ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συντάξεις: Νέες αυξήσεις – Πόσα λεφτά παραπάνω θα λάβετε και τι ισχύει με τα όρια ηλικίας

Νέες αυξήσεις στις συντάξεις – Τι ισχύει με τα όρια ηλικίας

Συντάξεις: Νέες αυξήσεις - Πόσο λεφτά παραπάνω θα λάβετε και τι ισχύει με τα όρια ηλικίας. Πώς υπολογίζονται οι συντάξεις.
Συντάκτης: Αλέξανδρος Κωτάκης Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Νέα δεδομένα ισχύουν στις συντάξεις καθώς από την 1η Ιανουαρίου του 2024 οι συνταξιούχοι θα δουν αυξήσεις στα χρήματα που λαβαίνουν μηνιαίως. Πόσα λεφτά παραπάνω θα λάβετε, τι ισχύει με τα όρια ηλικίας και ποιοι συνταξιούχοι έπρεπε να λάβουν την έκτακτη βοήθεια 200 – 300 ευρώ.

Όπως αναφέρει το Mega Channel, για τη χορήγηση σύνταξης γήρατος στους ασφαλισμένους του e-ΕΦΚΑ ( τ. ΙΚΑ ΕΤΑΜ) προβλέπονται από τον νόμο δύο βασικές προϋποθέσεις:

Πρώτον, η συμπλήρωση ενός ορισμένου ορίου ηλικίας και δεύτερον, η πραγματοποίηση ενός ελάχιστου αριθμού ημερών εργασίας στην ασφάλιση, ο οποίος ποικίλλει ανάλογα με την κατηγορία στην οποία ανήκει ο κάθε ασφαλισμένος.

Όταν υπάρχουν αυτές οι δύο προϋποθέσεις, γεννιέται το δικαίωμα του ασφαλισμένου (θεμελίωση δικαιώματος) να λάβει σύνταξη λόγω γήρατος, ανεξάρτητα από τον χρόνο που θα υποβάλει τη σχετική αίτηση για συνταξιοδότηση.

Η ημερομηνία υποβολής της αίτησης από τον ασφαλισμένο έχει σημασία μόνο για την έναρξη της καταβολής της σύνταξης, καθώς από τον νόμο ορίζεται ότι η καταβολή της σύνταξης γήρατος αρχίζει από την ημέρα που ο ασφαλισμένος θα υποβάλει την αίτηση για συνταξιοδότηση.

Συντάξεις: Νέα αύξηση από την 1 η /1/2024

Συντάξεις: Κριτήρια

Αρνητική, μηδενική ή μικρή: Προσωπική διαφορά

Συνταξιοδότηση: Μετά 13/5/2016

550.000 συνταξιούχοι:

Χωρίς αύξηση 5% στην τσέπη

Αιτία:

Μεγάλη: Θετική προσωπική διαφορά

Απορροφά: Σύνολο αύξησης

Νέα Εθνική σύνταξη: 429 € (Από 413,76 €)

Ανταποδοτική σύνταξη: Αύξηση 3,5% – 4%

ΣΟΥΠΕΡ ΔΩΡΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!

Επικουρικές συντάξεις: Καμία αύξηση

Τι ισχύει:

Αιτία: Άνοδος προσδόκιμου ζωής

Ποιοι συνταξιούχοι έπρεπε να λάβουν την έκτακτη βοήθεια 200 – 300 ευρώ

Exit mobile version