ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Oruc Reis: Όλες οι προετοιμασίες των Ενόπλων Δυνάμεων – Το τείχος προστασίας (vids)

Χωρίς να τηρήσει ούτε τα προσχήματα, ο Ταγίπ Ερντογάν, αθέτησε την υπόσχεση που είχε δώσει στην Άγκελα Μέρκελ και προχώρησε σε νέα πρόκληση κατά της Ελλάδας, παρατείνοντας την ισχύ της Νavtex. H Αθήνα αντέδρασε αποφασιστικά στις ενέργειες των Τούρκων με το Oruc Reisμε δική της Navtex σε όλο το εύρος της ελληνικής υφαλοκρηπίδας στην Ανατολική...

Oruc Reis: Όλες οι προετοιμασίες των Ενόπλων Δυνάμεων - Το τείχος προστασίας (vids)
Συντάκτης: Αλέξανδρος Κωτάκης Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Χωρίς να τηρήσει ούτε τα προσχήματα, ο Ταγίπ Ερντογάν, αθέτησε την υπόσχεση που είχε δώσει στην Άγκελα Μέρκελ και προχώρησε σε νέα πρόκληση κατά της Ελλάδας, παρατείνοντας την ισχύ της Νavtex.

H Αθήνα αντέδρασε αποφασιστικά στις ενέργειες των Τούρκων με το Oruc Reisμε δική της Navtex σε όλο το εύρος της ελληνικής υφαλοκρηπίδας στην Ανατολική Μεσόγειο, με αεροναυτικά γυμνάσια με δυνάμεις των ΗΠΑ, της Γαλλίας, της Ιταλίας και των Αραβικών Εμιράτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Χρυσοχοΐδης: «Εντός 8 μηνών ο νέος φράχτης στον Έβρο – Παραμένει η απειλή εισβολής» (vid)

Έτσι το ελληνικό Πεντάγωνο δεν φάνηκε να αιφνιδιάζεται από την παράταση τους τουρκικής Navtex και μάλιστα είχε έτοιμες τις επόμενες κινήσεις του ως απάντηση προς την προκλητικότητα της Άγκυρας.

Την ίδια ώρα η Γερμανία εκφράζει την ανησυχία και τη λύπη της για τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας.

Στο μεταξύ ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδη έκανε γνωστό ότι εντός 8 μηνών ο νέος φράχτης στον Έβρο θα είναι έτοιμος, ένα έργο το οποίο θα κοστίσει 62 εκατομμύρια ευρώ. Στόχος να αποτραπεί προσπάθεια εισβολής μεταναστών από τα χερσαία σύνορα, κάτι που επιθυμεί η κυβέρνηση Ερντογάν.

Άλλωστε το θέμα της λαθρομετανάστευσης αποτελεί ένα από τα κορυφαία προβλήματα για την Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, με τις συνέπειες στην ελληνική κοινωνία να είναι τεράστιες και σε πολλά επίπεδα.

Oruc Reis: Δείτε τα σχετικά ρεπορτάζ

Exit mobile version