ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρόεδρος ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ: Μαύρες προβλέψεις για «δελτίο» στο ρεύμα και τακτικές διακοπές τον χειμώνα!

Σε δυσοίωνες εκτιμήσεις για την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος τον ερχόμενο χειμώνα, προέβη ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, Γιώργος Αδαμίδης.
Πρόεδρος ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ: Μαύρες προβλέψεις για «δελτίο» στο ρεύμα και τακτικές διακοπές τον χειμώνα!

ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ: Mε τις τιμές στα ράφια των σούπερ μάρκετ να μεταβάλλονται προς τα πάνω κάθε λίγο και λιγάκι, τον πληθωρισμό να θεριεύει, τα νοικοκυριά να αναγκάζονται να «ματώσουν» για να εξασφαλίσουν τρόφιμα, καύσιμα και θέρμανση, και την κυβέρνηση να μην μειώνει τους κρατικούς φόρους και να συνεχίζει να ακολουθεί τον «χορό» των ολιγοπώλιων που πλουτίζουν από την κρίση, το μόνο που «έλειπε» από τους πολίτες είναι οι περικοπές ρεύματος και τα άτυπα «δελτία» που εάν και εφόσον έρθουν, θα καταδικάσουν σε απόλυτο βαθμό τη χώρα σε συνθήκες «κατοχής».

Κι όμως ο κίνδυνος του να βρεθεί η χώρα σε ενεργειακό «μεσαίωνα» είναι απολύτως ορατός και πιθανός. Για το ενδεχόμενο των τακτών blackout προειδοποιούν τα συνδικαλιστικά όργανα της ΔΕΗ, αφού ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ Γιώργος Αδαμίδης, μίλησε σε εκπομπή του ΑΝΤ1 και εκτίμησε πως τον επερχόμενο χειμώνα ίσως να έχουμε ακόμα και «τεχνητές» διακοπές ρεύματος!

Ο κ. Αδαμίδης ανέφερε ότι αυτές οι διακοπές θα σημειωθούν «με δεδομένη και την τελευταία ανακοίνωση της Κομισιόν για εθελοντική μείωση, αν όχι 10% – άλλα 5%, σε ώρες αιχμής για ένα τρίμηνο», κάτι που όπως ο ίδιος σχολίασε, ουσιαστικά σημαίνει «δελτίο» στο ρεύμα.

Συνεχίζοντας την εκτίμηση του ο κ. Αδαμίδης, πρόσθεσε ότι «αν δεν πάμε στη μείωση της κατανάλωσης, τότε θα έχουμε προγραμματισμένες περικοπές ρεύματος, προκειμένου να μην πέσει το σύστημα, δηλαδή να μην έχουμε μπλακάουτ σε πολλές περιοχές της χώρας. […] Ο καταναλωτής θα ξέρει ότι κάποιες στιγμές της ημέρας, ανά μισή ή μία ώρα, μπορεί μία περιοχή να μην έχει ρεύμα και μετά να πάμε σε άλλη».

Αν στις παραπάνω δυσοίωνες εκτιμήσεις προσθέσουμε και το άρθρο του Reuters που προειδοποιεί για κίνδυνο μπλακ άουτ στα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας σε όλη την Ευρώπη, καταλαβαίνει κανείς σε τι καταστάσεις υπάρχει πιθανότητα να βρεθούν οι ευρωπαϊκές χώρες, λόγω της αυτοκτονικής πολιτικής των Βρυξελλών, που παγιδεύει τους λαούς της Ευρώπης ολοένα και περισσότερο στην διελκυστίνδα μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας.

Και την ώρα που οι προβλέψεις για τον χειμώνα είναι – στην καλύτερη περίπτωση – ανησυχητικές και στην χειρότερη εφιαλτικές, το μόνο οριζόντιο μέτρο που έχει λάβει η κυβέρνηση ως τώρα για να καταπολεμήσει την ακρίβεια είναι το πλαφόν στα καυσόξυλα και τα πέλλετ, και ακόμα και αυτό αποφασίστηκε καθυστερημένα!

Και όλα αυτά συμβαίνουν την ώρα που ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης προειδοποίησε  για νέα έκρηξη τιμών τον Οκτώβριο, ρίχνοντας – όπως συνήθως – όλες τις ευθύνες στην Ρωσία «και λέγοντας πως «έχουμε τον μεγαλύτερο παγκόσμιο πληθωριστικό κύκλο από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Μην περιμένετε με έναν μαγικό τρόπο να μην υπάρχουν αυξήσεις».

Ενώ για άλλη μια φορά απέρριψε το αίτημα για μείωση του ΦΠΑ, λέγοντας πως κάτι τέτοιο θα… διακινδύνευε την δημοσιονομική σταθερότητα της χώρας.

Η απάντηση της κυβέρνησης στις δοκιμασίες του λαού όσον αφορά τα τρόφιμα είναι οι πολίτες να κρατούν… μικρότερο καλάθι στο σούπερ μάρκετ (το είχε πει ο Στέλιος Πέτσας) και όσον αφορά την ενέργεια οι πολίτες να μετρούν τα λεπτά που έχουν ανοιχτό το φως και να κάνουν τον σταυρό τους όταν πλησιάζουν τον πίνακα για να ανάψουν τον θερμοσίφωνα…

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ηλεκτρονική έκδοση: e-sportime (15/6) : Ημέρα του Πατέρα – Για τους μπαμπάδες… Και τους μπαμπάδες που δεν έχουν να τους πουν Χρόνια Πολλά…

e-sportime (15/6) : Ημέρα του Πατέρα – Για τους μπαμπάδες… Και τους μπαμπάδες που δεν έχουν να τους πουν Χρόνια Πολλά…

Μια σκέψη, μια αγκαλιά, ένα μεγάλο ευχαριστώ στους μπαμπάδες που έχασαν, που άντεξαν, που μάτωσαν. Και συνεχίζουν να παλεύουν για το φως. Για τη μνήμη, για τη ζωή, για το δίκιο.

Ηλεκτρονική έκδοση
Κοινωνία: Ο Γιάννης Μπέζος λέει φοβερή ιστορία για την διαφορά Μπιθικώτση – Θεοδωράκη

Ο Γιάννης Μπέζος λέει φοβερή ιστορία για την διαφορά Μπιθικώτση – Θεοδωράκη

Το αστείο περιστατικό που ανέφερε ο Γιάννης Μπέζος για Θεοδωράκη και Μπιθικώτση.

Κοινωνία
Κοινωνία: Ο Βαρδινογιάννης και το πρώτο υδρογονάδικο στους Αγίους Θεοδώρους: Η Ελλάδα στο δρόμο της πράσινης μετάβασης

Ο Βαρδινογιάννης και το πρώτο υδρογονάδικο στους Αγίους Θεοδώρους: Η Ελλάδα στο δρόμο της πράσινης μετάβασης

Η κίνηση υποστηρίζεται από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Connecting Europe Facility και τη συνεργασία με τον Δήμο Λουτρακίου.

Κοινωνία
Κοινωνία: Ο κόσμος (κυριολεκτικά) καίγεται κι εμείς ασχολούμαστε με τις… γόβες του Μπισμπίκη

Ο κόσμος (κυριολεκτικά) καίγεται κι εμείς ασχολούμαστε με τις… γόβες του Μπισμπίκη

Μια κιτς φωτογράφηση που κανένας δεν χρειαζόταν - Το woke κατεστημένο ακολουθεί τον χαβά του, ενώ διανύουμε συνταρακτικές μέρες

Κοινωνία
Κόσμος: Τραμπ προς Ιράν μετά την επίθεση του Ισραήλ: «Κάντε συμφωνία για τα πυρηνικά πριν να είναι πολύ αργά» – Τι δείχνει η στάση των ΗΠΑ για την κλιμάκωση

Τραμπ προς Ιράν μετά την επίθεση του Ισραήλ: «Κάντε συμφωνία για τα πυρηνικά πριν να είναι πολύ αργά» – Τι δείχνει η στάση των ΗΠΑ για την κλιμάκωση

Ο Τραμπ προειδοποιεί το Ιράν ότι οι επόμενες ισραηλινές επιθέσεις θα είναι πολύ πιο βάναυσες - Τα τετελεσμένα του Ισραήλ υποβαθμίζουν το κύρος των ΗΠΑ στον Κόλπο

Κόσμος
Κοινωνία: Σφοδρά πυρά του ρωσικού Τύπου για Κυριάκο Μητσοτάκη: «Λειτουργεί χωρίς λογική ενώ η Ελλάδα είναι χρεωμένη μέχρι τα αυτιά»

Σφοδρά πυρά του ρωσικού Τύπου για Κυριάκο Μητσοτάκη: «Λειτουργεί χωρίς λογική ενώ η Ελλάδα είναι χρεωμένη μέχρι τα αυτιά»

«Η Ελλάδα διεκδικεί πράγματα στην Ουκρανία που είναι πάνω από τις δυνάμεις της» σημειώνει σε άρθρο της ρωσίδα αναλύτρια

Κοινωνία
Κοινωνία: «Φουρτούνες» στο Μαξίμου προκάλεσαν τα πυρά Βαληνάκη για τις υποχωρήσεις στα θαλάσσια πάρκα στο Αιγαίο

«Φουρτούνες» στο Μαξίμου προκάλεσαν τα πυρά Βαληνάκη για τις υποχωρήσεις στα θαλάσσια πάρκα στο Αιγαίο

Για «διπλή υποχώρηση» Μητσοτάκη στο Αιγαίο έκανε λόγο ο Γιάννης Βαληνάκης, καταγγέλλοντας τα 6 ν.μ και την εξαίρεση των Δωδεκανήσων

Κοινωνία
Κοινωνία: Γκόγκα Λεβιάν: Υπόδειγμα ηρωισμού και μεγαλοψυχίας έγινε ο Αλβανός που βούτηξε για να σώσει τα παιδιά στον ποταμό Άραχθο

Γκόγκα Λεβιάν: Υπόδειγμα ηρωισμού και μεγαλοψυχίας έγινε ο Αλβανός που βούτηξε για να σώσει τα παιδιά στον ποταμό Άραχθο

Ο Γκόγκα έδωσε ευκαιρία στα 2 παιδιά να παλέψουν για τη ζωή τους - «Είμαι ξένος, αλλά είμαι άνθρωπος. Έκανα αυτό που θα έκανε κάθε πατέρας»

Κοινωνία
Ελευθέριος Ανδρώνης: Ανελέητοι διωγμοί και ένοχη σιωπή: Έρευνα αποδεικνύει ότι ο Χριστιανισμός είναι η πιο άγρια διωκόμενη πίστη σε όλο τον κόσμο

Ανελέητοι διωγμοί και ένοχη σιωπή: Έρευνα αποδεικνύει ότι ο Χριστιανισμός είναι η πιο άγρια διωκόμενη πίστη σε όλο τον κόσμο

Κανένας δεν μιλά γι' αυτό το έγκλημα - Περισσότεροι από 380 εκατομμύρια χριστιανών παγκοσμίως αντιμετωπίζουν διακρίσεις και διώξεις για την πίστη τους

Ελευθέριος Ανδρώνης