ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνεχίζεται η μάχη Λέκκα – Τσελέντη για τις δηλώσεις περί μεγάλου σεισμού στο Ιόνιο

Οι δηλώσεις του Άκη Τσελέντη προκάλεσαν την αντίδραση του Προέδρου του ΟΑΣΠ, ο οποίος παρενέβη στην εκπομπή του ΑΝΤ1, κάνοντας λόγο για ανακρίβειες από την πλευρά του Διευθυντή του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου και επανέλαβε τα περί εγκληματικής ανευθυνότητας
Συνεχίζεται η μάχη Λέκκα – Τσελέντη για τις δηλώσεις περί μεγάλου σεισμού στο Ιόνιο

Συνεχίζεται ο «πόλεμος» μεταξύ των σεισμολόγων σχετικά με τις εκτιμήσεις για μεγάλο σεισμό μέσα στους επόμενους δυο στο Ιόνιο, με τους Άκη Τσελέντη και Ευθύμιο Λέκκα να ανταλλάσσουν εκατέρωθεν «πυρά», μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα».   

Ο Διευθυντής Γεωδυναμικού Ινστιτούτου της Αθήνας Άκης Τσελέντης, απαντώντας στα όσα είπε χθες στον ΑΝΤ1 ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, περί εγκληματικής ανευθυνότητας, τόνισε πως μετά τις εκτιμήσεις της ομάδας ΒΑΝ για επικείμενο μεγάλο σεισμό στο Ιόνιο ενημέρωσε επιστημονικά την Επιτροπή Εκτίμησης Σεισμικής Επικινδυνότητας, σημειώνοντας πως δεν έκανε καμία πρόβλεψη.

Μάλιστα, όπως  είπε η πληροφορία διέρρευσε από άστοχη ενέργεια τόσο του Προέδρου του ΟΑΣΠ όσο και του προέδρου της Επιτροπής Κωνσταντίνου Μακρόπουλου.

«Ήταν πρόγνωση με σκοπό να προετοιμαστούμε και όχι να το πούμε στον κόσμο», σημείωσε ο κ. Τσελέντης, εξαπολύοντας σφοδρά πυρά κατά του Ευθύμιου Λέκκα, κατηγορώντας τον ΟΑΣΠ ότι δεν έχει κάνει ελέγχους σε σχολικά κτίρια, καθώς είπε υπάρχουν πολλά προβλήματα, ενώ παράλληλα τόνισε ότι «πρέπει να είμαστε έτοιμοι, να γίνουν έλεγχοι μυστικά σε κτίρια, αι να γίνουν ασκήσεις ετοιμότητας». 

Οι δηλώσεις του Άκη Τσελέντη προκάλεσαν την αντίδραση του Προέδρου του ΟΑΣΠ, ο οποίος παρενέβη στην εκπομπή του ΑΝΤ1, κάνοντας λόγο για ανακρίβειες από την πλευρά του Διευθυντή του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου και επανέλαβε τα περί εγκληματικής ανευθυνότητας.

Στην συνέχεια ο κ. Λέκκας απαντώντας στα όσα είπε νωρίτερα ο κ. Τσελέντης ξεκαθάρισε ότι ο ΟΑΣΠ είναι υπεύθυνος και υπόλογος να ενημερώνει την ΓΓΠΠ, καθώς ότι δεν έχει την ευθύνη του ελέγχου των σχολείων και επιτέθηκε εκ νέου στον Διευθυντή του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου κατηγορώντας τον ότι ο ίδιος, κατά την πάγια τακτική του όπως είπε, διέρευσε την πληροφορία για επικείμενο μεγάλο σεισμό στο Ιόνιο.

«Η πληροφορία εστάλη εμπιστευτικά σε εσάς, δεν συγκαλέσατε την επιτροπή και ενημερώσατε την Πολιτεία», απάντησε ο κ Τσελέντης , λέγοντας πως ο κ. Λέκκας είναι εν αδίκω και σε πανικό.

ΠΗΓΗ:madata.gr

Sportime Team

Μέλος της συντακτικής ομάδας του Sportime.GR.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κοινωνία: Κυριάκος Μητσοτάκης: Διπλωματικό φιάσκο στην Άγκυρα με δήλωση ντροπής για «παρακαταθήκη» του σφαγέα Κεμάλ Ατατούρκ!

Κυριάκος Μητσοτάκης: Διπλωματικό φιάσκο στην Άγκυρα με δήλωση ντροπής για «παρακαταθήκη» του σφαγέα Κεμάλ Ατατούρκ!

Αδιανόητο - Για πρώτη φορά στην ιστορία Έλληνας πρωθυπουργός μιλά επαινετικά για τον γενοκτόνο των Ελλήνων Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ

Κοινωνία
Κοινωνία: Παύλος Μαρινάκης: «Πυρά» από Liberation και Deutsche Welle για τις νομικές απειλές που εκτόξευσε σε Έλληνα δημοσιογράφο

Παύλος Μαρινάκης: «Πυρά» από Liberation και Deutsche Welle για τις νομικές απειλές που εκτόξευσε σε Έλληνα δημοσιογράφο

Ο δημοσιογραφικός κόσμος της Ευρώπης έφριξε με την αντιθεσμική συμπεριφορά του Παύλου Μαρινάκη - Εκφοβισμός «στη χώρα της δημοκρατίας»

Κοινωνία
Κοινωνία: Συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν: Τουρκική πρόκληση με το «καλημέρα» – Έστειλαν τον υπουργό… Τουρισμού να υποδεχθεί τον Μητσοτάκη

Συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν: Τουρκική πρόκληση με το «καλημέρα» – Έστειλαν τον υπουργό… Τουρισμού να υποδεχθεί τον Μητσοτάκη

Οι αλλεπάλληλες υποχωρήσεις έφεραν μοιραία απαξίωση - Ανεπίτρεπτη μεταχείριση της ελληνικής κυβέρνησης από τους Τούρκους

Κοινωνία
Ελευθέριος Ανδρώνης: Εθνική ξεφτίλα! – Ο Πλεύρης παραδίδει έναν Πόντιο αγωνιστή στα νύχια της Τουρκίας – Διώκεται γιατί καταγγέλλει τα εγκλήματα των Τούρκων!

Εθνική ξεφτίλα! – Ο Πλεύρης παραδίδει έναν Πόντιο αγωνιστή στα νύχια της Τουρκίας – Διώκεται γιατί καταγγέλλει τα εγκλήματα των Τούρκων!

Ένας περήφανος Πόντιος που έμαθε τις ελληνικές ρίζες του και υπέστη ανελέητες διώξεις από τους Τούρκους, κινδυνεύει να εκδοθεί στο καθεστώς Ερντογάν με τη συμβολή της Ελλάδας!

Ελευθέριος Ανδρώνης
Κοινωνία: ΕΛΤΑ: Με τη μέθοδο του «σαλαμιού» προχωρά η διάλυση τους – Λουκέτο σε 11 υποκαταστήματα της περιφέρειας

ΕΛΤΑ: Με τη μέθοδο του «σαλαμιού» προχωρά η διάλυση τους – Λουκέτο σε 11 υποκαταστήματα της περιφέρειας

Η κυβέρνηση παραμένει πιστή στο σχέδιο «ξεπουλήματος» και απονεκρώνει την περιφέρεια, χρυσώνοντας το χάπι με εναλλακτικές «λύσεις»

Κοινωνία
Κοινωνία: Πάνος Ρούτσι: Σοβαρή καταγγελία για «μπράβους» και ψυχολογική βία στους συγγενείς στη δίκη για τα περιβόητα βίντεο

Πάνος Ρούτσι: Σοβαρή καταγγελία για «μπράβους» και ψυχολογική βία στους συγγενείς στη δίκη για τα περιβόητα βίντεο

Ο Πάνος Ρούτσι περιέγραψε μια εξοργιστική συμπεριφορά από τους αντίδικους, με ειρωνείες και χλευασμούς ακόμα και από άγνωστα άτομα

Κοινωνία
Κοινωνία: Η Κομισιόν δεν σταματά να προωθεί τα έντομα στη διατροφή παρά την αποστροφή των πολιτών – Σε ποια προϊόντα ενσωματώνονται

Η Κομισιόν δεν σταματά να προωθεί τα έντομα στη διατροφή παρά την αποστροφή των πολιτών – Σε ποια προϊόντα ενσωματώνονται

Επεξεργασμένες μορφές εντόμων ήδη φτάνουν στο πιάτο ανυποψίαστων πολιτών - Η Κομισιόν στηρίζει σθεναρά την αποκρουστική διατροφική ατζέντα

Κοινωνία
Κοινωνία: Η Τσικνοπέμπτη ακριβαίνει αλλά οι μισθοί μένουν ίδιοι και κάπως έτσι χάνεται η παράδοση

Η Τσικνοπέμπτη ακριβαίνει αλλά οι μισθοί μένουν ίδιοι και κάπως έτσι χάνεται η παράδοση

Η Τσικνοπέμπτη γίνεται ακριβότερη την ώρα που οι μισθοί δεν ακολουθούν

Κοινωνία
Κοινωνία: Του έκλεψαν αυτοκίνητο χρεωστική κάρτα και παπούτσια και ο δράστης πήγε για ψώνια σε περίπτερο στη γειτονιά του

Του έκλεψαν αυτοκίνητο χρεωστική κάρτα και παπούτσια και ο δράστης πήγε για ψώνια σε περίπτερο στη γειτονιά του

Κλοπή στην Πάτρα με αυτοκίνητο χρεωστική κάρτα και παπούτσια, ενώ ο δράστης φέρεται να έκανε αγορές σε περίπτερο στη γειτονιά του θύματος

Κοινωνία