ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οργή των γονέων κατά της κυβέρνησης: «Αδιαφορούν για την υγεία των παιδιών μας – Αδιανόητο το 50+1% για τα κρούσματα»

Η ομοσπονδία γονέων και κηδεμόνων Αττικής, εκφράζει την αγωνία της για τα ανούσια και επικίνδυνα μέτρα που εφαρμόζει η κυβέρνηση στα σχολεία.
Οργή των γονέων κατά της κυβέρνησης: «Αδιαφορούν για την υγεία των παιδιών μας – Αδιανόητο το 50+1% για τα κρούσματα»

Κορονοϊός – σχολεία: Tην αγανάκτηση των γονέων για την ανεύθυνη στρατηγική που εφαρμόζει το υπουργείο Παιδείας στη νέα σχολική χρονιά, εξέφρασε ο εκπρόσωπος Τύπου της Ομοσπονδίας Γονέων και Κηδεμόνων Περιφέρειας Αττικής, Βαγγέλης Φιλέρης.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 9.89, ο κ. Φιλέρης μετέφερε το μήνυμα αγωνίας που εκπέμπουν οι γονείς που βλέπουν την κυβέρνηση να επιμένει στο επικίνδυνο για την υγεία των παιδιών πρωτόκολλο 50+1%, που απαιτείται για το κλείσιμο των τμημάτων:

«Πάνε τα παιδιά μας απροστάτευτα στα σχολεία. Πρέπει να υπάρχουν λιγότεροι μαθητές στις τάξεις», σημείωσε.

«Δεν άνοιξαν σωστά τα σχολεία. Υπάρχει μια αδιαφορία όσον αφορά την υγεία των παιδιών μας. Υπάρχει οργή, ανησυχία. Υπάρχει αγωνία. Πού θα πάει αυτή η ιστορία;» διερωτήθηκε ο κ. Φιλέρης, επισημαίνοντας τις μεγάλες ελλείψεις προσωπικού στον τομέα της καθαριότητας, και φέρνοντας ως παράδειγμα το Αιγάλεω όπου υπάρχουν μόνο 37 καθαρίστριες για 65 σχολεία.

«Είναι αδιανόητο να κλείνει μια τάξη με το 50+1 που είπε η υπουργός. Δεν μπορεί ένα τμήμα που έχει 27 παιδιά και αρρωσταίνουν τα 5, οι υπόλοιποι γονείς να στείλουν τα παιδιά τους στα σχολεία. Ο εκπαιδευτικός πώς μπορεί να μπαίνει άφοβα μέσα στην τάξη να διδάξει. Δεν μπορεί να γίνει αυτό»

Και πρόσθεσε: «Έχουμε πανδημία εδώ και τόσο καιρό και το υπουργείο δεν έλαβε τα σωστά μέτρα που έπρεπε, διότι κοστίζουν. Εμείς δεν θέλουμε να κλείσουν τα σχολεία. Ανησυχούμε με την αύξηση των κρουσμάτων. Το σχολείο είναι ο χώρος των παιδιών».

Η κυβέρνηση εδώ και 2 χρόνια, αντί να επενδύσει σε ενίσχυση των υποδομών στη δημόσια εκπαίδευση δημιουργώντας νέες αίθουσες για καλύτερο καταμερισμό των μαθητών, προτιμά να σπαταλά ζεστό κρατικό χρήμα σε… επιχορηγήσεις εκατομμυρίων στους ιδιώτες.

Θυμόμαστε πως στην καταστροφική σχολική χρονιά πέρυσι, η Νίκη Κεραμέως προσπαθούσε να κάνει το μαύρο – άσπρο, επιστρατεύοντας τον Γκίκα Μαγιορκίνη για να μας αποδείξει πως τα 25 παιδιά σε μια τάξη δεν έχουν καμία σημαντική διαφορά από τα… 15.

Από τη μία πλευρά λοιπόν δεν χρηματοδοτούν την παιδεία για να εκπαιδεύονται οι μαθητές σε καλύτερες συνθήκες και δεν κάνουν προσλήψεις προσωπικού καθαριότητας, και από την άλλη πιέζουν ασφυκτικά τις οικογένειες μέσω των ΜΜΕ για εμβολιασμό των παιδιών, ενώ πέρυσι ο Σωτήρης Τσιόδρας έλεγε στον Ελληνικό λαό ότι τα παιδιά δεν κινδυνεύουν. Και σήμερα παρουσιάζουν τους εμβολιασμούς σαν ένα «μαγικό ραβδί» που θα λύσει όλα τα προβλήματα της τσακισμένης δημόσιας παιδείας.

Η κυβερνητική «πατέντα» του 50+1%, αποτελεί μια ακόμη ανεύθυνη πολιτική της κυβέρνησης που δεν διστάζει να ρισκάρει την υγεία των παιδιών, μόνο και μόνο για να μεταφέρει ψυχολογική πίεση στους γονείς. Αν εμφανιστούν κρούσματα σε μια τάξη άλλα δεν υπερβαίνουν το 50%, οι γονείς εκβιάζονται από το κράτος να συνεχίσουν να στέλνουν τα παιδιά τους στο μάθημα, ειδάλλως οι απουσίες δεν θα δικαιολογούνται. Με αυτόν τον τρόπο, η κυβέρνηση με ανήθικο τρόπο «πατάει» στην αγωνία των γονιών και φιλοδοξεί να επιτύχει μαζικούς εμβολιασμούς στα παιδιά, διά του εκβιασμού…

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Οργή των γονέων κατά της κυβέρνησης: «Αδιαφορούν για την υγεία των παιδιών μας – Αδιανόητο το 50+1% για τα κρούσματα»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.