ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Σε αυτήν την τραγική δομή θα φιλοξενήσουμε τους πρόσφυγες από την Ουκρανία

Ουκρανοί πρόσφυγες αναμένεται να φιλοξενηθούν στη δομή Σιντικής στις Σέρρες.
Πόλεμος στην Ουκρανία: Σε αυτήν την τραγική δομή θα φιλοξενήσουμε τους πρόσφυγες από την Ουκρανία

Ο Πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται σήμερα για 7η ημέρα και χιλιάδες άνθρωποι έχουν υποχρεωθεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους προκειμένου να σωθούν.

Σήμερα οι δυνάμεις από τη Ρωσία κατέλαβαν τη πόλη Χάρκοβο ενώ συνεχίζεται να πολιορκείται η Μαριούπολη, η οποία αποτελεί πόλη μεγάλης στρατηγικής σημασίας για τους Ρώσους. Μία Ελληνίδα από τη Μαριούπολη μετέφερε τα όσα βιώνει στην πόλη της Ουκρανίας αυτή τη στιγμή συγκλονίζοντας το Πανελλήνιο.

Ο πόλεμος, όπως και κάθε πόλεμος, συνεχίζει να έχει θύματα αυτούς που δε φταίει. Άμαχοι πολίτες έχουν χάσει ήδη τη ζωή τους την ώρα που χιλιάδες Ουκρανοί ψάχνουν καταφύγιο από τους βομβαρδισμούς.

Πολλοί είναι αυτοί που έχουν καταφέρει να δραπετεύσουν από την Ουκρανία με προορισμό κάποια άλλη χώρα της Ευρώπης. Πέρα από τη Μολδαβία, τη Πολωνία και τη Ρουμανία όπου έχουν δεχτεί το μεγαλύτερο μέρος του προσφυγικού κύματος, στην Ελλάδα μέχρι στιγμής έχουν φτάσει περίπου 1840 Ουκρανοί πολίτες.

Μάλιστα σήμερα ξεκίνησε από την Μαριούπολη και κονβόι αυτοκινήτων με Έλληνες πολίτες με στόχο να επαναπατριστούν ασφαλείς.

Πόλεμος στην Ουκρανία: Αυτή είναι η δομή που θα φιλοξενήσει Ουκρανούς πρόσφυγες

Στο πλαίσιο της υποδοχής των Ουκρανών προσφύγων, πρώτο σημείο υποδοχής τους φαίνεται να έχει οριστεί η δομή στο Κλειδί, στο δήμο Σιντικής Σερρών η οποία βρίσκεται μόλις 5 χιλιόμετρα από το συνοριακό σταθμό. Η παραχώρηση της δομής ανακοινώθηκε χτες από το δήμο Σιντικής.

Η συγκεκριμένη δομή αποτελείται από 131 κοντέινερ τα οποία μπορούν να φιλοξενήσουν μέχρι και 750 άτομα. Τα κοντέινερ έχουν χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν και για τη φιλοξενία άλλων προσφύγων και μεταναστών.

Είναι να απορεί κανείς με την ετοιμότητα των Ελληνικών αρχών και της Κυβέρνησης για την φιλοξενία ενός άμαχου πληθυσμού ο οποίος αφού εκδιώχθηκε βίαια από τα σπίτια του, κατέφυγε στην Ελλάδα για να βρει την ασφάλεια αλλά και καλύτερες συνθήκες διαβίωσης.

Από τι φαίνεται λοιπόν, αντί η Κυβέρνηση να έχει προετοιμάσει κάποιο σχέδιο φιλοξενίας και να ανοίξει ξενοδοχεία και υποδομές για άτομα τα οποία μέχρι και πριν 7 μέρες δούλευαν κανονικά στις δουλειές τους, εμείς, ως οι πλέον «ειδικοί» του προσφυγικού, τους παρατάμε σε απαράδεκτες δομές από κοντέινερ.

Ευτυχώς που «είμαστε μαζί τους» και θέλουμε να τους βοηθήσουμε…

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Πόλεμος στην Ουκρανία: Σε αυτήν την τραγική δομή θα φιλοξενήσουμε τους πρόσφυγες από την Ουκρανία», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.