ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρώτη φορά μέσα στη Βουλή ακούστηκε ο Ακάθιστος Ύμνος από πολιτικό αρχηγό

Πρώτη φορά μέσα στη Βουλή ακούστηκε ο Ακάθιστος Ύμνος από το Δημήτρη Νατσιό.
Πρώτη φορά μέσα στη Βουλή ακούστηκε ο Ακάθιστος Ύμνος από πολιτικό αρχηγό

Πρώτη φορά μέσα στη Βουλή ακούστηκε ο Ακάθιστος Ύμνος από το Δημήτρη Νατσιό, τροπάριο, που σύμφωνα με τον Στρατή Μυριβήλη, είναι ο εθνικός ύμνος του αγωνιστικού Βυζαντίου. «Και σαν εθνικό μας ύμνο έπρεπε να το κρατήσει και η απελευθερωμένη Ελλάδα του ’21».

«Οι λόγιοι και οι πολιτικοί της εποχής εκείνης είχαν την οξυδέρκεια να καταλάβουν τη σημασία που παίρνει η παράδοση στη ζωή των εθνών και δεν έβλεπαν την κλασσική Ελλάδα να ενώνεται ηθικά και ιστορικα με το απελευθερωμένο Έθνος χωρίς την ένδοξη και μεγαλόπρεπη περίοδο της βυζαντινής χιλιετίας που μεσολάβησε και σφυρηλάτησε τη νέα μας ελληνοχριστιανικη συνείδηση», είπε ο Δημήτρης Νατσιός.

«Δείτε όμως, αυτό που δεν έκαμε το μεταεπαναστατικό κράτος το έκανε μόνος του ο ελληνικός λαός. Έτσι, κάθε φορά που ένα μεγάλο γεγονός τρικυμίζει την ψυχή μας, το βυζαντινό τροπάρι, αυθόρμητα ανεβαίνει στα χείλη μας και σμίγει με τους στίχους του Διονυσίου Σολωμού», είπε ο πρόεδρος της ΝΙΚΗΣ από το βήμα της Βουλής.

«Αγαπητοί μου, όταν σμίγουν στα χείλη, στην καρδιά του προδομένου λαού μας, οι στίχοι των δύο ύμνων, προς τις δύο μάνες μας, την Παναγία και την Ελλάδα, τότε αναφωνούμε με ελπίδα ζει η αθάνατη ψυχή των Ελλήνων», σημείωσε.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Πρώτη φορά μέσα στη Βουλή ακούστηκε ο Ακάθιστος Ύμνος από πολιτικό αρχηγό», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.