν με σκληρά, απάνθρωπα, εξουθενωτικά και πολλές φορές εντελώς ανόητα και αντιφατικά μέτρα που γονάτισαν την κοινωνία και όχι μόνο δεν έφεραν αποτελέσματα, άλλα σήμερα βλέπουμε τη χώρα μας να ξεπερνά σε νεκρούς τη Σουηδία που για 2 χρόνια δεν εφάρμοσε ούτε μισής μέρας lockdown.

Και αυτός ο άνθρωπος που απέτυχε παταγωδώς, που συνεισέφερε τα μέγιστα στο να στηθεί αυτός ο απολυταρχισμός, αυτός ο διχασμός της κοινωνίας, αυτό το κλίμα εκβιασμών που στέλνει ανθρώπους στην ανεργία, ορίζεται επικεφαλής για ένα ακαδημαϊκό όργανο και «υπεύθυνος» για να συνεργάζεται με υπουργεία, για την καταπολέμηση της πανδημίας.

O άνθρωπος που το 2009 – 2010 στο πλευρό του Δημήτρη Αβραμόπουλου παράγγελνε εκατομμύρια δόσεις αχρησιμοποίητων εμβολίων για τον Η1Ν1, και βρέθηκε εμπλεκόμενος στο γνωστό σκάνδαλο εκατομμυρίων που διερευνάται ακόμα.

Ούτε ίχνος αυτοκριτικής για το φιάσκο

Αυτός ο άνθρωπος λοιπόν επανεμφανίζεται για να κάνει τι; Να συνεχίσει την καταστροφή από εκεί που την άφησε; Να εισηγηθεί νέα lockdown για να στείλει πιο χαμηλά στον πάτο την οικονομία, την ψυχική υγεία και τη παραμελημένη υγεία των πολιτών; Έχει δώσει δείγματα γραφής που τον καθιστούν ικανό να ηγηθεί της ακαδημαϊκής επιτροπής; Αν κρίνεται επιτυχημένη η πορεία του κ. Τσιόδρα με 14.000 νεκρούς και μια κοινωνία που βουλιάζει στον διχασμό, τότε τρομάζουμε να φανταστούμε πως θα ήταν τα πράγματα αν κρινόταν… αποτυχημένη.

Στοιχειώδη ευθιξία δεν έχει ο κ. Τσιόδρας να αποσυρθεί, μετά από τέτοια αποτυχία στην αντιμετώπιση της πανδημίας; Η επιτροπή των «ακαταδίωκτων» ξηλώνεται λόγω της ανεπάρκειας της και το μόνο που ενδιαφέρει τον Σωτήρη Τσιόδρα είναι μια νέα… «θεσούλα»;

Δείτε τις τελευταίες προβλέψεις του

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κοινωνία: Απίστευτο αλλά αληθινό: Πληρώνουμε πιο πολλά σε ΕΡΤ και Δήμους απ’ ό,τι στο ίδιο το ρεύμα!

Απίστευτο αλλά αληθινό: Πληρώνουμε πιο πολλά σε ΕΡΤ και Δήμους απ’ ό,τι στο ίδιο το ρεύμα!

Όταν τα δημοτικά τέλη και το χαράτσι της ΕΡΤ κοστίζουν περισσότερο από την ίδια την κατανάλωση ρεύματος, τότε κάτι πάει εντελώς στραβά. Και το πιο εξοργιστικό; Το πληρώνουμε όλοι, ακόμη και όσοι δεν έχουν να πληρώσουν ούτε τα βασικά.

Κοινωνία
Κοινωνία: Ελλάδα : Νέο μπλόκο στο AirBnB

Ελλάδα : Νέο μπλόκο στο AirBnB

Με αυστηρούς περιορισμούς στις βραχυχρόνιες μισθώσεις επιχειρεί η κυβέρνηση να βάλει φρένο στην ανεξέλεγκτη τουριστικοποίηση του κέντρου της Αθήνας και την εκτίναξη των ενοικίων για τους μόνιμους κατοίκους.

Κοινωνία
Κοινωνία: WhatsApp: Έρχονται διαφημίσεις για τους χρήστες, μετά από χρόνια παροχής δωρεάν υπηρεσιών

WhatsApp: Έρχονται διαφημίσεις για τους χρήστες, μετά από χρόνια παροχής δωρεάν υπηρεσιών

Έρχονται διαφημίσεις για τους χρήστες, μετά από χρόνια παροχής δωρεάν υπηρεσιών

Κοινωνία
Κοινωνία: Τέμπη: Κατερίνα Βουτσινά προς Καρυστιανού – «Έχω δεχτεί κι εγώ απειλές 2 φορές – Δεν είσαι η μόνη»

Τέμπη: Κατερίνα Βουτσινά προς Καρυστιανού – «Έχω δεχτεί κι εγώ απειλές 2 φορές – Δεν είσαι η μόνη»

Η αδερφή του αδικοχαμένου Γιάννη Βουτσινά καταγγέλλει σκιώδεις απειλές και ισχυρίζεται ότι οι συγγενείς παρακολουθούνται!

Κοινωνία
Κοινωνία: Ινστιτούτο Reuters: Απόλυτη κατάρρευση της εμπιστοσύνης των Ελλήνων στα συστημικά ΜΜΕ – Τελευταία η Ελλάδα σε 48 χώρες

Ινστιτούτο Reuters: Απόλυτη κατάρρευση της εμπιστοσύνης των Ελλήνων στα συστημικά ΜΜΕ – Τελευταία η Ελλάδα σε 48 χώρες

Όσο αυξάνεται η χειραγώγηση των ΜΜΕ, τόσο εντείνεται η δυσπιστία των Ελλήνων στη συστημική ενημέρωση - Στο YouTube στρέφεται ο περισσότερος κόσμος

Κοινωνία
Κοινωνία: Ποιοι γονείς δικαιούνται voucher 800 ευρώ απόε το πρόγραμμα «Πρώιμη παιδική παρέμβαση»

Ποιοι γονείς δικαιούνται voucher 800 ευρώ απόε το πρόγραμμα «Πρώιμη παιδική παρέμβαση»

Πρώιμη παιδική παρέμβαση: Τον Οκτώβριο ξεκινά το νέο πρόγραμμα πρώιμης παιδικής παρέμβασης, με στόχο την ενίσχυση της ανάπτυξης ανηλίκων με αναπηρία. Οι δικαιούχοι, οι αιτήσεις και οι προϋποθέσεις σύμφωνα με ρεπορτάζ της real news. Πιο συγκεκριμένα οικονομική στήριξη έως και 800 ευρώ τον μήνα θα λάβουν οι γονείς 2.500 παιδιών που θα ενταχθούν στο νέο...

Κοινωνία
Κοινωνία: Τέμπη: Ούτε στην Κολομβία αυτά – Σάλος με την αποκάλυψη Καρυστιανού ότι δέχεται απειλές για τη ζωή της

Τέμπη: Ούτε στην Κολομβία αυτά – Σάλος με την αποκάλυψη Καρυστιανού ότι δέχεται απειλές για τη ζωή της

Καρυστιανού: «Μου είπαν ότι και μόνο η σύνδεση Μητσοτάκη με το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας, δεν μπορεί να μείνει ατιμώρητη»

Κοινωνία
Ελευθέριος Ανδρώνης: Η Ελλάδα καταδικάζει τα παιδιά της – Πρώτη η χώρα μας στην ΕΕ σε παιδική φτώχεια – Και μετά μας λένε ότι τους νοιάζει το δημογραφικό!

Η Ελλάδα καταδικάζει τα παιδιά της – Πρώτη η χώρα μας στην ΕΕ σε παιδική φτώχεια – Και μετά μας λένε ότι τους νοιάζει το δημογραφικό!

Τα στοιχεία της Eurostat αποκαλύπτουν τη ζοφερή εικόνα της Ελλάδας - Μιας χώρας που εγκατέλειψε πλήρως την ευλογία των παιδιών

Ελευθέριος Ανδρώνης
Κοινωνία: Μαύρα μαντάτα για Μαξίμου από GPO: Το 70% των πολιτών θέλουν να φύγει η ΝΔ από την εξουσία

Μαύρα μαντάτα για Μαξίμου από GPO: Το 70% των πολιτών θέλουν να φύγει η ΝΔ από την εξουσία

Δημοσκόπηση κόλαφος από GPO - Βαλτωμένα παραμένουν τα πραγματικά ποσοστά της ΝΔ παρά την τεχνητή εικόνα της δήθεν ανάκαμψης

Κοινωνία