ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πέθανε η Αμαλία Μεγαπάνου – Η συγγραφέας που «μάγεψε» τους Αμερικάνους

Πέθανε σήμερα Τρίτη (6/2) σε ηλικία 91 ετών η καταξιωμένη συγγραφέας Αμαλία Μεγαπάνου, υπήρξε σύζυγος του Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Πέθανε η Αμαλία Μεγαπάνου - Η συγγραφέας που «μάγεψε» τους Αμερικάνους
Συντάκτης: Αλέξανδρος Κωτάκης Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Πέθανε σήμερα Τρίτη (6/2) σε ηλικία 91 ετών η καταξιωμένη συγγραφέας Αμαλία Μεγαπάνου.

Η Αμαλία Μεγαπάνου υπήρξε σύζυγος του Κωνσταντίνου Καραμανλή άφησε την τελευταία της πνοή. Γεννήθηκε το 1929 στην Αθήνα και ήταν κόρη του Αναστάσιου Κανελλόπουλου, ο οποίος ήταν αδερφός του πολιτικού και ιστορικού Παναγιώτη Κανελλόπουλου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Άδωνις Γεωργιάδης για Τουρκία και καταναλωτική κίνηση (vid)

Η συγγραφέας ταυτίστηκε με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, με τον οποίο παντρεύτηκε το 1951 και χώρισε το 1972, ενώ να αναφέρουμε πως τον ακολούθησε στο Παρίσι όπου και εξορίστηκε το 1963, καθώς διαφωνούσε με το Παλάτι.

Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει στην ότι η επίσκεψή του ζεύγους στον Λευκό Οίκο τον Απρίλιο του 1961, την  περίοδο δηλαδή που την προεδρία είχε αναλάβει ο Τζον Κένεντι. Η αναφορά από τα ξένα ΜΜΕ ήταν εκτενής και ιδιαίτερα θετική.

Ειδικότερα δε σχολιάστηκε η κομψότητα της Αμαλίας Μεγαπάνου, ενώ όταν οι δημοσιογράφοι τη ρώτησαν για τον σύζυγό της, εκείνη αρκέστηκε να πει: «Δεν ασχολούμαι με τη δουλειά του άντρα μου, διότι την κάνει πολύ καλά».

Αφότου χώρισαν εκείνη έφτιαξε και πάλι τη ζωή της, καθώς παντρεύτηκε το 1973 τον μαιευτήρα Επαμεινώνδα Μεγαπάνο, κρατώντας το επίθετό του και χρησιμοποιώντας το κατά την συγγραφική της πορεία.

Συγγραφικό έργο

Exit mobile version