ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ρουβίκωνας: «Παρέμβαση» στο σπίτι του δημοσιογράφου Τ. Χατζή

«Παρέμβαση» στο σπίτι του δημοσιογράφου, Τάκη Χατζή, έκανε ο Ρουβίκωνας, μετά την καταγγελία εις βάρος του για απόπειρα βιασμού.
Ρουβίκωνας: «Παρέμβαση» στο σπίτι του δημοσιογράφου Τ. Χατζή

«Παρέμβαση» στο σπίτι του δημοσιογράφου, Τάκη Χατζή, έκανε ο Ρουβίκωνας, μετά την καταγγελία εις βάρος του για απόπειρα βιασμού.

Ο Ρουβίκωνας και συγκεκριμένα ο φεμινιστικός τομέας έκανε παρέμβαση στο σπίτι του δημοσιογράφου, Τάκη Χατζή, για τον οποίο έχει γίνει καταγγελία για απόπειρα βιασμού στο παρελθόν.

Το γεγονός γνωστοποίησε η ίδια η συλλογικότητα στην ιστοσελίδα της, που πέταξαν τρικάκια και έγραψαν συνθήματα.

Αξίζει βέβαια να σημειωθεί πως ο ίδιος ο δημοσιογράφος έχει αρνηθεί τις κατηγορίες.

Μεταξύ άλλων η αιχμηρή ανακοίνωση αναφέρει χαρακτηριστικά πως: «Πριν από 2 περίπου μήνες ήρθε στη δημοσιότητα μια καταγγελία σε βάρος του δημοσιογράφου. Ο Χατζής είχε επιτεθεί στο θύμα και αποπειράθηκε να το βιάσει «γιατί ήθελε να πάρει αυτό που παίρνουν και οι άλλοι». Συμπληρωματικά και για λόγους πληρότητας της πληροφορίας, στον ίδιο χώρο σε διπλανό δωμάτιο, κοιμόντουσαν τα δύο ανήλικα παιδιά του θύματος. Το θύμα πάλεψε σωματικά και κατάφερε να γλιτώσει. Εκτός από την δημοσιοποίηση του περιστατικού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τη γνωστοποίησή του στην ΕΣΗΕΑ, το θύμα -επίσης δημοσιογράφος και συνάδελφος του Χατζή- κατέθεσε και μήνυση εναντίον του. Ο βιαστής αρνείται το γεγονός, αρνείται ότι υπάρχει μήνυση εναντίον του στις αρχές και καταγγελία στην ΕΣΗΕΑ. Επικαλείται επίσης την ύπαρξη ιστοσελίδων που καταδικάστηκαν στο παρελθόν από τη δικαιοσύνη δημοσιεύοντας την εις βάρος του καταγγελία. Σε αυτή την ιστορία δεν μας εκπλήσσει το παραμικρό. Όλα συμβαίνουν με καταπληκτική ακρίβεια και με χρονική σειρά: Γεγονός, καταγγελία, άρνηση των κατηγοριών, στήσιμο κλίματος με διασπορά ψευδών ειδήσεων, συγκάλυψη του θύτη, συνενοχή».

Και ολοκληρώνει τη σχετική ανακοίνωση λέγοντας: «Στεκόμαστε σταθερά και πάντα δίπλα στα θύματα σεξουαλικής βίας, ενάντια σε κάθε βιαστή και σε όποιον τον προστατεύει. Η σημερινή παρέμβαση στο σπίτι του βιαστή Τάκη Χατζή είναι μια μικρή υπενθύμιση στον ίδιο ότι η θέση που κατέχει, οι διασυνδέσεις και η αναγνωρισιμότητά του δεν αρκούν για να ξεπλυθεί στην κοινωνική συνείδηση. Κανένας δεν είναι άτρωτος».

25η Μαρτίου: Κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα για τα 200 χρόνια της επανάστασης

Ακρόπολη – Απίστευτες εικόνες: Τσιμέντο με μπαλώματα βράχου στο σπουδαιότερο μνημείο του κόσμου (pics)

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ρουβίκωνας: «Παρέμβαση» στο σπίτι του δημοσιογράφου Τ. Χατζή», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.