ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περικλής Γκιόλιας: «Ο Σωκράτης Γκιόλιας δεν είχε και δεν έχει ανάγκη από τέτοια…»

Ο Περικλής Γκιόλιας δεν ξέχασε και δεν ξεχνά όλους όσους «σκοτώνουν» την ελευθεροτυπία και τη δικαιοσύνη.

Ο Περικλής Γκιόλιας δεν ξέχασε και δεν ξεχνά όλους όσους «σκοτώνουν» την ελευθεροτυπία και τη δικαιοσύνη. Ο Σωκράτης δεν είχε ανάγκη τέτοια
Συντάκτης: Sportime Team Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Ο Περικλής Γκιόλιας δεν ξέχασε και δεν ξεχνά όλους όσους «σκοτώνουν» την ελευθεροτυπία και τη δικαιοσύνη.

Ο ιδιοκτήτης του Sportime με ανάρτησή του στο προσωπικό του προφίλ στο facebook έκανε μια… ευγενική υπενθύμιση του αυτονόητου. Πως ένας άνθρωπος δολοφονήθηκε επειδή είχε το θάρρος της γνώμης του και την ελευθερία στην έκφρασή της. Διότι ο Σωκράτης Γκιόλιας δολοφονήθηκε πληρώνοντας το τίμημα της αληθινής ελευθεροτυπίας.

Ο Περικλής Γκιόλιας δεν ξέχασε κανέναν από όσους… σιωπούν, αδρανούν και «νομιμοποιούν» ένα ανεπαίσχυντο έγκλημα. Διότι έγκλημα και μάλιστα προς τη δημοσιογραφία και τη δικαιοσύνη είναι να μην υπενθυμίζεις τη δολοφονία ενός -μεταξύ πολλών άλλων- μάχιμου ρεπόρτερ. Ευτυχώς για τον Σωκράτη δεν θα σταματήσουν να μιλούν ακόμα άνθρωποι που τον γνώρισαν και έχουν να θυμούνται πολλά.

Όσον αφορά τον πολιτικό κόσμο και τον Υπουργό (και τότε και σήμερα) Προστασίας του Πολίτη; Η ειρωνεία ίσως να μην αρκεί για να περιγράψει την ανεπάρκειά τους. Τόσο επί του πρακτέου δηλαδή στην εξιχνίαση του εγκλήματος, όσο και στο επικοινωνιακό κομμάτι. Έτσι, για τους τύπους, διότι: «ο Σωκράτης δεν είχε και δεν έχει ανάγκη από τέτοια».

Η ανάρτηση του Περικλή Γκιόλια

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου, τον υπουργό προστασίας του πολίτη κ. Χρυσοχοΐδη και τον υφυπουργό του κ. Οικονόμου για τον τρόπο που τιμήσαν την μνήμη του Σωκράτη Γκιόλια με τις πολύ σωστές και γεμάτες συναίσθημα δηλώσεις τους.
Τους ευχαριστώ για την δημόσια δέσμευσή τους, να ανασύρουν από το αρχείο τον φάκελο της υπόθεσης του Σωκράτη και να εγγυηθούν την ολοκλήρωση των ερευνών και την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης έστω και τώρα, 11 χρόνια μετά.

Εννοείται ότι δέχομαι τη δημόσια συγγνώμη τους για την κωλυσιεργία και την αμέλεια που επιδείξανε ως φυσικοί προϊστάμενοι κατά την διάρκεια των ερευνών, αμέσως μετά την δολοφονία του Σωκράτη.

Ευχαριστώ επίσης την Πολιτεία και σύσσωμο τον πολιτικό κόσμο για τις ευχές του και τα θερμά τους λόγια. Ακούγονται βάλσαμο στα αυτιά μας.

Μα πάνω από όλα θέλω να ευχαριστήσω την ΕΣΗΕΑ που τιμάει κάθε χρόνο την μνήμη του Σωκράτη με ανακοινώσεις και Δελτία Τύπου για τον 《ήρωα》 δημοσιογράφο. Ήθελα να δηλώσω και εγώ με τη σειρά μου, συμφωνώντας στο ακέραιο μαζί της, πως οι δημοσιογράφοι δεν πτοούνται από απειλές, επιθέσεις και δολοφονίες γιατί ξέρουν καλά ότι η ένωση θα είναι δίπλα τους στα νοσοκομεία και στα νεκροταφεία αν ποτέ προκύψει κάτι…

Θα ήταν παράλειψή μου βέβαια να μην αναφερθώ στα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Ιδιαίτερα σε αυτά που δούλεψε ο Σωκράτης, που τίμησαν εξόχως τη μνήμη του με πολλές και αξιόλογες αναφορές.
Κλείνοντας θα πω, πως θυμίζοντας το γεγονός της δολοφονίας ενός δημοσιογράφου, δεν τιμούν τον ίδιο τον Σωκράτη, ο οποίος δεν είχε και δεν έχει ανάγκη άλλωστε από τέτοια, αλλά τιμούν την ελευθερογνωμία, τη δημοσιογραφία και τη δικαιοσύνη.
Τους ευχαριστώ όλους ξανά!»

Exit mobile version