ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προσοχή – Σημαντική εξέλιξη: Τέλος στη φραγή κλήσεων λόγω οφειλών

Η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων προέβη σε μία σημαντική αλλαγή κανονισμού που αφορά στους καταναλωτές.
Προσοχή – Σημαντική εξέλιξη: Τέλος στη φραγή κλήσεων λόγω οφειλών

ΕΕΤΤ: Η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων προέβη σε μία σημαντική αλλαγή κανονισμού που αφορά στους καταναλωτές.

Μεταξύ άλλων, οι πάροχοι στην κινητή τηλεφωνία δεν θα μπορούν πλέον να βάζουν φραγή στις εισερχόμενες κλήσεις των συνδρομητών τους λόγω οφειλών.

Ειδικότερα ο νέος Κανονισμός της ΕΕΤΤ επιφέρει αλλαγές στις συμβάσεις των παρόχων με τους καταναλωτές και επιβάλλει στους παρόχους, μεταξύ άλλων, τις ακόλουθες υποχρεώσεις:

* Να παρέχουν ένα ελάχιστο επίπεδο υπηρεσίας στον συνδρομητή σε περίπτωση προσωρινής ή μόνιμης διακοπής υπηρεσιών λόγω οφειλών, όπως λήψη εισερχόμενων κλήσεων, πραγματοποίηση εξερχόμενων κλήσεων που δεν συνεπάγονται χρέωση για τον συνδρομητή, πρόσβαση στο Διαδίκτυο με ταχύτητα τουλάχιστον 256 Κbps ή πρόσβαση κατ’ ελάχιστον στις ιστοσελίδες gov.gr, της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας και της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

* Να προειδοποιούν τον συνδρομητή για την επικείμενη λήξη της σύμβασής του το αργότερο δύο μήνες πριν την λήξη αυτής, ενώ τον συνδρομητή καρτοκινητής, 15 ημέρες πριν την λήξη της προπληρωμένης αξίας υπηρεσιών.

* Να μην προβαίνουν σε αύξηση του παγίου σε σύμβαση ορισμένου χρόνου, με μόνη εξαίρεση την περίπτωση τεχνολογικών αλλαγών στο δίκτυο. Σε αυτή την περίπτωση, ο συνδρομητής διατηρεί το δικαίωμα να καταγγείλει αζημίως τη σύμβαση λόγω της συγκεκριμένης αύξησης. Αντίθετα, ο συνδρομητής δεν έχει δικαίωμα καταγγελίας, αν οι προτεινόμενες αλλαγές στην σύμβασή του δεν έχουν αρνητικό αντίκτυπο σε αυτόν.

* Να παρέχουν συμβουλές στον συνδρομητή για καλύτερα τρέχοντα τιμολόγια, σε σχέση με τις παρεχόμενες υπηρεσίες που λαμβάνει, τουλάχιστον ένα μήνα πριν την λήξη της σύμβασής του.

* Να ενημερώνουν τον συνδρομητή υπηρεσιών σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, όταν υπάρχει υπέρβαση της κατανάλωσης του προγράμματός του (στο 80% και στο 100% της κατανάλωσης).

* Να αναφέρουν στην σύνοψη της σύμβασης πληροφορίες σχετικά με τα κύρια προϊόντα και τις υπηρεσίες για τους τελικούς χρήστες με αναπηρία (π.χ. ταχύτητες της υπηρεσίας πρόσβασης στο Διαδίκτυο).

Επιπλέον, με τον Νέο Κανονισμό Γενικών Αδειών:
* Απλοποιείται η διαδικασία υπολογισμού του τέλους πρόωρης διακοπής, στην περίπτωση που ο συνδρομητής διακόψει τη σύμβασή του πριν την παρέλευση του ορισμένου χρόνου του συμβολαίου του.

* Μειώνεται το ελάχιστο όριο, που ο πάροχος υποχρεούται, κατόπιν εντολής του συνδρομητή, να διακόπτει την παροχή υπηρεσιών, όταν διαπιστώνει ότι η χρέωση του συνδρομητή υπερβεί το όριο αυτό. Το νέο όριο ορίζεται στα 100 ευρώ για μηνιαίο κύκλο τιμολόγησης και στα 200 ευρώ για διμηνιαίο κύκλο τιμολόγησης, από 150 ευρώ και 300 ευρώ που ίσχυαν αντίστοιχα.

* Εάν ο συνδρομητής λαμβάνει δέσμη υπηρεσιών από έναν πάροχο και θέλει να καταγγείλει μία υπηρεσία της δέσμης πριν από τη λήξη της συμφωνημένης διάρκειας της σύμβασης, για λόγους αδυναμίας συμμόρφωσης με τη σύμβαση ή αδυναμίας παροχής της υπηρεσίας, τότε μπορεί να καταγγείλει αζημίως το σύνολο υπηρεσιών της δέσμης.

Σημειώνεται ότι οι διατάξεις του νέου Κανονισμού θα τεθούν σε ισχύ σταδιακά, ενώ θα είναι όλες σε πλήρη ισχύ σε εννέα μήνες από τη δημοσίευση του Κανονισμού στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Παπαγιαννέικα: Νέα μεγάλη αναζωπύρωση – Απειλούνται σπίτια

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ελευθέριος Ανδρώνης: Το βάραθρο του θανάτου άνοιξε στη Μ.Βρετανία: Νέος νόμος – ΤΕΡΑΣ επιτρέπει τις εκτρώσεις και μετά τις 24 εβδομάδες!

Το βάραθρο του θανάτου άνοιξε στη Μ.Βρετανία: Νέος νόμος – ΤΕΡΑΣ επιτρέπει τις εκτρώσεις και μετά τις 24 εβδομάδες!

Κτηνωδία χωρίς σταματημό - Η Βουλή των Κοινοτήτων στο Η.Β αποποινικοποίησε τον φόνο μωρών, ακόμα και στην πιο προχωρημένη ανάπτυξη!

Ελευθέριος Ανδρώνης
Κοινωνία: Χίος: Οργή και θλίψη για την καταστροφή – Κρανίου τόπος το κεντρικό τμήμα του νησιού – Συγκλονίζουν τα πλάνα από drone (vid)

Χίος: Οργή και θλίψη για την καταστροφή – Κρανίου τόπος το κεντρικό τμήμα του νησιού – Συγκλονίζουν τα πλάνα από drone (vid)

Συγκλονιστικά πλάνα από αέρος αποκαλύπτουν το τεράστιο μέγεθος της καταστροφής - Στάχτη έγινε σχεδόν το 1/3 του νησιού

Κοινωνία
Κοινωνία: Σύνοδος του ΝΑΤΟ: Μια φωτογραφία 1000 λέξεις – Ο Ερντογάν φιγουράρει δίπλα στον Τραμπ και ο Μητσοτάκης «εξόριστος» πίσω στη γωνία!

Σύνοδος του ΝΑΤΟ: Μια φωτογραφία 1000 λέξεις – Ο Ερντογάν φιγουράρει δίπλα στον Τραμπ και ο Μητσοτάκης «εξόριστος» πίσω στη γωνία!

Σε διεθνή δυσμένεια έχει φέρει τη χώρα μας ο Μητσοτάκης - Τέλος στο παραμύθι της δήθεν... απομονωμένης Τουρκίας - Ο Ερντογάν κάθισε ακόμα και στο ίδιο τραπέζι με τον Τραμπ

Κοινωνία
Κοινωνία: Πανελλαδικές 2025: Πότε και τι ώρα θα βγουν τα αποτελέσματα

Πανελλαδικές 2025: Πότε και τι ώρα θα βγουν τα αποτελέσματα

Οι υποψήφιοι θα μπορούν να ενημερωθούν άμεσα και με SMS.

Κοινωνία
Κοινωνία: Λίνα Μενδώνη: Όταν η Εθνική Πινακοθήκη γίνεται βιτρίνα βλασφημίας και ρουσφετιού – Ο πολιτισμός δεν είναι λάφυρο

Λίνα Μενδώνη: Όταν η Εθνική Πινακοθήκη γίνεται βιτρίνα βλασφημίας και ρουσφετιού – Ο πολιτισμός δεν είναι λάφυρο

Όταν ο μόνος πραγματικός βανδαλισμός ήταν αυτός που επιτράπηκε επί των ημερών της.

Κοινωνία
Κοινωνία: Δραματική έκκληση των Ρωμιών της Συρίας προς την ελληνική κυβέρνηση: «Ζητήστε επείγουσα συνεδρίαση του ΟΗΕ για τους διωγμούς των Σύριων Χριστιανών»

Δραματική έκκληση των Ρωμιών της Συρίας προς την ελληνική κυβέρνηση: «Ζητήστε επείγουσα συνεδρίαση του ΟΗΕ για τους διωγμούς των Σύριων Χριστιανών»

«Δεν ζητάμε χρήματα ή βίζες. Ζητάμε να χρησιμοποιήσει η Ελλάδα τη διπλωματική της φωνή», γράφουν σε δραματικό τόνο οι εκπρόσωποι της μειονότητας σε ανάρτησή τους

Κοινωνία
Κοινωνία: Οι χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες που έρχονται στην Κρήτη θα πάνε πίσω στη Λιβύη;

Οι χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες που έρχονται στην Κρήτη θα πάνε πίσω στη Λιβύη;

Η Λιβύη είναι η χώρα από την οποία ξεκινούν τα περισσότερα δρομολόγια.

Κοινωνία
Κοινωνία: Θυμάστε το μικρούλι γιο του Πάγκαλου; Μεγάλωσε και θέλει να γίνει βουλευτής – Πού θα είναι υποψήφιος

Θυμάστε το μικρούλι γιο του Πάγκαλου; Μεγάλωσε και θέλει να γίνει βουλευτής – Πού θα είναι υποψήφιος

Από το «πολιτικό μπαλκόνι» του ΠΑΣΟΚ στη νέα γενιά της ΝΔ.

Κοινωνία
Κοινωνία: Φωτιά στη Χίο: Για άλλη μια φορά έδρασαν ανενόχλητοι οι εμπρηστές – Εγκληματική ενέργεια «βλέπουν» οι Αρχές – Σχετίζεται με τις εξορύξεις αντιμονίου;

Φωτιά στη Χίο: Για άλλη μια φορά έδρασαν ανενόχλητοι οι εμπρηστές – Εγκληματική ενέργεια «βλέπουν» οι Αρχές – Σχετίζεται με τις εξορύξεις αντιμονίου;

Ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας και ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου μιλούν ξεκάθαρα για εμπρησμούς - Ύποπτες «συμπτώσεις» με τις περιοχές που ξέσπασαν τα μέτωπα

Κοινωνία