ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πολεμικό Ναυτικό: Έγινε θέμα στη Ρωσία η πυραυλική ανάδυση του υποβρύχιου «ΠΙΠΙΝΟΣ»

Στο... σκοτάδι είναι ακόμα η αιτία της ταχύτατης ανάδυσης του υποβρύχιου Type-214 «Πιπίνος» στο Αιγαίο.
Πολεμικό Ναυτικό: Έγινε θέμα στη Ρωσία η πυραυλική ανάδυση του υποβρύχιου «ΠΙΠΙΝΟΣ»

Πολεμικό Ναυτικό: Θέμα το ρωσικό lenta.ru έγινε η «λαχτάρα» που βίωσε το πλήρωμα του υπερσύγχρονου υποβρυχίου «ΠΙΠΙΝΟΣ», στις αρχές Ιουνίου στο Αιγαίο.

Το δημοσίευμα παραπέμπει σε ρεπορτάζ του militaire.gr, το οποίο με τη σειρά του ζητά μια απάντηση από το ΓΕΝ για το τι πήγε στραβά, στην εκκένωση δεξαμενών θαλασσίου έρματος.

Η γρήγορη ανάβαση προκάλεσε αρκετούς τραυματισμούς στο πλήρωμα του υποβρυχίου, με τις πληροφορίες να λένε ότι κάποια στιγμή το υποβρύχιο σήκωσε τη μύτη του 52 μοίρες στον ορίζοντα.

Μάλιστα, όπως έχετε διαβάσει στο Sportime, είχε σοκάρει Αγγλικό πυρηνικό υποβρύχιο, με την τορπίλη του να βυθίζει τις αξιώσεις της Τουρκίας.

Ο «Πιπίνος» ήταν το υποβρύχιο που είχε αποσπάσει τα εύσημα των Συμμάχων, όπως στη συνέχεια και άλλα τύπου 214 Ελληνικά. Στην διασυμμαχική άσκηση Dynamic Manda του 2016, είχε καταφέρει να εξουδετερώσει με εικονική Βρετανικό πυρηνικό υποβρύχιο ενώ το πλήρωμά του πρώτευσε απέναντι σε όλες τις μονάδες που είχαν λάβει μέρος στην άσκηση.

Παράλληλα, ενδεικτικές περιβαλλοντικές δράσεις που αναπτύχθηκαν από το προσωπικό του Υ/Β ΠΙΠΙΝΟΣ ήταν η ορθολογική διαχείριση απορριμμάτων μέσω του συστήματος ανακύκλωσης, η αξιοποίηση στο μέγιστο βαθμό του συστήματος αφαλάτωσης που διαθέτει το Υ/Β, καθώς και η αποφυγή παραγωγής αποβλήτων ελαίων.

Το σίγουρο είναι πάντως πως στο συγκεκριμένο ζήτημα δεν υπάρχει ενδεχόμενο ανθρώπινου λάθους, αντιθέτως η ψύχραιμη αντιμετώπιση του προβλήματος ελαχιστοποίησε τις συνέπειες της «πυραυλικής» ανάδυσης.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Πολεμικό Ναυτικό: Έγινε θέμα στη Ρωσία η πυραυλική ανάδυση του υποβρύχιου «ΠΙΠΙΝΟΣ»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.