ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πέτσας: «Θα διευρυνθεί το πρόγραμμα Συν-Εργασία»

Για την επανεκκίνηση του ελληνικού τουρισμού, τη στήριξη του τουριστικού κλάδου και το νομοσχέδιο για τις πορείες, μίλησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου. Σχολιάζοντας την ανακοίνωση της λεγόμενης “λευκή λίστας” των χωρών με ελεύθερη είσοδο επισκεπτών στην Ελλάδα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας είπε: «Η...
Πέτσας: «Θα διευρυνθεί το πρόγραμμα Συν-Εργασία»

Για την επανεκκίνηση του ελληνικού τουρισμού, τη στήριξη του τουριστικού κλάδου και το νομοσχέδιο για τις πορείες, μίλησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου.

Σχολιάζοντας την ανακοίνωση της λεγόμενης “λευκή λίστας” των χωρών με ελεύθερη είσοδο επισκεπτών στην Ελλάδα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας είπε: «Η ΕΕ μετά από πολλές συζητήσεις πολλών ημερών καταλήξαμε σε μια κοινή συμφωνία, που περιορίζει τις προσδοκίες που υπήρχαν λίγες ημέρες πριν, καθώς υπάρχει μια λίστα χωρών από τις οποίες θα αποδεχόμαστε επισκέπτες, αλλά βάζουμε αρκετούς περιορισμούς τόσο στα χερσαία σύνορα όσο και σε πτήσεις από χώρες όπως η Σουηδία και το Ηνωμένο Βασίλειο, γιατί δυστυχώς οι επιδημιολογικοί κύκλοι δεν είναι τόσο συγχρονισμένοι όσο θα θέλαμε.

Άρα αυτό περιορίζει τον κύκλο των ανθρώπων που θα δεχθούμε με έναν σαφή οικονομικό αντίκτυπο, αλλά ταυτόχρονα περιορίζει και τον κίνδυνο διασποράς του ιού στη χώρα μας λόγω εισαγόμενων κρουσμάτων.

Θα παρακολουθούμε κάθε 15 ημέρες αυτήν την εξέλιξη, θα επικαιροποιούμε τη λίστα μας και θα δούμε πώς θα προχωρήσουμε το επόμενο διάστημα.

Επειδή όμως φαίνεται πράγματι να ψαλιδίζονται λίγο οι προσδοκίες εμείς είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε, όπως είπε και ο Πρωθυπουργός σήμερα στο υπουργικό συμβούλιο, περισσότερο την οικονομία και τον κόσμο της εργασίας», υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Αναγνώρισε την αγωνία των επαγγελματιών στον τουριστικό κλάδο, που βλέπουν τα εισοδήματά τους να συρρικνώνονται: «Εμείς οφείλουμε να αναπληρώσουμε μέρος του εισοδήματος που θα χαθεί”, είπε ο κ. Πέτσας, προκειμένου να μειώσουμε και την έκταση της ύφεσης.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κλήθηκε, επίσης, να σχολιάσει την γκρίνια που υπάρχει στην αγορά για τις τράπεζες και το πρόγραμμα “Συν-Εργασία».

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:

 

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κοινωνία: ΟΠΕΚΑ: Κτίρια του Δημοσίου δίνονται με αντιπαροχή για δημιουργία κοινωνικών κατοικιών

ΟΠΕΚΑ: Κτίρια του Δημοσίου δίνονται με αντιπαροχή για δημιουργία κοινωνικών κατοικιών

Σε νέα στεγαστική πολιτική προχωρά η κυβέρνηση μέσω του ΟΠΕΚΑ και της Εταιρείας Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤΑΔ), παραχωρώντας δημόσια ακίνητα σε ιδιώτες κατασκευαστές με αντιπαροχή

Κοινωνία
Κοινωνία: «Συστήματα εκτός ελέγχου: AI με δική της βούληση και διαρροή- μαμούθ σε Google, Netflix, Facebook» – Λογισμικό της OpenAI δεν υπάκουσε σε ανθρώπινη εντολή για απενεργοποίηση

«Συστήματα εκτός ελέγχου: AI με δική της βούληση και διαρροή- μαμούθ σε Google, Netflix, Facebook» – Λογισμικό της OpenAI δεν υπάκουσε σε ανθρώπινη εντολή για απενεργοποίηση

Ο Καθηγητής Οικονομίας & Νέων Τεχνολογιών Μάριος Παπαευσταθίου κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για συστήματα τεχνητής νοημοσύνης που εμφανίζουν «κρούσματα» ανεξάρτητης συμπεριφοράς και για την τεράστια διαρροή δεδομένων 184 εκατ. emails και κωδικοί εκτεθειμένοι – Google, Facebook, Netflix και PayPal

Κοινωνία
Ελευθέριος Ανδρώνης: Οι καμπάνες του Σινά ηχούν πένθιμα για την «έρημο» της Ελλάδας

Οι καμπάνες του Σινά ηχούν πένθιμα για την «έρημο» της Ελλάδας

Η επιχείρηση υφαρπαγής του Σινά από την Αίγυπτο, είναι η τιμωρία για όσες φορές δεν σταθήκαμε στο ελληνορθόδοξο ανάστημά μας

Ελευθέριος Ανδρώνης
Κοινωνία: Η Ελλάδα καταστρέφει τα όνειρα των παιδιών και των οικογενειών – 4η η χώρα μας στην ΕΕ στον κίνδυνο παιδικής φτώχειας σύμφωνα με τη Eurostat!

Η Ελλάδα καταστρέφει τα όνειρα των παιδιών και των οικογενειών – 4η η χώρα μας στην ΕΕ στον κίνδυνο παιδικής φτώχειας σύμφωνα με τη Eurostat!

Ακόμα μια στατιστική «βόμβα» που συνδέεται με το δημογραφικό - «Τοξικό» το περιβάλλον για την παιδική ηλικία επί διακυβέρνησης Μητσοτάκη

Κοινωνία
Κοινωνία: Δημογραφικό SOS: Μειώθηκαν κατά 40% τα πρωτάκια σε σχέση με το 2010 – 45.000 λιγότερες οι εγγραφές στην Α’ Δημοτικού!

Δημογραφικό SOS: Μειώθηκαν κατά 40% τα πρωτάκια σε σχέση με το 2010 – 45.000 λιγότερες οι εγγραφές στην Α’ Δημοτικού!

Το μαθητικό δυναμικό μειώνεται με ραγδαίους ρυθμούς - Σοκ προκαλούν για το μέλλον της Ελλάδας τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας

Κοινωνία
Κοινωνία: Στεγαστικό πρόβλημα: Airbnb και ξένες επενδύσεις περιορίζουν τη διαθεσιμότητα των ακίνητων προς πώληση και ενοικίαση

Στεγαστικό πρόβλημα: Airbnb και ξένες επενδύσεις περιορίζουν τη διαθεσιμότητα των ακίνητων προς πώληση και ενοικίαση

Ξένες επενδύσεις και Airbnb περιόρισαν την διαθεσιμότητα των ακίνητων προς πώληση και ενοικίαση.

Κοινωνία
Απόψεις: Μονή Σινά : Η Πίστη δεν δημεύεται

Μονή Σινά : Η Πίστη δεν δημεύεται

Η Μονή Σινά δεν είναι απλώς ένα μοναστήρι. Είναι φάρος Ορθοδοξίας, κιβωτός μνήμης και πίστης, ρίζα του Ελληνισμού στην έρημο. Όσοι απλώνουν χέρι στο Σινά, απλώνουν χέρι στην Ιστορία και στην ψυχή μας. Είναι ώρα ευθύνης, όχι σιωπής. Ο Περικλής Γκιόλιας γραφει για το Σινά που μας καλεί...

Απόψεις
Κοινωνία: ΝΤΡΟΠΗ: Η Μονή Σινά δημεύεται από τους Αιγύπτιους και γίνεται μουσείο – Η εθελόδουλη πολιτική Μητσοτάκη φέρνει αφανισμό της Ελληνορθοδοξίας!

ΝΤΡΟΠΗ: Η Μονή Σινά δημεύεται από τους Αιγύπτιους και γίνεται μουσείο – Η εθελόδουλη πολιτική Μητσοτάκη φέρνει αφανισμό της Ελληνορθοδοξίας!

Οι «Αδελφοί Μουσουλμάνοι» εκμεταλλεύτηκαν τη δειλία της ελληνικής κυβέρνησης - Ανυπεράσπιστα τα ελληνορθόδοξα προσκυνήματα!

Κοινωνία
Κοινωνία: Λάκης Λαζόπουλος: «Η κυβέρνηση ζήτησε από το Mega να με κόψουν – Όποιος τους ενοχλεί, τελειώνει – Δεν θέλουν καμία φωνή»

Λάκης Λαζόπουλος: «Η κυβέρνηση ζήτησε από το Mega να με κόψουν – Όποιος τους ενοχλεί, τελειώνει – Δεν θέλουν καμία φωνή»

«Είναι μεγάλος ο φόβος και δεν υπάρχει ενημέρωση - Όποιος ελέγχει τα ΜΜΕ ελέγχει τον κόσμο. Δεν μπορώ να κατηγορήσω τον κόσμο»

Κοινωνία