ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Original και «Πάνθηρες»: Τα παιδιά της προσφυγιάς εναντίον Τσιάρτα και Γιατζόγλου

Η αντίδραση της Original 21 για την πρόσληψη του Βασίλη Τσάρτα στην ΑΕΚ και η αντίστοιχη ενέργεια των «Πανθήρων» το 2018 για τον Γιατζόγλου.
Original και «Πάνθηρες»: Τα παιδιά της προσφυγιάς εναντίον Τσιάρτα και Γιατζόγλου

Η αντίδραση της Original 21 για την πρόσληψη του Βασίλη Τσιάρτα στην ΑΕΚ και η αντίστοιχη ενέργεια των «Πανθήρων» το 2018 για τον Γιατζόγλου.

Δεν υπάρχει κανένα non politica ειδικά στην Original αλλά και τους «Πάνθηρες» (παλαιότερα) που υπογραμμίζουν ότι είναι σύλλογοι της προσφυγιάς. Και μπορεί μεταξύ τους να μην τα πηγαίνουν καθόλου καλά (έχουν συμβεί αρκετά) αλλά φαίνεται πως τις αρχές τους δεν τις παραβαίνουν.

Η Original πριν από λίγη ώρα εξέδωσε ΣΚΛΗΡΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ με αφορμή την πρόσληψη του Βασίλη Τσιάρτα στην ΑΕΚ Β’. Πολύ σκληρή…

«Το θέμα είναι καθαρά ηθικό και αφορά το γεγονός ότι οι αντιλήψεις του Τσιάρτα δεν συνάδουν με τις αρχές, τις αξίες και τη φύση του συλλόγου μας. Η μάνα όλων των προσφύγων, η αγκαλιά των φτωχών, η πηγή του ανθρωπισμού και της αλληλεγγύης, η ΑΕΚ δεν νοείται να έχει στο πάγκο της ένα πρόσωπο που βάσει γεγονότων αποτελεί ρατσιστική μορφή, αφού οι δηλώσεις και οι πράξεις του κατά καιρούς φανερώνουν έναν άνθρωπο μισαλλόδοξο και κακοήθη.

Η θέση του “δάσκαλου”, γιατί τέτοιος πρέπει να είναι ο προπονητής για παιδιά κάτω των 21 ετών, δεν μπορεί να υποστηριχτεί από εκείνον που πρόσβαλε δημόσια το σύμβολο του Ελληνικού αθλητισμού Γιάννη Αντεντοκούμπο, ένα παιδί που ξεκίνησε από το μηδέν και με την αξία του δοξάζει την χώρα μας στα πέρατα της Γης , από εκείνον που κατέκρινε τον 11χρονο που σήκωσε την σημαία στη παρέλαση επειδή ήταν αλλοδαπός»

Αυτό είναι το πλέον αντιπροσωπευτικό απόσπασμα των όσων αναφέρονται. Εκφράσεις όπως «η μάνα όλων των προσφύγων» και «η πηγή του ανθρωπισμού και της αλληλεγγύης» δε μπορούν να σε αφήσουν ασυγκίνητο.

Η αναφορά στον Γιάννη Αντετοκούνμπο και στον 11χρονο μαθητή, δείχνει την κοινωνική ευαισθησία των οπαδών. Που δεν περιορίζονται μόνο στα αυστηρά αθλητικά πλαίσια. Aλλά θεωρούν εαυτούς θεματοφύλακες στην διαδρομή, γεμάτη προσφυγιά και ξεριζωμό, αλλά και αναγέννηση, ελπίδα στην πατρίδα, ενός ιστορικού συλλόγου.

Τον Απρίλιο του 2018 συνέβη κάτι αντίστοιχο αλλά πολύ πιο δυναμικό στον Πανιώνιο. Στην ομάδα μπάσκετ.

Η ΚΑΕ ανακοίνωσε την πρόσληψη του Στιβ Γιατζόγλου αντί του Βαγγέλη Ζιάγκου. Η αντίδραση των οργανωμένων οπαδών ήταν άμεση. Οι «Πάνθηρες» αμέσως προχώρησαν σε ανάρτηση στα social media με πολύ σκληρό περιεχόμενο.

Παράλληλα έστειλαν τελεσίγραφο στη διοίκηση: «Δε δεχόμαστε φασίστες στον Πανιώνιο». Αφορμή είχαν σταθεί τόσο κάποιες δηλώσεις του Γιατζόγλου υπέρ της Χρυσής Αυγής. Aλλά και η παρουσία του σε εκδήλωσή της.

Μάλιστα είχαν προειδοποιήσει ότι δε θα επέτρεπαν στον Στιβ Γιατζόγλου να μπει και να προπονήσει την ομάδα. Δε χρειάστηκε να φτάσουν ως εκεί. Η συμφωνία ματαιώθηκε…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Original 21 κατά της πρόσληψης Τσιάρτα στην ΑΕΚ: «Είναι σκουπίδι, δεν είναι αποδεκτός!»

Πανιώνιος: Επίσημα Γιατζόγλου, αντιδράσεις από τον κόσμο

Αρης: Οπαδοί έξω από την ΕΠΟ – «Κάτω τα ξερά σας από τον Άρη»!

 

 

 

 

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Original και «Πάνθηρες»: Τα παιδιά της προσφυγιάς εναντίον Τσιάρτα και Γιατζόγλου», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Νίκος Μπουρλάκης

Στις 5 Σεπτεμβρίου του 1989 δημοσιεύτηκε το πρώτο του κείμενο στο «7ήμερο του μπάσκετ» κι ακολούθησε μια μακρά διαδρομή σε «Φως των Σπορ», «Αθλητική Ηχώ», «Goal News» και από το 2017 στο «Sportime». Έχει εργαστεί σε ιστοσελίδες ως σχολιογράφος (sentragoal.gr, basketblog.gr μεταξύ άλλων), στα περιοδικά μπάσκετ «Τρίποντο» και «All Star Basket», στους ραδιοφωνικούς σταθμούς «Sentra 103,3» και «AlphaSport» όπως και ως υπεύθυνος Τύπου σε ομάδες της Basket League αλλά και στον ΕΣΑΚΕ. Επίσης εργάστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 ενώ επί σειρά ετών ήταν καθηγητής στο New York College, στο ΙΕΚ Ομηρος και στο City Unity College