ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σχολεία: Μπάχαλο με τα τεστ σε περίπτωση κρούσματος – H κυβέρνηση τα υπολογίζει… με το μέτρο!

Άλλοι μαθητές θα κάνουν 4 τεστ την εβδομάδα και άλλοι 7, ανάλογα με την... απόσταση από το τυχόν κρούσμα!

Άλλοι μαθητές θα κάνουν 4 τεστ την εβδομάδα και άλλοι 7, ανάλογα με την... απόσταση από το τυχόν κρούσμα!
Συντάκτης: Παντελής Λαμψιώτης Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Σχολεία: Σύγχυση, μπέρδεμα και περισσότερα νεύρα φέρνουν οι αποφάσεις της κυβέρνησης για την λειτουργία των σχολείων εν μέσω πανδημίας.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα της Νίκης Κεραμέως άλλα και του κυβερνητικού εκπροσώπου, οι μαθητές είναι υποχρεωμένοι να κάνουν 2 self tests την εβδομάδα, ενώ αν υπάρξει κρούσμα στην τάξη, οι μαθητές της τάξης αυτής, θα υποβάλλονται σε 4 τεστ την εβδομάδα (δύο δωρεάν rapid και δυο δωρεάν self tests ) και αυτοί που… κάθονται κοντά στον μαθητή που μολύνθηκε, θα κάνουν 7 τεστ την εβδομάδα!

Όπως χαρακτηριστικά είπε ο Γιάννης Οικονόμου: «Στην περίπτωση κρούσματος όλοι οι μαθητές -εκτός των εμβολιασμένων- θα κάνουν τέσσερα τεστ την εβδομάδα εκείνη, δωρεάν. Οι δε μαθητές που κάθονται κοντά στον συμμαθητή τους που νόσησε θα κάνουν εφτά δωρεάν τεστ, ένα τεστ την ημέρα».

Δηλαδή αν ένας μαθητής κάθεται σε απόσταση 1.5 μέτρου από τον νοσούντα θα κάνει 7 τεστ και αν κάθεται στα… 2 μέτρα, θα κάνει 4 τεστ! Θυμόμαστε μόλις πέρυσι τον Γκίκα Μαγιορκίνη να μας παρουσιάζει σχεδιαγράμματα για να δικαιολογήσει πως μια τάξη των 15 μαθητών… δεν είναι ασφαλέστερη από μια τάξη των 25 και τώρα η κυβέρνηση με μια ακόμη νέα καινοτομία, κόβει δωρεάν τεστ κυριολεκτικά… με το μέτρο.

Και μάλιστα, αν συνδυάσουμε τους περιορισμούς που ισχύουν από 13 Σεπτεμβρίου για την εστίαση, ένας μαθητής άνω των 12 θα θεωρείται καλυμμένος με το self test για το σχολείο, άλλα για να μπει π.χ. σε μία καφετέρια θα πρέπει να παρουσιάσει αποτέλεσμα από… rapid test που μάλιστα θα πληρώνει ο ίδιος! Δηλαδή στα σχολεία το self test είναι αρκετό, άλλα στην καφετέρια δεν είναι…

Επιπλέον η κυβέρνηση εμμένει στην απόφαση της πως η λειτουργία ενός τμήματος δεν  θα σταματά αν οι νοσήσεις από κορονοϊό δεν ξεπεράσουν το 50+1% των μαθητών, και υποχρεώνει τους γονείς να αγωνιούν για την υγεία των παιδιών τους, αφού δεν θα δικαιολογείται η απουσία των μαθητών σε περίπτωση που βρεθεί θετικό κρούσμα στο τμήμα τους, άλλα δεν έχει ξεπεραστεί αυτό το ποσοστό.

Φυσικά πρόκειται για ακόμα έναν μοχλό ψυχολογικής πίεσης προς τους γονείς, για να τους ωθήσουν να εμβολιάσουν το παιδί τους.

Μιλάμε για αλλοπρόσαλλες αποφάσεις, που μόνο σύγχυση και ταλαιπωρία θα φέρουν σε παιδιά και γονείς και που δείχνουν πως ούτε φέτος δεν υπάρχει σοβαρή στρατηγική για την ομαλή λειτουργία των σχολείων.

Exit mobile version