ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πάπας Φραγκίσκος: Έφτασε πριν από λίγη ώρα στην Ελλάδα

Ο Πάπας Φραγκίσκος έφτασε στην Ελλάδα, με αφορμή την συμπλήρωση 40 χρόνων σχέσεων διπλωματικών σχέσεων μεταξύ της χώρα μας και της Αγίας Έδρας. Θα συναντηθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, την Κατερίνα Σακελλαροπούλου και τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο.

O Πάπας Φραγκίσκος έφτασε πριν από λίγη ώρα στην Ελλάδα, όπου προσγειώθηκε το αεροπλάνο του στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος στην Αθήνα.
Ο Πάπας Φραγκίσκος ήρθε στην Ελλάδα
Συντάκτης: Γιώργος Διπλοΐδης Χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό

O Πάπας Φραγκίσκος έφτασε πριν από λίγη ώρα στην Ελλάδα, όπου προσγειώθηκε το αεροπλάνο του στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος στην Αθήνα.

Σε λίγη ώρα θα βρεθεί στο Προεδρικό Μέγαρο όπου θα έχει συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Ενώ θα βρεθεί στον ίδιο χώρο και με τον Έλληνα πρωθυπουργό, αφού τον περιμένει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αφού μιλήσει στην συνέχεια με αξιωματούχους, μέλη του διπλωματικού σώματος και εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών, στις 16:00 είναι προγραμματισμένη ακόμα μία συνάντηση. Με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Η πρώτη του ημέρα στην Ελλάδα, θα ολοκληρωθεί με την επίσκεψη του στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου των Καθολικών.

Εκεί θα έχει την ευκαιρία να συνομιλήσει μεταξύ άλλων, με επισκόπους, ιερείς, μέλη μοναχικών ταγμάτων και της Αφιερωμένης Ζωής.

Ο ερχομός του στην χώρα μας γίνεται με αφορμή την συμπλήρωση 40 χρόνων διπλωματικών σχέσεων μεταξύ της Ελλάδας και της Αγίας Έδρας. Μάλιστα ο ίδιος ο Πάππας είναι υπέρμαχος της εκκλησιαστικής διπλωματίας. Όπως επίσης και της προσέγγισης της Ελληνορθόδοξης με την Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία.

Exit mobile version