ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παπαζάχος για σεισμό στην Σάμο: «Δεν μπορούμε να πούμε ότι πέρασαν τα χειρότερα»

Ο καθηγητής σεισμολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Κώστας Παπαζάχος σε δηλώσεις του τόνισε πως ακόμα ίσως δεν πέρασαν τα χειρότερα στην Σάμο, μετά το σεισμό που έγινε. Ενώ ο κ. Παπαζάχος ακόμα τόνισε πως είναι σίγουροι πως έγινε ο κύριος σεισμός αλλά δεν πρέπει να δημιουργηθεί ούτε στιγμή η ψευδαίσθηση ότι τελείωσε και να είναι...

Συντάκτης: Γιώργος Διπλοΐδης Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Ο καθηγητής σεισμολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Κώστας Παπαζάχος σε δηλώσεις του τόνισε πως ακόμα ίσως δεν πέρασαν τα χειρότερα στην Σάμο, μετά το σεισμό που έγινε.

Ενώ ο κ. Παπαζάχος ακόμα τόνισε πως είναι σίγουροι πως έγινε ο κύριος σεισμός αλλά δεν πρέπει να δημιουργηθεί ούτε στιγμή η ψευδαίσθηση ότι τελείωσε και να είναι χαλαρή η επόμενη εβδομάδα.

Πιο συγκεκριμένα είπε: «Δεν μπορούμε να πούμε ότι πέρασαν τα χειρότερα. Ήταν ο κύριος σεισμός, αλλά δεν πρέπει να δημιουργηθεί ούτε στιγμή η ψευδαίσθηση ότι τελείωσε και να είναι χαλαρή η επόμενη εβδομάδα. Είναι πολύ υποτονική μετασεισμική ακολουθία, και είχαμε ένα αδικαιολόγητα ήσυχο βράδυ ύστερα από έναν σεισμό 7 Ρίχτερ…»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σεισμός Σάμος: Σχεδόν 60 μετασεισμοί μετά τον φονικό σεισμό των 6,7 Ρίχτερ

Ενώ για το ρήγμα από το οποίο προήλθε η όλη καταστροφή ανέφερε: «είναι 50 χιλιόμετρα ρήγμα και ακόμα μεγαλύτερο. Είναι πολύ μεγάλη η ρωγμή που έχει γίνει. Επιπλέον έχει πλάτος 15 χιλιόμετρα. Είναι τεράστια έκταση. Με τον κύριο σεισμό έχει σπάσει το μεγαλύτερο κομμάτι της πλάκας. Παραμένουν όμως κάποια εμπόδια, που ο κύριος σεισμός δεν πέρασε και η διάρρηξη μπορεί να γίνει αργότερα. Μπορεί να ενεργοποιηθούν και να προχωρήσουν κι αυτά σε σεισμούς. Ένας σεισμός του 7, δίνει μετασεισμούς γύρω στο 6άρι»

Exit mobile version