ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παραδίδεται και φωταγωγείται η «νέα» πλατεία Ομονοίας

Στους κατοίκους και τους επισκέπτες της Αθήνας παραδίδεται σήμερα, στο σύνολό του το έργο, χωρίς ωστόσο καμία ιδιαίτερη «γιορτή» λόγω της πανδημίας. Η πλατεία Ομονοίας ανακατασκευάστηκε με χορηγίες ιδιωτών, ενώ επέστρεψε το εμβληματικό της σιντριβάνι, το οποίο έχει τώρα διάμετρο τριάντα μέτρων. Το νέο σιντριβάνι, βέβαια είναι πιο περίπλοκο και «πομπώδες» από το λιτό και...
Παραδίδεται και φωταγωγείται η «νέα» πλατεία Ομονοίας

Στους κατοίκους και τους επισκέπτες της Αθήνας παραδίδεται σήμερα, στο σύνολό του το έργο, χωρίς ωστόσο καμία ιδιαίτερη «γιορτή» λόγω της πανδημίας.

Η πλατεία Ομονοίας ανακατασκευάστηκε με χορηγίες ιδιωτών, ενώ επέστρεψε το εμβληματικό της σιντριβάνι, το οποίο έχει τώρα διάμετρο τριάντα μέτρων.

Το νέο σιντριβάνι, βέβαια είναι πιο περίπλοκο και «πομπώδες» από το λιτό και απέριττο που οι νεότεροι έχουν γνωρίσει μόνον από τον ελληνικό κινηματογράφο.

Οι εργασίες είχαν ολοκληρωθεί εδώ και καιρό (και συγκεκριμένα από τον Φεβρουάριο), αλλά λόγω της καραντίνας δεν είχε αποδοθεί στους πολίτες.

Ήδη από το πρωί, τα προστατευτικά έχουν απομακρυνθεί από το μεγαλύτερο μέρος της πλατείας και συνεργεία του δήμου προβαίνουν στον καθαρισμό της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Παγκόσμιο ρεκόρ ζέστης στην Ελλάδα: Πού θα «χτυπήσει» ο καύσωνας!

Το βράδυ, μάλιστα, θα λειτουργήσει -φωταγωγημένο- και το σιντριβάνι. Μέσω Instagram σήμερα ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης παρουσιάζει μερικές φωτογραφίες από την ιστορία της πλατείας:

«Η πλατεία Ομονοίας στο πέρασμα των χρόνων. Η ιστορία της πόλης, τα σύμβολα και ο πολιτισμός της ζωντανεύουν απόψε.

Ομόνοια, πλατεία ξανά!»

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η πλατεία Ομονοίας στο πέρασμα των χρόνων. Η ιστορία της πόλης, τα σύμβολα και ο πολιτισμός της ζωντανεύουν απόψε. Ομόνοια, πλατεία ξανά!

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη • Kostas Bakoyannis • (@kostasbakoyannis) στις

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Παραδίδεται και φωταγωγείται η «νέα» πλατεία Ομονοίας», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.