ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Παράρτημα» της ΝΔ το ΥΠΕΣ – Το Μαξίμου παραδέχεται το σκάνδαλο Ασημακοπούλου – Ο Π. Μαρινάκης επιβεβαίωσε τη διαρροή προσωπικών δεδομένων!

Μόλις πριν 1 εβδομάδα ο Π. Μαρινάκης δήλωνε ότι «δεν έγινε καμία παραβίαση» - «Καίνε» τα μικρότερα στελέχη για να βγει λάδι η Κεραμέως!
«Παράρτημα» της ΝΔ το ΥΠΕΣ – Το Μαξίμου παραδέχεται το σκάνδαλο Ασημακοπούλου – Ο Π. Μαρινάκης επιβεβαίωσε τη διαρροή προσωπικών δεδομένων!

Αλυσιδωτές «βόμβες» στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας σκάνε μετά την απόσυρση της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου από το ευρωψηφοδέλτο της Νέας Δημοκρατίας και τις αποπομπές του γενικού γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών Μιχάλη Σταυριανουδάκη και του Γραμματέα των Αποδήμων της ΝΔ, Νίκου Θεοδωρόπουλου, καθώς έχουμε επίσημη τοποθέτηση από το Μαξίμου που έγινε για το «damage control» μεν, αλλά τελικά περιπλέκει ακόμα περισσότερο τα πράγματα.

Συγκεκριμένα ο Παύλος Μαρινάκης σε συνέντευξή του στο Real FM, παραδέχτηκε ότι τα email παραδόθηκαν στην ευρωβουλευτή Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου από τον κ. Θεοδωρόπουλο, διαμέσου του κ. Σταυριανουδάκη!

Μόλις πριν από μερικές μέρες όμως, ο ίδιος ο Παύλος Μαρινάκης στην ενημέρωση πολιτικών συντακτών διαβεβαίωνε ότι «δεν υπάρχει κάποιο ζήτημα», ότι «δεν έχει δοθεί κάτι, ούτε έχει γίνει κάποια παραβίαση της νομοθεσίας» και ότι «το Υπουργείο Εσωτερικών δεν παρέχει διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, e-mails δηλαδή, εκλογέων σε υποψήφιους ή κόμματα, όπως προβλέπει η κείμενη νομοθεσία».

Τελικά Θεοδωρόπουλος και Σταυριανουδάκης αποπέμπονται γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο, επειδή δηλαδή διέρρευσαν τα προσωπικά e-mails προς την κ. Ασημακοπούλου. Άρα ο κ. Μαρινάκης είτε έλεγε συνειδητά ψέματα στον λαό, είτε το Μαξίμου δεν… γνώριζε τίποτα γι’ αυτή την επιχείρηση κλοπής δεδομένων που είχε στηθεί! Είναι λογικά αδύνατον όμως να είχε γίνει «βούκινο» στους απόδημους ότι υπεκλάπησαν τα e-mail τους, και να μην το γνώριζε το Μαξίμου.

Ο Παύλος Μαρινάκης ουσιαστικά έβγαλε στη «σέντρα» μια «αναλώσιμη» τριάδα (Ασημακοπούλου, Σταυριανουδάκη και Θεοδωρόπουλο) για να βγάλει από το κάδρο των ευθυνών την κυρίως υπεύθυνη για ότι γίνεται στο ΥΠΕΣ, τη Νίκη Κεραμέως.

Αυτό που αποκαλύπτεται μπροστά στα μάτια του ελληνικού λαού είναι ότι το Υπουργείο Εσωτερικών ουσιαστικά φαίνεται να λειτουργούσε ως «παράρτημα» της Νέας Δημοκρατίας και της προεκλογικής καμπάνιας της ενόψει Ευρωεκλογών!

Είναι αυτονόητο ότι μετά την παραδοχή του Παύλου Μαρινάκη ότι υπήρχε διαρροή χιλιάδων ηλεκτρονικών διευθύνσεων αποδήμων μέσα από το ΥΠΕΣ, η Νίκη Κεραμέως είναι πλήρως εκτεθειμένη – τουλάχιστον – πολιτικά, αν δεν φέρει και άμεση ευθύνη για την κατάχρηση των προσωπικών στοιχείων.

Εδώ ανοίγουν πολλά σοβαρά θέματα που πρέπει να απαντηθούν. Άραγε είναι η πρώτη φορά που διαρρέουν στοιχεία ψηφοφόρων από κάποιο υπουργείο για να εργαλειοποιηθούν από τη ΝΔ ή έχει ξαναγίνει σε προηγούμενες εκλογές και απλά δεν το μάθαμε ποτέ; Και τελικά μετά από αυτό το μέγα σκάνδαλο, με τι έρεισμα ζητά η κυβέρνηση από τους πολίτες να εμπιστευτούν τη διαδικασία της επιστολικής ψήφου και τις ψηφιακές ταυτότητες; Ποιος θα φυλάξει τον λαό από αυτούς τους «φύλακες»;

Ολόκληρη η δήλωση του Παύλου Μαρινάκη στον Real FM:

«Υπάρχει μια εν εξελίξει έρευνα από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων αλλά επειδή δεν θέλαμε να υπάρχει καμία σκιά και επειδή είδαμε την προσπάθεια της αξιωματικής αντιπολίτευσης να εργαλειοποιήσει την επιστολική ψήφο, κατέληξε αυτή η έρευνα σε κάποια συμπεράσματα.

Το ένα συμπέρασμα είναι ότι κάποια emails φαίνεται να έφυγαν – ενώ δεν έπρεπε να φύγουν – μετά την εκλογική διαδικασία του Μαΐου 2023, από συνεργάτη του τότε γενικού γραμματέα του ΥΠΕΣ, κ. Σταυριανουδάκη – για αυτό κι εκείνος ανέλαβε την πολιτική ευθύνη και παραιτήθηκε, αν και δεν είχε αυτά τα καθήκοντα από τον Ιούνιο και μετά (είχε άλλα καθήκοντα που δεν σχετίζονται με τους εκλογείς).

Και μέσω του γραμματέα Αποδήμων της ΝΔ κ. Θεοδωρόπουλου φαίνεται ότι τα (email) πήγαν, σύμφωνα με τα όσα προέκυψαν από την έρευνα, στην ευρωβουλευτή Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου».

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο ««Παράρτημα» της ΝΔ το ΥΠΕΣ – Το Μαξίμου παραδέχεται το σκάνδαλο Ασημακοπούλου – Ο Π. Μαρινάκης επιβεβαίωσε τη διαρροή προσωπικών δεδομένων!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Πέτρος Δημόπουλος

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.