ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πέθανε ο «καλόγερος του λαού» που φρόντιζε ορφανά, φτωχούς και κρατούμενους

Ο παπά - Θανάσης, με το τεράστιο φιλανθρωπικό του έργο, θα λήψει.
Πέθανε ο «καλόγερος του λαού» που φρόντιζε ορφανά, φτωχούς και κρατούμενους

Πέθανε ο «καλόγερος του λαού» – Ο Πατέρας Αθανάσιος Χατζής κοιμήθηκε σε ηλικία 89 χρονών νικημένος από τα πολλά προβλήματα υγείας που τον ταλαιπωρούσαν εδώ και χρόνια ενώ είχε διαγνωσθεί θετικός στον κορονοϊό.

Ο παπά – Θανάσης, με το τεράστιο φιλανθρωπικό του έργο θα λήψει.

Οργάνωσε το μοναστήρι της Ι.Μ. Παναγίας Δουραχάνης και αφιερώθηκε στην προστασία των φτωχών, των ορφανών και των κρατουμένων.

Ο «καλόγερος του λαού» παπά – Θανάσης, αγαπητός, προσεγγίσιμος ακόμα από κόσμο εκτός Εκκλησίας, σε έκανε να νιώθεις οικία δίπλα του.

Ουρές κόσμου συνέρρεαν στο θρυλικό μοναστήρι της Παναγίας Δουραχάνης με σκοπό να μιλήσουν μαζί του, να πάρουν την ευχή του και να βοηθήσουν στο φιλανθρωπικό έργο του παπά – Θανάση.

«Στο δίλημμα, αν θα είμαι κοντά στον κόσμο ή να φύγω σε ησυχαστήριο, υπερίσχυσε η κοινωνική αποστολή. Ήθελα, να έχω τη χαρά της δημιουργίας, να είμαι κοντά στον άνθρωπο, να προσφέρω», έλεγε ο υπερήλικας καλόγερος, πατέρας Αθανάσιος.

Το εγκαταλειμμένο μοναστήρι της Παναγίας της Ντουραχάνης που παραχωρήθηκε στον καλόγερο από βράχια και πέτρες αναστήθηκε στα χέρια του «καλόγερου του λαού».

Ο μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος ανέφερε σε δήλωσή του για την κοίμηση του γέροντα Αθανασίου:

«Ο ιερομόναχος Αθανάσιος Χατζής ήταν ίσως η πιο εμβληματική προσωπικότητα των Ιωαννίνων. Ήταν ένας άνθρωπος που θυσίασε τη ζωή του για τη διακονία του Θεού και τη διακονία των ανθρώπων. Ο πατήρ Αθανάσιος ταύτισε τη ζωή του με την προστασία των φτωχών και ορφανών παιδιών και για μισό αιώνα έκανε τα πάντα για να βοηθήσει αυτά τα παιδιά να μάθουν γράμματα και να ζήσουν με αξιοπρέπεια. Στερήθηκε ο ίδιος, για να βοηθήσει εκείνους που στερούνταν, ώστε να βρουν το δρόμο τους.

Διάλεξε το δρόμο της μοναχικής ησυχίας, αλλά εργάστηκε ακατάπαυστα εν ιερά ανησυχία για να αναπαύσει τις ψυχές των ανθρώπων που κατέφευγαν στο πετραχήλι του και εκείνων που υπήρξαν εμπερίστατοι. Κήρυξε το λόγο του Ευαγγελίου, αλλά κυρίως τον έκανε πράξη! Η αγαπημένη πρότασή του «πίστευε, αγάπα, συγχώρα και προχώρα στη ζωή σου» ήταν πάντοτε η καθημερινή του πρακτική.

Το έργο του τεράστιο, χωρίς προσωπική προβολή και χωρίς τυμπανοκρουσίες. Δίδαξε εν τη πράξει την διακονία του πλησίον, αλλά και την ταπείνωση. Το έργο του αυτό πρέπει να συνεχιστεί, αφού οι ανάγκες που διακόνησε δεν έπαψαν να υπάρχουν.

Με τη βεβαιότητα ότι ευαρέστησε Θεό και ανθρώπους, τον προπέμπουμε στην αιωνιότητα, όπου θα συνεχίσει να διακονεί τον Άνθρωπο με την αγνή προσευχή του. Να είναι η μνήμη του αιωνία και να έχουμε πάντα την ευχή του».

Δείτε στο συγκλονιστικό βίντεο από την εκπομπή, «Ένας Άνθρωπος Ένας Τόπος» τον πατέρα Αθανάσιο να μιλά για τους νέους.

Πόση αγάπη και πόση αλήθεια κρύβεται πίσω από τα λόγια του.

Πέθανε ο «καλόγερος του λαού» που φρόντιζε ορφανά, φτωχούς και κρατούμενους

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Πέθανε ο «καλόγερος του λαού» που φρόντιζε ορφανά, φτωχούς και κρατούμενους», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.