ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παραλήρημα Μητσοτάκη για δημογραφικό: Διέλυσε την οικογένεια και κατέρρευσαν οι γεννήσεις επί των ημερών του – Τώρα κάνει λόγο για «60 πολιτικές»!

Αποτυγχάνοντας παταγωδώς να αντιμετωπίσει το δημογραφικό, ο Κ.Μητσοτάκης έδωσε συγχαρητήρια στον... εαυτό του για ανύπαρκτα επιτεύγματα!
Παραλήρημα Μητσοτάκη για δημογραφικό: Διέλυσε την οικογένεια και κατέρρευσαν οι γεννήσεις επί των ημερών του – Τώρα κάνει λόγο για «60 πολιτικές»!

Ούτε 10, ούτε 20, αλλά… 60 πολιτικές υπέρ της οικογένειας «αράδιασε» στον επικοινωνιακό κορβανά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να πείσει τον λαό ότι… καταπολεμά το δημογραφικό. Η κοροϊδία δεν έχει όρια.

Ο πρωθυπουργός που επί των ημερών του η χώρα καταγράφει τη μεγαλύτερη μείωση πληθυσμού από τη σύσταση του νεότερου ελληνικού κράτους, εμφανίζει τον εαυτό του ως υπερασπιστή της οικογένειας! Ο πρωθυπουργός που με ένα κατάπτυστο νομοσχέδιο κατάργησε τη μητρότητα και την πατρότητα και παρέδωσε τα παιδιά σε αφύσικες κηδεμονίες, λέει τώρα ότι μόνο εκείνος θα λύσει το δημογραφικό!

Στο πλαίσιο του συνεδρίου «Δημογραφικό 2024 – Εθνική Προτεραιότητα» που πραγματοποιείται στο Μουσείο της Ακρόπολης, ο Κ.Μητσοτάκης έδωσε… συγχαρητήρια στον εαυτό του για μια σειρά από ημίμετρα (οι 60… πολιτικές που λέγαμε) για την οικογένεια και την απόκτηση στέγης, που στην πραγματικότητα αποτελούν «ασπιρίνες» για το πρόβλημα της υπογεννητικότητας.

Ο Κ.Μητσοτάκης που ανοιχτά προωθεί την αντικατάσταση πληθυσμών από φτηνά εργατικά χέρια διακηρύσσοντας ότι η Ελλάδα είναι «κυψέλη ενσωμάτωσης», πλήρης υποκρισίας είπε τώρα ότι για να έχουμε «αποτέλεσμα με το πρόβλημα του Δημογραφικού χρειάζεται υπομονή και πολύς χρόνος. Δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις» και πως «η κυβέρνηση αναγνωρίζει πόσο σημαντικό και πολυσύνθετο πρόβλημα είναι το ζήτημα του δημογραφικού και ως εκ τούτου το αντιμετωπίζει ολιστικά».

Αυτό το… «ολιστικά», θυμίζει εκείνο που είχε πει ο πρωθυπουργός για τους μισθούς πείνας που έχουμε στην Ελλάδα, ότι: «σκοπός πια δεν είναι απλά πόσα λεφτά θα βγάλω, το να βγάζει κανείς ολοένα και περισσότερα λεφτά, να βλέπουμε τη ζωή μας λίγο πιο σφαιρικά, λίγο πιο ολιστικά»!

Με λίγα λόγια όπου ακούς «ολιστικά» είναι να απογοητεύεσαι οριστικά. Το υπουργείο Οικογένειας που υποτίθεται πως έφτιαξε ο πρωθυπουργός για την ανάσχεση του δημογραφικού, μόνο αυτό δεν έχει κάνει. Να θυμίσουμε μόνο ότι η ΓΓ του υπουργείου Οικογένειας, Ζέφη Δημαδάμα, είχε εκφράσει σε μια άθλια ανάρτησή της ότι η μητρότητα βλάπτει σοβαρά την καριέρα των γυναικών! Τόση ευαισθητοποίηση για το δημογραφικό από το υποτιθέμενο υπουργείο Οικογένειας!

Όσον αφορά τις εξαγγελίες που έκανε ο πρωθυπουργός, περιλαμβάνονται πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση της ελάφρυνσης από το υψηλό κόστος για τη στέγη και οικονομικά μέτρα στήριξης για την οικογένεια. Φυσικά αυτά παρουσιάζονται ως «τυράκι» για μετά τις Ευρωεκλογές, σαν να έχει η Ελλάδα την πολυτέλεια του χρόνου ή σαν να πρέπει να καταπολεμηθεί το δημογραφικό μόνο αν βγει δυνατή η ΝΔ από τις ευρωεκλογές. Τα μικροκομματικά του συμφέροντα νοιάζουν τον πρωθυπουργό δηλαδή.

Απομακρύνοντας ολοένα και περισσότερο την κρατική πρόνοια από την εξασφάλιση των οικογενειών, ο πρωθυπουργός είπε ότι δρομολογείται «στενότερη συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα», προκειμένου «να εξασφαλισθούν περισσότερα κίνητρα για όλους όσοι θέλουν κάνουν οικογένεια». Δηλαδή ακόμα και ένα καθαρά εθνικό ζήτημα, το προσεγγίζει με όρους marketing και κερδοφορίας για τους ιδιώτες.

Κλείνοντας την τοποθέτησή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε «σημαντική» την αποκέντρωση λέγοντας ότι «είναι επιλογή της κυβέρνησης να στηρίξει την περιφέρεια και να δημιουργήσει θέσεις εργασίας εκεί που το κόστος είναι χαμηλότερο σε σχέση με την Αθήνα».

Μια ακόμη απατηλή δήλωση εκτός τόπου και χρόνου, αφού επί των ημερών Μητσοτάκη η επαρχία ερημώνει, τα σχολεία κλείνουν, η ανεργία σαρώνει και οι δομές υγείας βαράνε διάλυση λόγω έλλειψης προσωπικού.

Ιδιαίτερα στην Ήπειρο, τη Μακεδονία και τα ακριτικά νησιά η κατάσταση είναι απελπιστική. Το αποτέλεσμα είναι ακριβώς το ανάποδο από αυτά που λέει ο πρωθυπουργός, δηλαδή παρατηρούνται όλο και μεγαλύτερες τάσεις αστικοποίησης αφού λόγω κρατικής εγκατάλειψης οι οικογένειες δεν μπορούν να επιβιώσουν στην επαρχία.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Παραλήρημα Μητσοτάκη για δημογραφικό: Διέλυσε την οικογένεια και κατέρρευσαν οι γεννήσεις επί των ημερών του – Τώρα κάνει λόγο για «60 πολιτικές»!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.