ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρωτεργάτης στέρησης ελευθεριών ο Μητσοτάκης: Ζητά να ταξιδεύουν μόνο με 3η δόση οι άνω των 60!

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε επιστολή στην Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν, ζητώντας να θεσπιστεί απαγόρευση ταξιδιών εντός ΕΕ, για όσους πολίτες άνω των 60 δεν έχουν λάβει την τρίτη δόση!

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε επιστολή στην Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν, ζητώντας να θεσπιστεί απαγόρευση ταξιδιών εντός ΕΕ, για όσους πολίτες άνω των 60 δεν έχουν λάβει την τρίτη δόση!
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε επιστολή στη Κομισιόν, ζητώντας να θεσπιστεί ως προϋπόθεση η τρίτη δόση, για να μπορεί να ταξιδέψει εντός ΕΕ κάθε πολίτης άνω των 60 ετών.
Συντάκτης: Παντελής Λαμψιώτης Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Πρωτεργάτης και εμπνευστής στην απάνθρωπη στέρηση ελευθεριών στις χώρες της ΕΕ, εξακολουθεί να είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Αφού μέσω επιστολής του, ζητάει από την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν, να απαγορεύσει τη δυνατότητα να ταξιδεύουν εντός ΕΕ οι πολίτες άνω των 60 ετών, αν δεν έχουν πραγματοποιήσει την τρίτη δόση!

Ο πρωθυπουργός μάλιστα «πιέζει» με τον τρόπο του την Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν, λέγοντας πως «δεν πρέπει να χαθεί χρόνος» στο να θεσπιστεί αυτό το μέτρο ώστε «να προστατευτούν οι πιο ευάλωτοι από τους πολίτες μας».

Και συνεχίζει λέγοντας πως: «η τρίτη δόση του εμβολίου κατά της Covid – 19 θα πρέπει να θεωρηθεί ως προϋπόθεση για ασφαλή ταξίδια εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης για πολίτες άνω των 60 ετών. Αυτό θα πρέπει να αντανακλάται στο Ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό, το οποίο αποδείχθηκε πως είναι μια συλλογική επιτυχία που ενεργοποίησε περεταίρω μια ασφαλή επιστροφή στα ταξίδια από χώρα σε χώρα».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης «πρωτοστατεί» και πάλι…

Να θυμίσουμε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν ίσως ο πρώτος ηγέτης κράτους που ζήτησε από την ΕΕ – από το 2020 κιόλας – την καθιέρωση πιστοποιητικού εμβολιασμού για όλες τις χώρες. Τα ξένα ΜΜΕ είχαν περιγράψει τότε την πρόταση του πρωθυπουργού ως «διαβατήριο προς την κανονική ζωή». Φυσικά ένα χρόνο μετά, καμία κανονικότητα δεν εξασφαλίστηκε από το υγειονομικό διαβατήριο. Όμως στον Κυριάκο Μητσοτάκη αρκεί το ότι εφαρμόστηκε το διχαστικό μέτρο, και συχνά – πυκνά δηλώνει περήφανος γι’ αυτό.

Και τώρα σε μια νέα κίνηση που ο Έλληνας πρωθυπουργός δρα και πάλι ως «βασιλικότερος του Βασιλέως», ζητώντας από την Ούρσουλα Φον νερ Λάιεν τον ωμό εκβιασμό εκατομμυρίων πολιτών της ΕΕ, άνω των 60.

Τη στιγμή που ολόκληρη η Ευρώπη «φλέγεται» από ογκωδέστατες διαδηλώσεις υπέρ των ανθρώπινων δικαιωμάτων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προτείνει να μετατραπεί σε «προνόμιο» εμβολιασμένων, το δικαίωμα της ελεύθερης μετακίνησης σε όλα τα κράτη της Γηραιάς Ηπείρου!

Το σκεπτικό του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν έχει καμία σοβαρή βάση, αφού ο πολίτης που ταξιδεύει εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης, ήδη υποβάλλεται σε τεστ και η μετακίνηση του προϋποθέτει πως είναι υγιής. Ο κορονοϊός επελαύνει (και) στην Ελλάδα, και αντί για σοβαρή θωράκιση του συστήματος υγείας, ο Έλληνας ηγέτης ζητά περισσότερες καταργήσεις δικαιωμάτων.

Η συγκεκριμένη επιστολή αποδεικνύει πως ο πρωθυπουργός όχι μόνο δεν έχει την παραμικρή αίσθηση του καταστροφικού διχασμού που προκαλούν οι τιμωρητικές πολιτικές στη χώρα του (και σε όλη την ΕΕ), άλλα και ότι ανυπομονεί να παρθούν ακόμα σκληρότερα, ακόμα πιο απάνθρωπα μέτρα σε βάρος των λαών.

Μετά τον παράλογο αποκλεισμό πολιτών από εστιατόρια, κέντρα διασκέδασης, μουσεία, θέατρα, κινηματογράφους, γήπεδα κ.α., ο Κυριάκος Μητσοτάκης εισηγείται να περάσει η τακτική του καταναγκασμού ακόμα και στις μετακινήσεις.

Πολιτικές τακτικές που παραπέμπουν απευθείας σε εποχές απολυταρχικών καθεστώτων με κλειστά σύνορα και απαγόρευση ταξιδιών…

 

 

Exit mobile version