ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Power Pass: Στο gov.gr η αίτηση – Πότε θα γίνουν οι πληρωμές – Προσοχή σε αυτά τα στοιχεία

Από σήμερα, Παρασκευή 17 Ιουνίου η πλατφόρμα των αιτήσεων για το Power Pass τίθεται σε λειτουργία.
Power Pass: Στο gov.gr η αίτηση – Πότε θα γίνουν οι πληρωμές – Προσοχή σε αυτά τα στοιχεία

Οι αιτήσεις για το Power Pass, την επιδότηση του ηλεκτρικού ρεύματος από την Κυβέρνηση ξεκινάνε από σήμερα μετά το μεσημέρι στην ειδική πλατφόρμα του gov.gr σύμφωνα με τον ΓΓ Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης Δ. Αναγνωστόπουλο.

H πλατφόρμα αναμένεται να ανοίξει περίπου στις 6 με 7 το απόγευμα. Οι δικαιούχοι είναι πάνω από 6 εκατομμύρια με τις αιτήσεις να έχουν χρονικό περιθώριο μέχρι το τέλος του Ιουνίου.

Βάση για τις αιτήσεις των 600 ευρώ είναι ο ΑΦΜ ο οποίος ορίζει την ημερομηνία της αίτησης του κάθε δικαιούχου.

Προσοχή πρέπει να υπάρξει σχετικά με ποιους λογαριασμούς αφορά η επιδότηση ρεύματος με αυτό που έχει σημασία να είναι η ημερομηνία έκδοσης του λογαριασμού και όχι της περιόδου κατανάλωσης.

Ό,τι εκδίδεται μετά τον Μάιο, ακόμη και αν εμπεριέχει μέσα το «καυτό τετράμηνο» των αυξήσεων στους λογαριασμούς ρεύματος, βρίσκεται εκτός του επιδόματος.

Ακόμη, όσοι υποβάλουν για πρώτη φορά δήλωση θα πρέπει πριν υποβάλλουν την αίτηση για το επίδομα να έχουν υποβάλει τη φορολογική τους δήλωση συμπληρώνοντας σωστά όλα τα πεδία του Πίνακα 5 του εντύπου Ε1 φορολογικής δήλωσης τα οποία αφορούν την κύρια κατοικία τους.

Αναφορικά με όσους έχουν παιδιά που σπουδάζουν στη χώρα και δε μένουν στην κύρια κατοικία αλλά νοικιάζουν κατοικία πρέπει να έχουν υποβάλει φορολογική δήλωση για το έτος 2021 και να έχουν διευκρινίσει το ενοίκιο που πλήρωσαν για το παιδί τους.

Update: Η πλατφόρμα έχει ανοίξει και είναι διαθέσιμη εδώ https://vouchers.gov.gr/powerpass

Power Pass: Τότε γίνονται οι πληρωμές 

Μπορεί μέχρι και ο Χρήστος Σταϊκούρας να παραδέχτηκε ότι οι συγκεκριμένες επιδοτήσεις είναι «ψίχουλα» μπροστά στις πραγματικές ανάγκες των πολιτών ωστόσο οι αιτήσεις αναμένεται να ξεπεράσουν κάθε προηγούμενο για το οικονομικό βοήθημα.

Οι πληρωμές θα πραγματοποιηθούν μετά την υποβολή της αίτησης και την ολοκλήρωση της εξέτασης της. Το ποσό θα μπει στον λογαριασμό που έχει δηλώσει κάθε δικαιούχος στην αίτηση.

Τα χρήματα θα μπαίνουν σταδιακά από τις αρχές του Ιουλίου σύμφωνα με το Υπουργείο Οικονομικών. Η ημερομηνία καταβολής του θα γίνεται ανάλογα με την ημερομηνία της αίτησης.

Κάθε δικαιούχος θα λαμβάνει ειδοποίηση στο e-mail του για την καταχώρηση των χρημάτων ή σε περίπτωση απόρριψης της αίτησης σχετική ενημέρωση.

Διαβάστε επίσης:

Power Pass: Εδώ μπαίνετε στο gov.gr για να κάνετε την αίτηση – Τι να προσέξετε

Ποιοι λάδωναν τον Γιώργο Τράγκα με χρήματα και σπίτια 

Efood: Θα σταματήσει να λειτουργεί το μεσημέρι – Τι έχει συμβεί

Σασμός: Δολοφονίες και φινάλε που στάζει αίμα

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Power Pass: Στο gov.gr η αίτηση – Πότε θα γίνουν οι πληρωμές – Προσοχή σε αυτά τα στοιχεία», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.