ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πόση ξεφτίλα πια; Έστησαν ολόκληρο «μεσοανατολικό ζήτημα» για μερικούς μαθητές που απλά θέλησαν να κοινωνήσουν!

Μέχρι που θα φτάσει η κατάντια αυτής της χώρας; Μαθητές δημοτικού στην Κρήτη ένιωσαν μια αγνή ανάγκη να κοινωνήσουν και ο κόσμος γύρισε ανάποδα!
Πόση ξεφτίλα πια; Έστησαν ολόκληρο «μεσοανατολικό ζήτημα» για μερικούς μαθητές που απλά θέλησαν να κοινωνήσουν!

Μαθητές – Κρήτη: Αλγεινή εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως οι γνωστές και μη εξαιρετέες αντιχριστιανικές ιστο – φυλλάδες, μέσα στη μανία που έχουν για να πλήξουν την Ορθοδοξία έχουν αναγάγει σε κάτι περισσότερο από… θανάσιμη απειλή για την υγειονομική ασφάλεια, το θέμα των μαθητών δημοτικού που εκκλησιάστηκαν στη γιορτή των Τριών Ιεραρχών και (μερικοί) κοινώνησαν χωρίς την επίγνωση των γονέων τους.

Μιλάμε για την απόλυτη διαστροφή και παρακμή ενός καταρρέοντος μέρους της κοινωνίας που φτύνει τον εαυτό της και νομίζει πως βρέχει, βασιζόμενη σε υποκριτικούς ηθικισμούς. Τι πιο φυσιολογικό και ευλογημένο από μερικά παιδάκια που ένιωσαν ψυχική ανάγκη να λάβουν το Σώμα και το Αίμα του Χριστού στο τέλος ενός εκκλησιασμού; Τι πιο ασφαλές, τι πιο αγνό και τι πιο αμόλυντο από αυτό;

Ένα μέρος του κόσμου των «μεγάλων» όμως δεν το είδε καθόλου έτσι. Με τη διαρροή της είδησης αμέσως επιστρατεύτηκαν οι γνωστοί λιβελοφόροι που αντί για μελάνη γράφουν με λάσπη: «Κίνδυνος για τη δημόσια υγεία», «απαράδεκτο να μην ενημερωθούν οι γονείς», «να δώσουν εξηγήσεις οι δάσκαλοι» και άλλες τέτοιες ιαχές βλακείας.

Ενώ – άκουσον άκουσον – ο προϊστάμενος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου ζήτησε προκαταρκτική εξέταση (!) για να ερευνηθεί υπό ποιες συνθήκες και με τίνος ευθύνες κοινώνησαν οι μαθητές! Λες και το ότι κοινώνησαν τα παιδιά είναι κάποιο έγκλημα! Εκπαιδευτικοί τραβιούνται να δώσουν καταθέσεις, επειδή οι μαθητές συμμετείχαν στο πολυτιμότερο Μυστήριο της Ορθοδοξίας! Είναι δυνατόν να γίνεται ολόκληρο «μεσοανατολικό ζήτημα» κάτι που κάνουν γενιές και γενιές μαθητών εδώ και δεκαετίες, χωρίς ποτέ να πάθει κανένας τίποτα;

Πόση ξεφτίλα μπορεί να αντέξει αυτό το κράτος πια;

Εδώ έχουμε ολόκληρη πανδημία για 2 χρόνια και κοινωνά ένας μέσος όρος 150.000 ανθρώπων κάθε Κυριακή στους ναούς όλης της χώρας, και δεν έχει βρεθεί ΙΧΝΟΣ διασποράς από τον εκκλησιασμό. Ένα διαρκές θαύμα που κάποιοι το βλέπουν και κάποιοι κάνουν πως δεν το βλέπουν.

Καμία ευθύνη δεν φέρουν οι δάσκαλοι, ούτε οι μαθητές

Όπως λέει το ρεπορτάζ, οι γονείς δεν θεώρησαν αυτονόητο ότι η συγκατάθεση τους για εκκλησιασμό ισοδυναμεί και με συγκατάθεση για μετάληψη των παιδιών. Μα έχουμε τρελαθεί τελείως με αυτά που ακούμε; Η Θεία Μετάληψη ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΠΟΣΠΑΣΤΟ ΜΕΡΟΣ του εκκλησιασμού, υπό την προϋπόθεση πως ο πιστός έχει εξομολογηθεί ή και σε περιπτώσεις παιδιών που ακόμα έχουν αγνή ψυχούλα και ιερό πόθο να κοινωνήσουν. Πάντως στην Εκκλησιαστική πραγματικότητα, δεν είναι άλλο πράγμα ο εκκλησιασμός και άλλο η Θεία Κοινωνία!

Αν κάποιος γονέας δεν το γνωρίζει αυτό, δεν φταίει ούτε ο μαθητής, ούτε ο δάσκαλος, ούτε ο ιερέας, ούτε κανένας. Φταίει ο ίδιος. Εξάλλου μόνο χαρά και αγαλλίαση πρέπει να έχει ένας γονιός για το παιδί του που κοινώνησε (αν αυτό επιθυμούσε η καρδούλα του). Οτιδήποτε άλλο, είναι απλά προβολή (και επιβολή) της απιστίας του γονιού, σε βάρος της θέλησης του παιδιού.

Για να βγάλουν τα αντιχριστιανικά συμπλέγματα τους, κάποιοι υπεύθυνοι, κάποιοι ανεύθυνοι, και κάποιοι ανόητοι, μπλέκουν τα παιδάκια και τους δασκάλους σε έναν κυκεώνα επειδή δεν μπορούν να διαχειριστούν την τρικυμία που βρίσκεται στο κεφάλι τους.

Έκαναν παντιέρα το πιο φυσιολογικό πράγμα του κόσμου, και το ξεχείλωσαν μέχρι εκεί που δεν παίρνει άλλο. Ας σοβαρευτούν επιτέλους οι φορείς της εκπαίδευσης, το υπουργείο και όλοι που μας βγήκαν υπερ – ευαίσθητοι με τη Θεία Κοινωνία. Έχουν σοβαρότερα πράγματα να ασχοληθούν από το να κάνουν τη ζωή – πατίνι σε δασκάλους, επειδή άφησαν μερικά παιδάκια να κοινωνήσουν.

Στέγες καταρρέουν, σοβάδες πέφτουν, σχολεία πλημμυρίζουν, κτιριακά συγκροτήματα κρίνονται ακατάλληλα και λειτουργούν κανονικά. Ας κάνουν προκαταρκτικές για αυτά και ας αφήσουν τα παιδάκια ήσυχα να προσεγγίσουν τον Θεό, αν το λαχταρά η ψυχούλα τους. Εξάλλου μεγαλύτερη ασφάλεια από όση υπάρχει στην Εκκλησία και στη Θεία Κοινωνία, δεν πρόκειται να συναντήσουν οι μαθητές πουθενά αλλού.

Παντελής Λαμψιώτης

Μέλος της συντακτικής ομάδας του Sportime.GR.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κοινωνία: Τέμπη: Πέταξαν εκτός υπόθεσης ιατροδικαστή που είχε καταγγείλει ότι δεν έγιναν τοξικολογικές εξετάσεις στα θύματα

Τέμπη: Πέταξαν εκτός υπόθεσης ιατροδικαστή που είχε καταγγείλει ότι δεν έγιναν τοξικολογικές εξετάσεις στα θύματα

Η Αποστολία Ακριβούση είχε επικρίνει τη μη τήρηση ευρωπαϊκών πρωτοκόλλων και την παράλειψη τοξικολογικών εξετάσεων από τους επτά ιατροδικαστές

Κοινωνία
Κοινωνία: Γροθιά στο στομάχι η συνέντευξη του Γιάννη – Βασίλη Γιαϊλαλί: «Δέχθηκα πισώπλατη μαχαιριά από το ελληνικό κράτος – Ευχαριστώ τους Έλληνες πατριώτες που με αγκάλιασαν»

Γροθιά στο στομάχι η συνέντευξη του Γιάννη – Βασίλη Γιαϊλαλί: «Δέχθηκα πισώπλατη μαχαιριά από το ελληνικό κράτος – Ευχαριστώ τους Έλληνες πατριώτες που με αγκάλιασαν»

Ο Έλληνας Πόντιος που κινδυνεύει με απέλαση με απόφαση Πλεύρη, στέλνει κραυγή απόγνωσης - «Οι Τούρκοι θα με βασανίσουν και θα με σκοτώσουν αν το ελληνικό κράτος με στείλει πίσω»

Κοινωνία
Κοινωνία: Κυριάκος Μητσοτάκης: Διπλωματικό φιάσκο στην Άγκυρα με δήλωση ντροπής για «παρακαταθήκη» του σφαγέα Κεμάλ Ατατούρκ!

Κυριάκος Μητσοτάκης: Διπλωματικό φιάσκο στην Άγκυρα με δήλωση ντροπής για «παρακαταθήκη» του σφαγέα Κεμάλ Ατατούρκ!

Αδιανόητο - Για πρώτη φορά στην ιστορία Έλληνας πρωθυπουργός μιλά επαινετικά για τον γενοκτόνο των Ελλήνων Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ

Κοινωνία
Κοινωνία: Παύλος Μαρινάκης: «Πυρά» από Liberation και Deutsche Welle για τις νομικές απειλές που εκτόξευσε σε Έλληνα δημοσιογράφο

Παύλος Μαρινάκης: «Πυρά» από Liberation και Deutsche Welle για τις νομικές απειλές που εκτόξευσε σε Έλληνα δημοσιογράφο

Ο δημοσιογραφικός κόσμος της Ευρώπης έφριξε με την αντιθεσμική συμπεριφορά του Παύλου Μαρινάκη - Εκφοβισμός «στη χώρα της δημοκρατίας»

Κοινωνία
Κοινωνία: Συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν: Τουρκική πρόκληση με το «καλημέρα» – Έστειλαν τον υπουργό… Τουρισμού να υποδεχθεί τον Μητσοτάκη

Συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν: Τουρκική πρόκληση με το «καλημέρα» – Έστειλαν τον υπουργό… Τουρισμού να υποδεχθεί τον Μητσοτάκη

Οι αλλεπάλληλες υποχωρήσεις έφεραν μοιραία απαξίωση - Ανεπίτρεπτη μεταχείριση της ελληνικής κυβέρνησης από τους Τούρκους

Κοινωνία
Ελευθέριος Ανδρώνης: Εθνική ξεφτίλα! – Ο Πλεύρης παραδίδει έναν Πόντιο αγωνιστή στα νύχια της Τουρκίας – Διώκεται γιατί καταγγέλλει τα εγκλήματα των Τούρκων!

Εθνική ξεφτίλα! – Ο Πλεύρης παραδίδει έναν Πόντιο αγωνιστή στα νύχια της Τουρκίας – Διώκεται γιατί καταγγέλλει τα εγκλήματα των Τούρκων!

Ένας περήφανος Πόντιος που έμαθε τις ελληνικές ρίζες του και υπέστη ανελέητες διώξεις από τους Τούρκους, κινδυνεύει να εκδοθεί στο καθεστώς Ερντογάν με τη συμβολή της Ελλάδας!

Ελευθέριος Ανδρώνης
Κοινωνία: ΕΛΤΑ: Με τη μέθοδο του «σαλαμιού» προχωρά η διάλυση τους – Λουκέτο σε 11 υποκαταστήματα της περιφέρειας

ΕΛΤΑ: Με τη μέθοδο του «σαλαμιού» προχωρά η διάλυση τους – Λουκέτο σε 11 υποκαταστήματα της περιφέρειας

Η κυβέρνηση παραμένει πιστή στο σχέδιο «ξεπουλήματος» και απονεκρώνει την περιφέρεια, χρυσώνοντας το χάπι με εναλλακτικές «λύσεις»

Κοινωνία
Κοινωνία: Πάνος Ρούτσι: Σοβαρή καταγγελία για «μπράβους» και ψυχολογική βία στους συγγενείς στη δίκη για τα περιβόητα βίντεο

Πάνος Ρούτσι: Σοβαρή καταγγελία για «μπράβους» και ψυχολογική βία στους συγγενείς στη δίκη για τα περιβόητα βίντεο

Ο Πάνος Ρούτσι περιέγραψε μια εξοργιστική συμπεριφορά από τους αντίδικους, με ειρωνείες και χλευασμούς ακόμα και από άγνωστα άτομα

Κοινωνία
Κοινωνία: Η Κομισιόν δεν σταματά να προωθεί τα έντομα στη διατροφή παρά την αποστροφή των πολιτών – Σε ποια προϊόντα ενσωματώνονται

Η Κομισιόν δεν σταματά να προωθεί τα έντομα στη διατροφή παρά την αποστροφή των πολιτών – Σε ποια προϊόντα ενσωματώνονται

Επεξεργασμένες μορφές εντόμων ήδη φτάνουν στο πιάτο ανυποψίαστων πολιτών - Η Κομισιόν στηρίζει σθεναρά την αποκρουστική διατροφική ατζέντα

Κοινωνία