ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πολυτεχνείο: Επεισόδια μετά την πορεία σε Εξάρχεια, Θεσσαλονίκη, Πάτρα

Ένταση και επεισόδια σε Εξάρχεια, Θεσσαλονίκη και Πάτρα μετά το τέλος της πορείας για την 48η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Δεν έλειψε η ένταση από την 48η επέτειο της εξέγερση στο Πολυτεχνείο, καθώς σημειώθηκαν επεισόδια σε Εξάρχεια. Θεσσαλονίκη και Πάτρα.
Συντάκτης: Ιωσήφ Σηφάκης Χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό

Δεν έλειψε η ένταση από την 48η επέτειο της εξέγερσης στο Πολυτεχνείο, καθώς μετά το τέλος της πορείας σημειώθηκαν επεισόδια στα Εξάρχεια, καθώς και σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα.

Σε ό,τι αφορά την Αθήνα υπήρξε μικρής έκτασης ένταση στην πλατεία Στουρνάρη, όπου άτομα πέταξαν πέτρες κατά των αστυνομικών.

Στη Θεσσαλονίκη επικράτησε ένταση έξω από το ΑΠΘ με κουκουλοφόρους να ρίχνουν μολότοφ σε αστυνομικούς. Δυνάμεις των ΜΑΤ έκαναν χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδες κρότου λάμψης, ενώ επιστρατεύτηκε και ο «Αίαντας».

Νωρίτερα, διαδηλωτές έκαψαν την αμερικανική σημαία μπροστά στο προξενείο των ΗΠΑ.

Τέλος, στην Πάτρα τα «αίματα» άρχισαν να «ανάβουν» περίπου στις 19:30 το απόγευμα όταν διαδηλωτές άναψαν καπνογόνα και χτυπούσαν με δοκάρια.

Στο ύψος των Δικαστηρίων στην οδό Γούναρη έριξαν δυναμιτάκια. Ισχυρές δυνάμεις της ΕΛΑΣ παρακολουθούσαν την πορεία με τα ΜΑΤ να βρίσκονται σε απόσταση. Λίγο αργότερα, έπεσαν πέτρες και μολότοφ, με τους αγνώστους να μπαίνουν στους χώρους του Πανεπιστημίου.

Exit mobile version